Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Τριμελής σκοπιανή συμμορία έκανε 18 κλοπές σε τέσσερις ημέρες


Συμμορία Σκοπιανών που είχε ρημάξει σπίτια, καταστήματα και αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς και της Πέλλας, εξάρθρωσε η αστυνομία.


Τα μέλη της συμμορίας, που είχαν διακριτούς ρόλους, εισέβαλαν σε σπίτια και καταστήματα σπάζοντας τα τζάμια και σήκωναν ό,τι υπήρχε στο εσωτερικό τους. Με τον ίδιο τρόπο έκλεβαν και τα αυτοκίνητα. Έχουν συλληφθεί ένας 38χρονος και μια 27χρονη, που θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Ένα τρίτο μέλος της συμμορίας διαφεύγει τη σύλληψη και αναζητείται.

Τα μέλη της εγκληματικής συμμορίας έπεσαν στα χέρια των διωκτικών αρχών
όταν εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Γοργόπης Κιλκίς εγκαταλειμμένο ΙΧ φορτηγό, η κλοπή του οποίου είχε δηλωθεί την προηγούμενη ημέρα.

Σε έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στο φορτηγό βρήκαν κοσμήματα, τιμαλφή, χρηματικό ποσό και διάφορα εργαλεία. Σε μικρή απόσταση από το φορτηγό οι αστυνομικοί εντόπισαν την 27χρονη Σκοπιανή και την προσήγαγαν ως ύποπτη. Η κοπέλα στην ανάκριση δέχτηκε να οδηγήσει τους αστυνομικούς στο κρησφύγετο της συμμορίας. Εκεί εντοπίστηκαν δύο ακόμη Σκοπιανοί, από τους οποίους έπεσε στα χέρια των αστυνομικών ο 38χρονος, ενώ ο άλλος κατόρθωσε να διαφύγει και αναζητείται. Στο κρησφύγετο της συμμορίας βρέθηκαν και χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή, και δύο όπλα που προερχόταν από κλοπές που είχαν διαπράξει τα μέλη της.

Όπως διαπιστώθηκε από την ανάκριση, σε τέσσερις μέρες, από τις 19 μέχρι τις 22 Οκτωβρίου, οι δράστες διέπραξαν 18 διαρρήξεις, 13 σε αυτοκίνητα, τρεις σε σπίτια και καταστήματα, και μία σε παγκάρι εκκλησίας, ενώ έκλεψαν για δική τους χρήση και ένα φορτηγό.

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί πόσες διαρρήξεις διέπραξαν. Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν ως προϊόντα κλοπής αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: