Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Τσιτσάνης - Μπέλλου: Μη μου ξαναφύγεις πια

Το πρόγραμμα της Ιφιγένειας Κυριάκου για την Τρίτη και την Τετάρτη


ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ Υπ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η υπ. Βουλευτής της ΝΔ Χαλκιδικής Ιφιγένεια Κυριάκου , πρόκειται να επισκεφθεί τις εξής περιοχές , το επόμενο χρονικό διάστημα:

ΤΡΙΤΗ 29/9

ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ 12.00
ΑΜΜΟΥΛΙΑΝΗ
Ν.ΡΟΔΑ 18.00
ΣΤΑΓΕΙΡΑ 18.30
ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ 19.00
ΣΤΡΑΤΩΝΙ 19.30
ΙΕΡΙΣΣΟ 20.00

ΤΕΤΑΡΤΗ 30/9

ΠΟΡΤΑΡΙΑ 18.30
ΣΗΜΑΝΤΡΑ 19.30
ΒΑΒΔΟ 20.00
ΓΑΛΑΤΙΣΤΑ 20.30

Το πρόγραμμα του Αργύρη Λαφαζάνη για την Τρίτη και την Τετάρτη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία ο υποψήφιος Βουλευτής

Αργύρης Λαφαζάνης.


Συγκεκριμένα :

αύριο ΤΡΙΤΗ 29/09:

θα παρακολουθήσει την ομιλία του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου στην Θεσσαλονίκη

την Τετάρτη 30/09 :

Θα επισκεφτεί στις 7:00 μ.μ. το Μεταγγίτσι

και θα μιλήσει στο Μαρμαρά στις 8:00μ.μ. και στον Άγιο Νικόλαο στις 9:00 μ.μ.

Αποσπάσματα της ομιλίας του Ευθύμη Καρανάσιου στους ετεροδημότες


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. στη Χαλκιδική Ευθύμης Καρανάσιος πραγματοποίησε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου, ομιλία σε ετεροδημότες της Θεσσαλονίκης.

Αποσπάσματα από την ομιλία του:

«Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες

Νιώθω πραγματικά χαρούμενος βλέποντας τους ετεροδημότες συμπατριώτες μου να βρίσκονται εδώ για να γνωριστούμε καλύτερα, και όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις φωνές μας για το αύριο, ένα αύριο αισιόδοξο, δημιουργικό και δυναμικό, έτσι όπως αξίζει σε κάθε πολίτη της Χαλκιδικής.

Εσείς, που οι περιστάσεις και οι ανάγκες σας οδήγησαν μακριά από τη Χαλκιδική, μακριά από τον τόπο μας, γνωρίζω πολύ καλά ότι έχετε την καρδιά και το μυαλό σας στην Χαλκιδική.

Και ξέρω ότι πρώτοι εσείς, θέλετε να δεσμευτούμε, η Χαλκιδική να γίνει μια περιοχή της καινοτομίας και της ισόρροπης, αειφόρου ανάπτυξης.

Στις 4 του Οκτώβρη δίνουμε μια μεγάλη μάχη. Τη μάχη της αισιοδοξίας και της ελπίδας για το μέλλον. Και τη μάχη αυτή η Χαλκιδική θέλουμε να την κερδίσει. Να μη χαρίσουμε πουθενά ούτε λεπτό από το αύριο που της αξίζει. Με πολίτες ενωμένους, αποφασισμένους και ελεύθερους, με συνείδηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης...

.... Ο τόπος μας είναι ευλογημένος και αυτήν την ευλογία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, των δυνατοτήτων του τόπου μας και των ικανοτήτων των ανθρώπων μας, οφείλουμε να την προασπίσουμε, οφείλουμε να τη στηρίξουμε και να την προάγουμε.

Γνωρίζω πολύ καλά πως παρακολουθείτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα γίνονται στο Νομό μας, παρά το γεγονός ότι για διάφορους λόγους δεν κατοικείτε μόνιμα σε αυτόν.

Και έχετε διαπιστώσει με τα μάτια σας, όταν επισκέπτεστε την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τη σημαντική δουλειά και προσπάθεια που γίνεται σε όλους τους τομείς, από την κυβέρνηση και τους τοπικούς φορείς. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι στο διάστημα αυτό, έγιναν σημαντικά βήματα προόδου στη Χαλκιδική. Δεν μπορεί κανένας να μας αμφισβητήσει ότι τα τελευταία πεντέμισι χρόνια έγιναν στο Νομό μας πολλά περισσότερα από όσα έγιναν τα προηγούμενα είκοσι. Και σας διαβεβαιώνω ότι θα γίνουν ακόμη περισσότερα στο μέλλον, γιατί είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι...

.... Φίλες και φίλοι,
Η επιλογή μου να ασχοληθώ με τα κοινά είναι συνειδητή.

Συμμετέχω γιατί πιστεύω στη γενιά μου και στις δυνατότητες της.

Συμμετέχω σε αυτήν την προσπάθεια γιατί πιστεύω ότι η ανανέωση είναι προϋπόθεση μιας καλύτερης πολιτικής και προσωπικής ζωής.

Συμμετέχω γιατί ξέρω ότι και εσείς πιστεύετε σε νέους ανθρώπους. Ξέρω ότι ήρθε η ώρα, που όλοι οι Χαλκιδικιώτες θέλουν νέους ανθρώπους από τον τόπο αυτό, στη μάχη της κεντρικής πολιτικής σκηνής».

Δελτίο τύπου του Αργύρη Λαφαζάνη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Βουλευτής Αργύρης Λαφαζάνης επισκέφτηκε σήμερα στις 12:00 π.μ.

το Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου όπου και συναντήθηκε με την Διοίκηση του

Νοσοκομείου, με το Προεδρείο της Ένωσης Γιατρών και με το Προεδρείο του

Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Σήμερα το βράδυ στις 10:30 μ.μ. θα εμφανιστεί στο TV SUPER.

Αθηναίος Φλωρίνης: Εκλογές 2009 - Με πρόγραμμα δίπλα στους νέους


ΕΚΛΟΓΕΣ 2009- ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ

Στα άμεσα σχέδια της Κυβερνητικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας που αφορούν τις νέες ηλικίες, περιλαμβάνονται τα ακόλουθα:

-Αποτελεσματική στήριξη των νέων ανέργων. Από το 2008, σε κάθε νέο ως 25 ετών που έχει εγκαταλείψει το σχολείο και είναι άνεργος, προσφέρονται εντός έξι μηνών, ευκαιρίες για απασχόληση, μαθητεία, συμπληρωματική επιμόρφωση ή απόκτηση εργασιακής εμπειρίας. Ως το 2010, η προθεσμία αυτή θα πρέπει να μειωθεί σε τέσσερις μήνες.

-Ενίσχυση της συμμετοχής των νέων στις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρωπίνων Πόρων 2007- 2013. Το πρόγραμμα αυτό χρηματοδοτείται με το ποσό των 3,1 δισ. ευρώ, από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους.

-Ανάπτυξη ολοκληρωμένων δράσεων σε θέματα παιδείας και απασχόλησης, όπως η διά βίου μάθηση. Ανάπτυξη επαγγελματικών περιγραμμάτων, τα οποία θα προσδιορίζουν τα προσόντα, τις γνώσεις και τις δεξιότητες που θα πρέπει να συγκεντρώνει ένα άτομο για να ασκήσει συγκεκριμένο επάγγελμα.

-Τα προγράμματα εργασιακή εμπειρίας (προγράμματα stage). Τα προγράμματα εφαρμόζονται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα από το 1998. Συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι συμβάσεις μαθητείας με αποζημίωση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη & ασφάλιση επαγγελματικού κινδύνου. Αφορά σε ιδιωτικές επιχειρήσεις ή στο δημόσιο τομέα, προκειμένου οι άνεργοι νέοι να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία. Προσφέρουν εργασιακή εμπειρία και μοριοδότηση για προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Δεν πρόκειται για μια νέα γενιά συμβασιούχων.

- Νέοι Αγρότες. Δίνουμε έμφαση στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και εμπορευσιμότητας των προϊόντων και τη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης, με παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας. Δεν πρέπει οι εξαγωγές μας να είναι η πρώτη ύλη που αξιοποιούν άλλοι σε δικές τους εξαγωγές, που τις παρουσιάζουν ως δικά τους προϊόντα.

- Νέοι και Πολιτισμός. Σπουδές ανώτατης εκπαίδευσης στην καλλιτεχνική παιδεία (όπου υπάρχει κενό) και στη διοίκηση- οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Υπαγωγή του Πολιτισμού στο πρόγραμμα των σχολείων (ένταξη καλλιτεχνικής δημιουργίας, εικαστικές παρεμβάσεις, θεσμούς πολιτιστικών εκδηλώσεων, εκπαιδευτικά προγράμματα των μουσείων, επιμόρφωση εκπαιδευτικών, διαδίκτυο).

- Νέες Τεχνολογίες. Δίνουμε έμφαση στην ψηφιακή σύγκλιση, την ευρυζωνικότητα και τις νέες τεχνολογίες. Αυξήθηκε το ποσοστό οικιακής πρόσβασης και χρηστών διαδικτύου. Προχωράμε στην διασύνδεση με οπτικές ίνες σε όλη την επικράτεια. Πρόσφατα εγκρίθηκε το πρόγραμμα χορήγησης φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε μαθητές, πρόγραμμα το οποίο θα επεκταθεί και σε άλλες ηλικίες.

- Κοινωνική Ασφάλεια- Πολιτικές για το Αύριο. Υλοποιήθηκε το μεγάλο εγχείρημα της συγχώνευσης των Ταμείων Ασφάλισης από 113 σε 7. Διασφαλίζεται έτσι η βιωσιμότητα και η αποτελεσματικότερη οργάνωση των ταμείων. Μειώνονται έτσι οι πιθανότητες κατάρρευσης των ταμείων, διασφαλίζεται οι συντάξεις για την επόμενη γενιά. Ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) είναι πλέον γεγονός, οι κρατήσεις που πληρώνουν οι νέοι σήμερα, γίνονται παροχές αύριο!


«Με οδηγό τη νέα γενιά, όλοι μαζί προχωρούμε δυναμικά για το μέλλον!»

Αθηναίος Φλωρίνης

ΔΕΥΤΕΡΑ 28/9, ΩΡΑ:21.30. ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ. ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη της Ιφιγένειας Κυριάκου


- Κυρία Κυριάκου, πως πήρατε την απόφαση να συμμετέχετε στις Εκλογές του Οκτωβρίου;

- Αποφάσισα να συμμετέχω στις επικείμενες εκλογές καθώς πιστεύω πως κάθε ένας από εμάς οφείλει να προσφέρει στον τόπο του τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες από οποιοδήποτε μετερίζι. Επίσης, ένας ακόμη λόγος που συνέβαλλε στο να πω τελικά το «ναι» στην πρόσκληση της ΝΔ ήταν το γεγονός ότι τώρα , σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση, η παράταξή μας η ΝΔ μας έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ.

Οι ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, κυρίως για στήριξη από ανθρώπους που νοιάζονται γι’ αυτό, είναι τεράστια . Πράγματι, η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη οικονομική θέση, ως αποτέλεσμα δυσμενών διεθνών οικονομικών συγκυριών. Αυτό εξάλλου είναι και το διακύβευμα των εκλογών, όπως ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Κόμματός μας Κώστας Καραμανλής το έχει επισημάνει πρώτος. Βρισκόμαστε ως χώρα στη δυσμενή θέση να μην έχουμε ιδιαίτερες οικονομικές αλλά και κοινωνικές διεξόδους, καθώς, γνωρίζετε, ότι το οικονομικό αδιέξοδο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο κοινωνικό. Τα δύσκολα, ωστόσο ποτέ δε με τρόμαζαν. Αντίθετα, πιστεύω ότι στα δύσκολα οφείλουμε όλοι να είμαστε παρόντες, σε έναν στοχευμένο αγώνα για την πρόοδο, την ανάπτυξη και την επικράτηση του δικαίου.

Επίσης, η ανάγκη της ΝΔ για ανανέωση πορείας και στελεχιακού δυναμικού είναι μεγάλη. Έτσι, αγαπώντας τους Χαλκιδικιώτες και τιμώντας τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, αποφάσισα να δώσω δυναμικό «παρών» από θέση ευθύνης. Εξάλλου, η συμμετοχή μου στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και η πολύχρονη παρουσία μου στα Κοινά της Χαλκιδικής αποτελούν μια πολύ δυνατή εμπειρία , που είναι αναγκαία σ’ αυτή την εκλογική μάχη.

- Είστε η πρώτη γυναίκα που συμμετέχει στο Νομό μας σε ψηφοδέλτιο Εθνικών Εκλογών της ΝΔ. Πόσο δύσκολη είναι για μια γυναίκα η συμμετοχή και πως σκοπεύετε να κινηθείτε αν εκλεγείτε;

- Φυσικά στην εποχή μας είναι αδύνατο να κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ άνδρα και γυναίκας στην πολιτική. Αυτά ανήκουν σε άλλες εποχές. Τώρα πλέον, η γυναίκα κατέκτησε την ισότητα , κέρδισε το σεβασμό και την εμπιστοσύνη ακόμη και των πιο δύσπιστων , επομένως δεν είναι το φύλο αλλά η αξιοσύνη, η ικανότητα και η εντιμότητα αυτά που ξεχωρίζουν τους ανθρώπους. Επομένως, δεν είναι δύσκολη για μια γυναίκα η συμμετοχή. Ωστόσο , οφείλω να πω πως μια γυναίκα που ασχολείται με τα κοινά, οφείλει να αντιμετωπίζει τα ζητήματα με επιμέλεια, υπευθυνότητα, δυναμισμό αλλά και με γυναικεία ευαισθησία και αισθητική.

- Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι βασικές διαφορές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σ’ αυτή την εκλογική μάχη;

- Ο Πρωθυπουργός μας Κώστας Καραμανλής λέει στους Έλληνες ότι απαιτούνται θυσίες, καθώς δε μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν το τέλμα της οικονομίας της χώρας μας, ως συνάρτηση βέβαια του παγκόσμιου οικονομικού αδιεξόδου. Βέβαια, ανεύθυνα και ανυπόστατα, το ΠΑΣΟΚ υπόσχεται κοινωνία ευημερίας με στόχο να υφαρπάξει την ψήφο του πολίτη. Όμως…οι πολίτες γνωρίζουν καλά πως η αλήθεια είναι δεν είναι άλλη από αυτή που ο Κώστας Καραμανλής βροντοφωνάζει. Ότι δηλαδή έχουμε φτάσει ως χώρα και ως παγκόσμια οικονομία στο χείλος του γκρεμού και μόνο με θυσίες και μέτρα στήριξης της οικονομίας θα καταφέρουμε να ορθοποδήσουμε σε 2 χρόνια το πολύ. Την επόμενη ημέρα των εκλογών, η ΕΕ θα ζητήσει να ενημερωθεί για τις οικονομίες που πρέπει να κάνουμε για να μειώσουμε το έλλειμμα και τα χρέη.

Τότε τι θα μας πει το ΠΑΣΟΚ; Θα μας πει «ελάτε και πάρτε τα όλα»; , θα μας πει «ανοίγουμε τα ταμεία για όλους εσάς»; Ποια Ταμεία όμως; Τα Ταμεία που κινδυνεύουν να μείνουν ανενεργά; Τα χρήματα που δεν υπάρχουν; Τι θα δώσει το ΠΑΣΟΚ στους πολίτες; Οι ψεύτικες υποσχέσεις και οι ύπουλες πρακτικές πρέπει να τελειώνουν! Οι πολίτες καταλαβαίνουν καλά πως όταν η αγορά έχει καθηλωθεί, όταν επιταγές σφραγίζονται, όταν το ρευστό εκλείπει, όταν οι Όμιλοι Εταιριών προχωρούν σε μαζικές απολύσεις, Όταν εκατομμύρια πολίτες μένουν άνεργοι καθημερινά, το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να μας κοροϊδεύει. Δεν έχει λύσεις, αοριστολογεί και μας εμπαίζει χυδαία. Βέβαια , ο έλληνας που δεινοπαθεί για τα βγάλει πέρα, ζητάει μια ελπίδα και πέφτει θύμα της πλάνης του ΠΑΣΟΚ. Όμως ο Έλληνας γνωρίζει καλά και να το δείτε ότι έτσι θα καταλήξει, πως μόνο η ΝΔ μπορεί να του δώσει λύση.

Εξάλλου, ο Πρωθυπουργός, ζήτησε την εμπιστοσύνη των πολιτών επί τη βάση της ειλικρίνειας και του δύσκολου σχεδίου που προτείνουμε. Θα εφαρμόσουμε μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, κατά της αισχροκέρδειας, κατά της οικονομικής ανισότητας, υπέρ της απασχόλησης, υπέρ της παροχής υπηρεσιών υγείας , παιδείας , κοινωνικής υποστήριξης για όλους. Σε δύο χρόνια , το πολύ, θα μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαθά μιας εύρωστης οικονομίας. Ο κ. Παπανδρέου υπόσχεται τα πάντα σε όλους. Δεν τον ακολουθούμε. Δεν πέφτουμε στον ολισθηρό δρόμο της παροχολογίας και της ανευθυνότητας.

Ευχαριστήριο του Α.Ο.Π. προς τους χορηγούς του


Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤOYΣ,

κ. ΚΑΡΑΝΑΣΙΟ ΕΥΘΥΜΙΟ ΚΑΙ κ. ΜΠΟΛΜΑΤΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ

KAI TΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ''CAREF'' KAI ''NOVABITARE'',

ΠΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2009-10.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Σαρώνει η διαδικτυακή απιστία


Οι περισσότεροι χρήστες του ίντερνετ που επιδίδονται σε διαδικτυακό σεξ, είναι
παντρεμένοι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Σουίνμπερν (Swinburne) της Μελβούρνης.

Στην έρευνα πήραν μέρος 1.325 χρήστες και των δύο φύλων, οι οποίοι επισκέπτονταν πορνογραφικές ιστοσελίδες είτε για να κατεβάσουν ερωτικές εικόνες είτε για να μιλήσουν με άλλα άτομα που αναζητούσαν σεξουαλική συντροφιά ή χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές κάμερες για να επιδοθούν σε ερωτικές πράξεις.

Σύμφωνα με το πόρισμα της έρευνας, το 55% αυτών που επιδίδονταν σε διαδικτυακό σεξ ήταν παντρεμένοι. Μάλιστα, πολλοί από αυτούς που απατούσαν τους συντρόφους στο διαδίκτυο ξόδευαν ακόμα και 10 ώρες ψάχνοντας ή "παίζοντας" με τον διαδικτυακό τους ερωτικό σύντροφο.

Ο κ. Σκουίρελ αναφέρει ότι οι άπιστοι είναι, ως επί το πλείστον, μορφωμένοι άνδρες, ηλικίας γύρω στα 41. Οι άνδρες είναι αυτοί που προτιμούν να κατεβάζουν πορνογραφικό υλικό, ενώ οι γυναίκες καταφεύγουν στα δωμάτια συζήτησης, επιλέγοντας περισσότερη συμμετοχή από τον συνομιλητή τους στην ερωτική πράξη.

Ως κύριο λόγο της αύξησης του φαινομένου της διαδικτυακής απιστίας ο κ. Σκουίρελ αναφέρει το ότι οι χρήστες νιώθουν πιο άνετα να μιλήσουν για τις σεξουαλικές τους φαντασιώσεις και να τις ζήσουν μέσα από την ασφάλεια που τους παρέχει το σπίτι τους.

Πηγή: Ημερησία

Μικρές σεισμικές δονήσεις στην Χαλκιδική


Μικρές σεισμικές δονήσεις έγιναν τις τελευταίες ώρες στη Νότια Χαλκιδική.

