Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος του Λυκείου του Αριστοτέλη

Λειτουργεί καθημερινά 8:00-20:00, προβλέπεται να είναι ανοιχτός και Σαββατοκύριακα

Αθήνα

Άνοιξε ο πολυαναμενόμενος αρχαιολογικός χώρος του Λυκείου του Αριστοτέλη, ο οποίος θα λειτουργεί καθημερινά 08:00 με 20:00, ενώ προβλέπεται να είναι ανοιχτός και το Σαββατοκύριακο, με είσοδο είτε από την οδό Ρηγίλλης είτε από το Βυζαντινό-Χριστιανικό Μουσείο επί της Βασ. Σοφίας.

Ένας νέος αρχαιολογικός χώρος -από τους πιο σημαντικούς- προστίθεται στην Αθήνα, αποδίδοντας στους κατοίκους της περίπου 11 νέα στρέμματα αδόμητης γης.

Καμμένος στην Κ.Ο.: Όποιος θέλει να φύγει, να το κάνει τώρα

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ

Στη σκιά των αποχωρήσεων των δύο βουλευτών Βασ. Καπερνάρου και Μ. Ιατρίδη, συνεδρίασε υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Πάνου Καμμένου η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση ο κ. Καμμένος συνέδεσε ευθέως τις αποχωρήσεις των βουλευτών του με την επικείμενη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές:

«Όποιος θέλει να φύγει, όποιος έχει εξαγοραστεί από τη ΝΔ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας ή όποιος φοβάται ότι δεν θα επανεκλεγεί με τους ΑΝΕΛ, να σηκωθεί να φύγει τώρα».

Α. Τζιτζικώστας: "Καλώ την Κυβέρνηση να αλλάξει άμεσα το νόμο για τον καθορισμό των αργιών"

Με το Νόμο 3996/2011, που έχει συνυπογραφεί από τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έχει ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων, καταργούνται τα άρθρα 6-17 του Νόμου 2639/1998, στα οποία περιλαμβάνεται και το άρθρο 15, το οποίο έδινε τη δυνατότητα και την εξουσιοδότηση στο Νομάρχη (Περιφερειάρχη) να ορίζει έως πέντε (5) ημέρες το έτος ως υποχρεωτικές ή προαιρετικές αργίες.

Ως εκ τούτου, έχει αφαιρεθεί πλέον από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η αρμοδιότητα να ορίζει την ημέρα εορτασμού του Αγίου Πνεύματος ως υποχρεωτική αργία για τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων.

Πανδαιμόνιο στη βουλή, στην ομιλία για την άρση ασυλίας του Χρήστου Παππά (Video)


Δήλωση της Άννας Ασημακοπούλου

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, αναφερόμενη στα όσα είπαν, σήμερα, στη Βουλή, υπόδικοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής για στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ομιλία του βουλευτή Γιάννη Λαγού, για την άρση της ασυλίας του (Video)


Δήλωση του Γιώργου Μουρούτη

Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση κ. Γιώργου Μουρούτη σχετικά με τη σημερινή αναφορά του κ. Νίκου Μιχαλολιάκου στο πρόσωπό του, στη Βουλή:

«Τον κ. Μιχαλολιάκο δεν τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου.

Ομιλία του Νίκου Μιχαλολιάκου στη βουλή, για την άρση της ασυλίας του (Video)


Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α :17/2014 από 03-06-2014/13:00), τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός αύριο Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014 σε αρκετές περιοχές της ανατολικής χώρας.

Πιο αναλυτικά: