Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Δωρεάν Εξέταση (τεστ) Παπανικολάου, για γυναίκες 25-65 ετών στο Δήμο Σιθωνίας


Νικήτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δωρεάν Εξέταση (τεστ) Παπανικολάου, για γυναίκες 25-65 ετών στο Δήμο Σιθωνίας

Ο Δήμος Σιθωνίας στοχεύοντας στην πρόληψη της υγείας των γυναικών της ευρύτερης περιοχής, συμμετέχει στο πρόγραμμα του υπουργείου Υγείας και κοινωνικής Αλληλεγγύης για τον έλεγχο και την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 25-65 ετών, οι οποίες πρόκειται να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση (τεστ Παπανικολάου) στο Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου.

Κατά την πρώτη φάση, στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των γυναικών να συμμετέχουν στο πρόγραμμα,

Τι θέλει στην Κρήτη το µάτι του Τουταγχαµών


της ΜΑΡΙΑΣ ΘΕΡΜΟΥ

Οι αρχαιολόγοι αιφνιδιάστηκαν: Το µικρό, ολόχρυσο αντικείµενο που βρέθηκε µέσα σε πιθάρι, σε οικογενειακό τάφο του 8ου-7ου αιώνα π.Χ., στις πλαγιές της Ιδης, ήταν ίδιο µε τα µάτια του αιγύπτιου φαραώ

Στην αρχή ήταν ένας µεγάλος σβώλος από χώµα. Τίποτε το παράξενο. Οταν όµως µέσα από αυτόν άστραψε ξαφνικά ένα µάτι, τότε όλα άλλαξαν. Μέσα στο πιθάρι όπου πριν από αιώνες είχε ταφεί µια οικογένεια, ανάµεσα στα οστά των νεκρών και στα πολύτιµα αντικείµενα που τους συνόδευσαν στην ταφή, αυτό το µάτι έµοιαζε να ήρθε από έναν άλλον κόσµο. Πόσω µάλλον που ήταν ίδιο µε τα µάτια του Τουταγχαµών!

Ηνωμένο Βασίλειο: Ανακάλυψαν τον πρώτο «άθικτο τάφο» Βίκινγκ

Ο Βίκινγκ του Αρντναμέρτσαν βρέθηκε θαμμένος – στο πλοίο του, κατά το έθιμο – με ένα τσεκούρι, ένα ξίφος με διακοσμημένη λαβή, ένα δόρυ, μια ασπίδα και μια ορειχάλκινη πόρπη

Συνδυάζει λείψανα, αντικείμενα και ίχνη από το κουφάρι του πλοίου

Λονδίνο
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τον πρώτο, πλήρως άθικτο πλοίο-τάφο με τα λείψανα ενός Βίκινγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πιστεύεται ότι ο τάφος, στο Αρντναμέρτσαν της βορειοδυτικής Σκωτίας, είναι ηλικίας άνω των 1.000 ετών.

Τεχνουργήματα που βρέθηκαν θαμμένα πλάι στον Βίκινγκ, μέσα στο πλοίο του, οδηγούν τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για κάποιον διακεκριμένο πολεμιστή.

Τριμελής σκοπιανή συμμορία έκανε 18 κλοπές σε τέσσερις ημέρες


Συμμορία Σκοπιανών που είχε ρημάξει σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς και της Πέλλας, εξάρθρωσε η αστυνομία.


Τα μέλη της συμμορίας, που είχαν διακριτούς ρόλους, εισέβαλαν σε σπίτια και καταστήματα σπάζοντας τα τζάμια και σήκωναν ό,τι υπήρχε στο εσωτερικό τους. Με τον ίδιο τρόπο έκλεβαν και τα αυτοκίνητα. Έχουν συλληφθεί ένας 38χρονος και μια 27χρονη, που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Ένα τρίτο μέλος της συμμορίας διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται.

Τα μέλη της εγκληματικής συμμορίας έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών

Β.Παπαγεωργόπουλος: "Θέλουν να ρίξουν την ευθύνη των εκλογών στον Αντώνη Σαμαρά"


Β.Παπαγεωργόπουλος: “Η Κυβέρνηση μίλησε για έγκριση του νέου «Μνημονίου» από την Βουλή με 180 ψήφους, θέλοντας να ρίξει την ευθύνη των εκλογών στον Αντώνη Σαμαρά…

Δεν σκέφτηκε όμως ότι με αυτόν τον τρόπο πρώτα οδηγεί την χώρα σε ανεξέλικτη χρεωκοπία ΠΡΙΝ τις εκλογές, αφού δεν θα έχει επικυρωθεί από την Βουλή η συμφωνία των Βρυξελλών!…

Για να δούμε πως θα επιστρέψει στις 151 ψήφους…”

Δηλώσεις Αργύρη Λαφαζάνη για την πρωτοβουλία των 28 βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

ΝΔ: Παίζουν με τo Σύνταγμα για τους «180», είμαστε έτοιμοι για όλα


Σταθόπουλος Σωτήρης

Σταθερός στη θέση του ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να ζητήσει αυξημένη πλειοψηφία στη βουλή για τη νέα συμφωνία που θα αφορά το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους παραμένει ο πρόεδρος της ΝΔ, επιμένοντας ότι η μοναδική λύση για τον Γ. Παπανδρέου είναι οι εκλογές.

«Παίζουν με τις λέξεις και το Σύνταγμα της χώρας» έλεγαν στη Λ. Συγγρού, όταν ενημερώθηκαν για τις δηλώσεις Βενιζέλου από τις Βρυξέλλες, εστιάζοντας σε δυο σημεία των όσων είπε:

- Ο κ. Βενιζέλος χρησιμοποίησε τη φράση «ει δυνατόν» στην προοπτική να περνάνε αυτές οι συμφωνίες από τη βουλή με αυξημένη πλειοψηφία

Μόνη υπηρεσία προς τη χώρα, να αποσυρθείτε ησύχως

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Με το θέμα δεν θα άξιζε να ασχοληθούμε καν, αν δεν αποτελούσε την βασική πτυχή της ελληνικής κακοδαιμονίας. Που δεν είναι άλλη από το πολιτικό προσωπικό της χώρας, που πλέον, εξαιτίας της καταστροφής, έχει εντελώς απογυμνωθεί από τα μπιχλιμπίδια του και στέκει μπροστά μας καταρρακωμένο μεν, αλλά πάντα έτοιμο να χρησιμοποιήσει κάθε μέσον για να συνεχίσει να κυβερνά επί ερειπίων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους βρισκόταν σε όλα τα (διεθνή) ξεδιάντροπα, επιλήσμονα της διαχρονικής προσφοράς της Ελλάδας στην Ευρώπη και στην ανθρωπότητα, χείλη, στο ελληνικό κοινοβούλιο επί του θέματος δεν έγινε ΚΑΜΙΑ συζήτηση.

Ορυκτομάνα: Νέο είδος καταγράφηκε στην περιοχή των Πρεσπών


Ενα σπάνιο μεταναστευτικό πτηνό εντοπίστηκε στον Βαρνούντα

Ενα σπάνιο είδος πτηνού, η ορυκτομάνα, προστέθηκε στα είδη που αναπαράγονται στον ορεινό όγκο του Βαρνούντα, στα ανατολικά του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών. Η ορτυκομάνα (Crex crex) είναι ένα όμορφο, αινιγματικό πτηνό καθώς λίγοι άνθρωποι την έχουν δει, περαστικό από την Ελλάδα κατά την περίοδο της μετανάστευσης.

Πρόκειται για ειδος το οποίο μειώνεται σε όλη την Ευρώπη εξαιτίας της εντατικοποίησης των γεωργικών πρακτικών καθώς αναπαράγεται σε λιβάδια και καλλιέργειες σιτηρών.

Τα λιβάδια του Βαρνούντα αποτελουν ένα τμήμα του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών το οποίο έχει μελετηθεί αρκετά ως προς τη χλωρίδα και την πανίδα.

Rock Live βραδιά - Σύλλογος Γυναικών Στανού


Δελτίο τύπου

Ο Σύλλογος Γυναικών Στανού Χαλκιδικής διοργανώνει την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011 ROCK live βραδιά με το συγκρότημα " ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ " στο cafe bar "ΗΛΕΚΤΡΑ".

ώρα έναρξης: 22:30

τιμή εισόδου:3 ευρώ

τηλέφωνα επικοινωνίας :

Φρένο στις ιερές διεκδικήσεις


Απορρίφθηκε αγωγή μονής που αξίωνε τη μισή Μεταμόρφωση Χαλκιδικής

Του Κώστα Καντούρη
kantouris@hotmail.com

Δικαστική απόφαση παγώνει τις διεκδικήσεις μεγάλων εκτάσεων που εγείρουν μοναστήρια επικαλούμενα αυτοκρατορικά χρυσόβουλα και οθωμανικά φιρμάνια. Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πολυγύρου δικαίωσε τον πρώην δήμο Ορμύλιας έναντι των αξιώσεων της μονής Διονυσίου Αγίου Όρους, που διεκδικούσε έκταση 20.000 στρεμμάτων, εντός της οποίας βρίσκονταν η κεντρική πλατεία της Μεταμόρφωσης, το νεκροταφείο, κατασκηνώσεις, μέχρι και το σχολείο του χωριού.

Η δικαστική απόφαση, η οποία σύμφωνα με νομικούς ανοίγει τον δρόμο για να σταματήσουν οι “ιερές” διεκδικήσεις σε όλη την Ελλάδα,