Για καλύτερη ενημέρωση ετοιμάσαμε έναν χάρτη με τα σημεία που σημειώθηκαν οι σεισμικές δονήσεις και τους βαθμούς των μικροσεισμών.

Η προεκλογική δραστηριότητα του Αργύρη Λαφαζάνη για σήμερα


ΔΕΥΤΕΡΑ 28/09 :

Θα επισκεφτεί στις 12:00 π.μ. το Νοσοκομείο Πολυγύρου

και το απόγευμα θα επισκεφτεί την Σάρτη στις 7:30 μ.μ.

και θα μιλήσει στη Συκιά στις 8:30μ.μ.

την ΔΕΥΤΕΡΑ στις 10:00 μ.μ. στο TV SUPER θα μεταδοθεί η ομιλία στην Παναγία

Το πρόγραμμα του Ευθύμη Καρανάσιου για σήμερα και αύριο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

στο νομό Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος

τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου θα επισκεφθεί

το πρωί τη Λαϊκή Αγορά της Τρίγλιας.

Το απόγευμα στις 18.30 θα επισκεφθεί το Στανό και

στις 20.00 θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Μ.Παναγία.

Την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου ο Ευθύμης Καρανάσιος

θα επισκεφθεί το πρωί τη Λαϊκή Αγορά της Κασσανδρείας και

στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Ν.Καλλικράτεια.

Το απόγευμα στις 18.00 το Γαλαρινό,

στις 18.45 το Βάβδο και

στις 20.00 θα μιλήσει στη Γαλάτιστα.

Αγγέλα Γερμαλίδου


Η Αγγέλα Γερμαλίδου, είναι υποψήφια βουλευτής με το ΛΑ.Ο.Σ. στην Α' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Ο ΛΑ.Ο.Σ. στις προηγούμενες εκλογές είχε βγάλει έναν βουλευτή. Ουσιαστικά είχε εκλεγεί η Αγγέλα Γερμαλίδου αλλά έχασε την βουλευτική έδρα, γιατί κράτησε την έδρα ο Γιώργος Καρατζαφέρης.

Στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει 4,928 ψήφους και είχε δηλώσει στην εφημερίδα Μακεδονία στις 18/9/2007 ότι το ΛΑ.Ο.Σ. δεν είναι ακροδεξιό κόμμα. "Αυτές οι ταμπέλες δεν μας ταιριάζουν και έρχονται από άλλες εποχές. Εμείς είμαστε ένα ριζοσπαστικό δημοκρατικό προοδευτικό κόμμα" είπε.

Να το θυμηθείτε ότι θα έρθει και πάλι πρώτη και θα εκλεγεί με διαφορά (μεγάλου) στήθους.

Αφήνει μισάνοιχτη την πόρτα της εξόδου

Ο Καραμανλής συνδέει τις επόμενες κινήσεις του με το μέγεθος της ήττας

Το ορατό ενδεχόμενο μιας συντριπτικής ήττας στις κάλπες της προσεχούς Κυριακής τρομάζει τη Ν.Δ., ενώ τα περισσότερα στελέχη σπεύδουν να ξορκίσουν τη διαδοχή Καραμανλή. Ο Πρωθυπουργός, ωστόσο, αφήνει ανοικτή την πόρτα της εξόδου, συνδέοντας άμεσα τις επόμενες κινήσεις του με το μέγεθος της ήττας.

Το βαρύ κλίμα ηττοπάθειας που επικρατεί στη Ν.Δ. διαχέεται σε όλη την κομματική πυραμίδα και σχεδόν όλα τα στελέχη, από τους κορυφαίους υπουργούς έως τα μέλη της γαλάζιας Κεντρικής Επιτροπής, έχουν στρέψει το βλέμμα στην «επόμενη ημέρα».

Σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό των στελεχών και της κομματικής βάσης, ο Κ. Καραμανλής έστειλε εκ νέου χθες το μήνυμα ότι «είναι μαχητής» και στοχεύει σε μια νέα εκλογική νίκη. Τελικά, όμως, τροφοδότησε την εσωκομματική συζήτηση για το δικό του πολιτικό μέλλον, καθώς όχι μόνον επανέλαβε ότι θα κρατήσει το τιμόνι της Ν.Δ. «εάν αισθάνεται χρήσιμος και τον θέλει η βάση», αλλά συνέδεσε τη βούληση της βάσης με το αποτέλεσμα των εκλογών. «Το αν με θέλουν θα είναι, νομίζω, πασιφανές», ανέφερε (στη «Real news»), ενώ χαρακτήρισε «καραγκιοζιλίκια» όσα ακούγονται στους κομματικούς διαδρόμους περί «δακτυλιδιού» στον ή στη διάδοχό του μετά την εκλογική ήττα.


Η διαδοχολογία αποτελεί, ωστόσο, βασικό στοιχείο σε κάθε δημόσια ή παρασκηνιακή παρέμβαση των γαλάζιων στελεχών, τα οποία προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι ο κ. Καραμανλής είναι αμετακίνητος. Χαρακτηριστική είναι η χθεσινή παρέμβαση του γραμματέα του κόμματος κ. Ελ. Ζαγορίτη, ο οποίος τόνισε (στον Φλας): «Δεν μπαίνουμε σε καμία τέτοια συζήτηση διότι ο Καραμανλής έχει την εμπιστοσύνη, όχι μονάχα της κοινής γνώμης, αλλά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Νεοδημοκρατών. Ο Καραμανλής είναι ο πιο αγαπητός πολιτικός ηγέτης αυτήν την ώρα. Στην παράταξή μας έχει κυριολεκτικά συντριπτικά νούμερα...».

Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος προεξόφλησε, ουσιαστικά, την ήττα και αποκήρυξε τυχόν κινήσεις το βράδυ των εκλογών αντίστοιχες με εκείνες που έζησε το ΠΑΣΟΚ το 2007. «Ο Καραμανλής», ανέφερε «είναι η καλύτερη εγγύηση για να συνεχίσει η Ν.Δ. ενωμένη και δυνατή την πορεία της... Το βράδυ των εκλογών αν το αποτέλεσμα είναι κακό, κανείς δεν θα αμφισβητήσει τον Κώστα Καραμανλή. Εμείς φαινόμενα τύπου Ζαππείου δεν θα ζήσουμε στη Ν.Δ.»! Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αναγνώριζαν χθες ότι στην τελική ευθεία για τη κάλπες η Ν.Δ. εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα αποσυσπείρωσης, παρά την προσπάθεια που γίνεται, μέσω και των ανοικτών συγκεντρώσεων του Πρωθυπουργού, για να κινητοποιηθεί η κομματική βάση. «Εάν δεν ενεργοποιηθούν στο έπακρο τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος δεν θα κινητοποιηθούν ούτε οι ψηφοφόροι», τόνιζε στα «ΝΕΑ» προβεβλημένος υπουργός.

Παράλληλα, η Ρηγίλλης καλεί εκ νέου τον Γ. Παπανδρέου σε μια ακόμη τηλεοπτική μονομαχία με τον κ. Καραμανλή, ευελπιστώντας ότι έτσι θα φέρει το ΠΑΣΟΚ σε θέση άμυνας. Η απάντηση της Ιπποκράτους ήταν αρνητική: «Δεν μπορεί ο κ. Καραμανλής να ζητεί συνέχεια τρίτες ευκαιρίες...», ήταν το καυστικό σχόλιο του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, για να απαντήσει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ., Γ. Κουμουτσάκος, ότι «το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Παπανδρέου ζητούν την ψήφο των πολιτών κρυπτόμενοι» και πως «για ακόμη μια φορά αποδεικνύονται αναξιόπιστοι».

Πηγή: Τα Νέα

Εκ περιτροπής η κυκλοφορία στα Τέμπη


Εξαιτίας έργων τοποθέτησης πλέγματος σημειώνονται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Εκ περιτροπής γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Κοιλάδα των Τεμπών, σήμερα, αύριο και μεθαύριο, καθώς τοποθετούνται πλέγματα για την προστασία από την πτώση βράχων.

Τα έργα θα εκτελούνται από τις 7 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι.

Επίσης, εκ περιτροπής θα γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων και από τις 24:00 έως τις 5:00 το πρωί, εξαιτίας εργασιών σήμανσης από το 377ο έως το 382ο χλμ. και από το 390ο έως και το 391ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Πηγή: Καθημερινή

Τιμητική βίζα εισόδου έδωσε η Μπακογιάννη στον Τούρκο που κατέβασε την σημαία από τα Ίμια


Η Ντόρα τιμάει τους ανθέλληνες!!!

Μπάτε σκύλοι και αλέστε…

Η είδηση είναι σοκαριστική...! Στην Ελλάδα μπαινόβγαινε (και πιθανότατα μπορεί ακόμη να μπαινοβγαίνει) ελεύθερα, ο Τούρκος δημοσιογράφος που κατέβασε την Ελληνική σημαία από τα Ίμια και που ήταν ηθικός συναυτουργός (μαζί με δύο άλλους δύο) της κρίσης των Ιμίων και των συνεπακόλουθων «γκρίζων ζωνών» που αποδέχθηκαν ο Σημίτης, ο Πάγκαλος, Ο Γιώργος Παπανδρέου και η τραγική παρέα μίας σειράς Ελλήνων πολιτικών αμερικανοσυρόμενων…

Διακεκριμένος επισκέπτης, χαρακτηρίζεται πλέον αυτός ο τούρκος «δημοσιογράφος», για τον οποίο οι έρευνες των Ελληνικών υπηρεσιών ασφάλειας κατέδειξαν ως πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας (ΜΙΤ). Με απλά λόγια, η Ελλάδα διά του υπουργείου Εξωτερικών και της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, επέλεξε να τιμήσει με τιμητική βίζα εισόδου έναν τούρκο πράκτορα της ΜΙΤ!!!

Ασχέτως εάν στην πλειονότητά τους οι Έλληνες πολίτες θεωρούν ανεπιθύμητο τον άνθρωπο που ενήργησε έτσι ώστε να μπει σε εφαρμογή το αμερικανο-τουρκικό σχέδιο διαίρεσης του Αιγαίου, η κυβέρνηση Καραμανλή τιμά ως εξαίρετο πρόσωπο αυτόν που ξεκίνησε την ντροπή της Ελλάδος (βεβαίως, για τον Σημίτη και όλους τους άλλους πολιτικούς που ήταν τότε στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ήταν μία λαμπρή ευκαιρία να προσκυνήσουν και να ευχαριστήσουν δημοσίως και μέσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο τον «αμερικανικό παράγοντα) και που στάθηκε αφορμή ώστε η Τουρκία από τότε να έχει ανεβάσει τις απαιτήσεις της και η Ελλάδα να βάζει στη φωτιά τους ικάρους της καθημερινά για να σταματήσει την τουρκική προκλητικότητα και το απύθμενο θράσος των γειτόνων μας.

Ο άνθρωπος αυτός, ο τούρκος τιμώμενος, είναι φωτορεπόρτερ-δημοσιογράφος (από αυτούς που τελειώνουν τα ειδικά σχολεία προπαγάνδας και ειδικών ικανοτήτων της ΜΙΤ;), ο οποίος τότε εργαζόταν στην τουρκική εφημερίδα «Χουριέτ», η οποία αποτελεί σταθερό όργανο εκτέλεσης προπαγάνδας και με βασική συμμετοχή στις εφαρμογές των σχεδίων της τουρκικής κυβέρνησης. Αυτός λοιπόν ο δημοσιογράφος – πράκτορας της ΜΙΤ μπαινοβγαίνει πλέον ελεύθερα στα σύνορα της Ελλάδας – Τουρκίας, ελέω αποφάσεως της κυρίας Μπακογιάννη (ως υπουργός Εξωτερικών φέρει την άμεση ευθύνη σε οτιδήποτε γίνεται στο υπουργείο της, εκτός και αν για την ελεύθερη διακίνηση πρακτόρων δεν ενημερώνεται η ίδια και την ευθύνη για κάτι τέτοιο έχει η γραμματέας της επί της αλληλογραφίας της κυρίας υπουργού!!!).

Η υπόθεση δεν είναι σημερινή, αλλά αναδείχθηκε στο φύλλο της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όπου ξεσκεπάστηκαν τα ταξίδια, του κυρίου Σερτ, στην Ελλάδα μετά από χορήγηση βίζας από το Ελληνικό κράτος, γεγονός που καταγράφηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2005. Και αντί το Ελληνικό κράτος να αντιμετωπίζει ως ανεπιθύμητο πρόσωπο τον κύριο Σερτ, ως συνυπεύθυνο για την παρ’ ολίγο πολεμική σύρραξη μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1996, αντιμετωπίζεται ως προσωπικότητα που απολαμβάνει ανταμοιβών για την προσφορά της στην Ελλάδα!!!

Με ευθύνη του Ελληνική προξενείου της Κομοτηνής, ο κύριος Σερτ απέκτησε την βίζα εισόδου στη χώρα μας, ατελώς!!! Ο 33χρονος τούρκος πράκτορας εισήλθε στην χώρα μας τον Σεπτέμβριο του 2005, ανεμπόδιστα…

Φυσικά, ο έλεγχος που γίνεται στο υπουργείο Εξωτερικών, δεν είναι οικονομικού περιεχομένου επειδή η χώρα μας «έχασε» 60 ευρώ, αλλά είναι ηθικού περιεχομένου, επειδή με την ενέργεια αυτή ένας χαρακτηρισμένος ως ανθέλληνας εισήλθε εντός της Ευρωπαϊκής κοινότητας από μία χώρα που βρίσκεται εκτός Ευρώπης, χωρίς να εφαρμοστούν στην περίπτωσή του, όλα όσα πηγάζουν από τη Συνθήκη Σένγκεν, η οποία έχει δημιουργηθεί με μοναδικό στόχο την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών… Εκτός και εάν για το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ένας τούρκος πράκτορας δεν αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών της Ελλάδας…! Στην περίπτωση αυτή, η Ελλάδα φαίνεται πως αδιαφόρησε για τον Ευρωπαϊκό νόμο σχετικά με την χορήγηση θεωρήσεων εισόδου εντός της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο 2949 του 2001, άρθρο 1 παρ. 5 και υπουργική απόφαση της Νοεμβρίου 2002 περί της «ατέλειας σε έκδοση διαβατηρίων», τα ελληνικό κράτος μπορεί να απαλλάσσει από την υποχρέωση καταβολής τελών θεωρήσεως εισόδου, όσους ομογενείς είναι άποροι. Κατά περίπτωση και έπειτα από έγκριση της Α4 διεύθυνσης Τουρκίας ή της Ε1 Μορφωτικών και Πολιτιστικών υποθέσεων, την καταβολή τελών μπορούν να αποφύγουν «διακεκριμένοι αλλοδαποί, μέλη επισήμων ξένων αποστολών, λόγιοι, καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι, αθλητικές ή φοιτητικές οργανώσεις».

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αν και η λογική μας λέει πως ως δημοσιογράφος δικαιούται της απαλλαγής καταβολή αντιτίμου για την βίζα εισόδου στην χώρα μας, ο κύριος Σερτ προφανέστατα δεν ανήκει σε εκείνους στους οποίους η Ελλάδα θα μπορούσε να εφαρμόσει τη σχετική νομοθεσία απαλλαγής περί ατέλειας βίζας. Και οι λόγοι άρνησης είναι καθαρά ηθικοί… εκτός και αν για το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν συνίσταται ηθική στην συγκεκριμένη περίπτωση… εκτός και εάν υπάρχουν στο ΥΠΕΞ άνθρωποι (διπλωμάτες, συνεργάτες και σύμβουλοι της κυρίας Μπακογιάννη) οι οποίοι ισχυρίζονται πως πρέπει ο κύριος Σερτ να αντιμετωπίζεται ως «υψηλός προσκεκλημένος»!!!

Μήπως όμως οι άνθρωποι του ελληνικού ΥΠΕΞ φοβήθηκαν μήπως δημιουργήσουν «θέμα» εάν αντιδράσουν στην είσοδο του συγκεκριμένου τούρκου πράκτορα στην Ελλάδα; Μήπως τελικά φοβούνται να εφαρμόσουν τους νόμους που υπάρχουν στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα και που ασχολούνται με την ασφάλεια των Ευρωπαίων πολιτών; Εκτός και εάν οι «συμβουλάτορες» της κυρίας Μπακογιάννη δεν θεωρούν τους Έλληνες ως ευρωπαίους πολίτες ή… θεωρούν πως η Τουρκία είναι ήδη μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης!!!

Όμως, έλληνες διπλωμάτες, θεώρησαν πως ο κύριος Σερτ θα έπρεπε πράγματι να ανήκει σε μία «λίστα επιλέκτων μελών», λίστα που θα είχε όλους τους ανεπιθύμητους για είσοδο στη χώρα. Η θέση αυτή των Ελλήνων διπλωματών, αιτιολογείται με το σκεπτικό πως ο κύριος αυτός θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνεται στον εθνικό κατάλογο ανεπιθύμητων ατόμων (ΕΚΑΝΑ), οι οποίοι δεν έχουν την δυνατότητα να εισέλθουν σε Ελληνικό έδαφος.

Και όμως, η αποκάλυψη της σφραγισμένης θεώρησης εισόδου, από την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ενώ αφήνει άναυδο τον κάθε Έλληνα, ίσως να αφήνει (ακόμη και αυτή τη στιγμή) αδιάφορους όλους τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους του ΥΠΕΞ.

Και εάν αυτό μας κάνει όλους να αισθανόμαστε «άβολα» για τις δραστηριότητες του Ελληνικού ΥΠΕΞ, μάλλον τρομάζουμε όταν μαθαίνουμε πως ενώ υπήρξε έντονη προσπάθεια από την παντοδύναμη Ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) να συμπεριληφθεί ο κύριος Σερτ στον εθνικό κατάλογο ανεπιθυμήτων, ο τούρκος πράκτορας συνέχισε να παραμένει εκτός της λίστας αυτής!!! Ποιός μεσολάβησε άραγε γι αυτό;

Πώς μπορεί να σκεφθεί ο Έλληνας πολίτης, όταν προεκλογικά κάποιοι του ζητάνε την ψήφο του για «εθνικούς λόγους», όταν οι ίδιοι και οι συνεργάτες τους, παραδίδουν τόσο εύκολα την άδεια ελεύθερης (και ανέξοδης) εισόδου στη χώρα μας, ενός ανθρώπου που έχει ταυτοποιηθεί ως ο ένας εκ των υπευθύνων τούρκων που ενεργώντας κατά των Ελληνικών συμφερόντων και αφού πρώτα εισήλθαν στην χώρα μας παράνομα, οδήγησαν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού με την Τουρκία;

Πώς να αντιμετωπίσει ο έλληνας πολίτης εκείνους που προσπαθούν να κάνουν μαθήματα πατριωτισμού και οι ενέργειές τους μοιάζουν να είναι ενέργειες τουλάχιστον απάτριδων (για να μην χαρακτηρισθούν ως εθνικά επικίνδυνοι και μάλιστα επικινδυνότεροι και από τον τούρκο δημοσιογράφο-πράκτορα Σερτ)… Πώς να αντιμετωπίσει ο Έλληνας πολίτης την «είσοδο ελευθέρας» που έδωσε η κυρία Μπακογιάννη στον άνθρωπο που ήταν η αιτία να χάσουν τη ζωή τους την βραδιά της κρίσης των Ιμίων τρεις Έλληνες στρατιωτικοί;

Μήπως ήρθε εκείνος ο καιρός που οι Έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά, αλλά και ως η αλήθεια δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα;



Πηγή: Ας μιλήσουμε επιτέλους