Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Την ανάπτυξη ένοπλης ευρωπαϊκής ειδικής δύναμης στα σύνορα ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση!


Την άμεση ανάπτυξη της ένοπλης ειδικής δύναμης ταχείας επέμβασης του Frontex στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας ζήτησε από την ΕΕ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής με επιστολή του προς τη βελγίδα Πρόεδρο του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Annemie Turtelboom καθώς και προς την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Cecilia Malmstrom.

Συγκεκριμένα ζητεί εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης την άμεση ανάπτυξη των συνοριακών ομάδων ταχείας επέμβασης (Rapid Border Intervention Teams - RABITS) καθώς και επιχειρησιακών μέσων του FRONTEX στα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας.

O υπουργός, στις επιστολές του, αναφέρει ότι καθημερινά στα εξωτερικά χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία παρατηρείται μαζική εισροή υπηκόων τρίτων χωρών που επιχειρούν να εισέλθουν παράνομα στην ελληνική επικράτεια με σκοπό τη μετάβασή τους σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Υπό παραίτηση η ειδική γραμματέας του υπ. Παιδείας;


Έντονη φημολογία αναπτύχθηκε σήμερα ότι η ειδική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας και Δια βίου Μάθησης Θάλεια Δραγώνα υπέβαλε την παραίτησή της στην υπουργό Παιδείας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κ. Άννα Διαμαντοπούλου θα αποφασίσει το αργότερο έως την Τρίτη αν θα κάνει δεκτή την παραίτηση της ειδικής γραμματέως.

Η παραίτηση της Θάλειας Δραγώνα -σύμφωνα πάντα με τις ίδιες φημολογίες- οφείλεται σε διάσταση απόψεων, αφού η ειδική γραμματέας φέρεται να έχει προτείνει να μετατραπεί σε προαιρετικό το μάθημα της Ιστορίας στο νέο Λύκειο.

Αν και η κ. Διαμαντοπούλου όταν ρωτήθηκε σχετικά αρνήθηκε να απαντήσει λέγοντας ότι δεν σχολιάζει «διαρροές και φήμες» οι δύο υφυπουργοί Γιάννης Πανάρετος και Εύη Χριστοφιλοπούλου το διέψευσαν κατηγορηματικά.

Πηγή: Ζougla

ΞΕΚΟΥΜΠΙΔΙΑ !!! Και να σε ακολουθήσει και η κυρία που είναι δίπλα σου στη φωτογραφία σύντομα. Μέρες μετράτε ακόμα στις καρέκλες σας.

Συνέντευξη Αντώνη Σαμαρά: «Δεν περνά ο εκβιασμός του Παπανδρέου για πρόωρες εκλογές»

Εκβιασμό χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς και προσθέτει ότι «δεν συμμετέχουμε σε κυβέρνηση συνεργασίας». Απορρίπτει τον διάλογο για την Κεντροδεξιά που προτείνει ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης και λέει ότι «δεν με ενδιαφέρει το κόμμα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη».

Εκφράζει βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να επιβάλει νέα μέτρα και δηλώνει ότι «ο κ. Παπακωνσταντίνου είναι ακατάλληλος». Απορρίπτει το «Δημοκρατία της Μακεδονίας  Βαρντάσκα» για τα Σκόπια, λέει με κατηγορηματικότητα «όχι» στη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και προσθέτει ότι δεν είναι καλή εποχή για διμερείς διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, ενώ χαρακτηρίζει εφεύρημα του κ. Γιώργου Παπανδρέου τα περί μειωμένης εθνικής κυριαρχίας λόγω της κρίσης.

Ποιος είναι ο στόχος σας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές; Με τι ποσοστό και με τι αριθμό δήμων και περιφερειών θα είστε ικανοποιημένος;

Ο χρυσός των Μακεδόνων στις αποθήκες


Χάλκινα σκεύη και χρυσό στεφάνι σε λακκοειδή τάφο με ανδρική ταφή στον οποίο διακρίνονται το χρυσό στεφάνι που συνόδευε τον νεκρό και χάλκινα αγγεία. Χρονολογείται στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ.

Σαράντα χιλιάδες ευρήματα από τις πόλεις Μεθώνη και Πύδνα, που έχουν την ατυχία να γειτνιάζουν με τις διάσημες Βεργίνα, Δίον και Πέλλα, δεν έχουν ξαναδεί το φως από τη στιγμή που ανακαλύφθηκαν

ΜΑΡΙΑ ΘΕΡΜΟΥ

Οταν δύο ολόκληρες αρχαίες πόλεις, περί τους δέκα οικισμούς και απέραντα νεκροταφεία βρίσκονται σε αποθήκες, και όταν περίπου 40.000 αρχαία ευρήματα δεν έχουν ξαναδεί το φως από τη στιγμή που ανακαλύφθηκαν, τότε μιλάμε για τη Βόρεια Πιερία.

Μεθώνη και Πύδνα, οι δύο κυρίαρχες πόλεις και λιμάνια της βόρειας ελληνικής ακτογραμμής και του μακεδονικού βασιλείου, γείτονες της Βεργίνας, της Πέλλας και του Δίου, πλούσιες και ονομαστές στην Αρχαιότητα, δεν έχουν ωστόσο λάβει ακόμη τη θέση που τους ανήκει στον χώρο της αρχαίας Μακεδονίας.

Καίτη Χωματά - Μια αγάπη για το καλοκαίρι

Καίτη Χωματά - Θα διώξω τα Σύννεφα

Έφυγε από τη ζωή η Καίτη Χωματά

«Σίγησε» η Καίτη Χωματά


«Έφυγε» τα ξημερώματα σε ηλικία 64 ετών η δημοφιλής τραγουδίστρια του Νέου Κύματος Καίτη Χωματά που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ. Έπασχε χρόνια από καρκίνο ενώ πριν από δυο μήνες είχε τραυματιστεί σε ατύχημα.

Με καταγωγή από την Νάξο, γεννημένη στην Αθήνα και μεγαλωμένη στην Πλάκα, σπούδασε κλασσικό χορό και πρωτοεμφανίστηκε στα «Νέα Ταλέντα» του Γιώργου Οικονομίδη το 1964.

Ερμήνευσε τα πρώτα τραγούδια του Γιάννη Σπανού που σηματοδότησαν και την αρχή του Νέου Κύματος ενώ συνεργάστηκε και με άλλους συνθέτες.

Τελευταία της εμφάνιση ήταν τον περασμένο χειμώνα σε μουσική σκηνή στο Γκάζι μαζί με τραγουδιστές του Νέου Κύματος.

Συνάντηση Κώστα Μπογδάνου με επαγγελματίες της Ορμύλιας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 8:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο «Φιλίππειον» (πρώην Σερμίλη), ο υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου Κώστας Μπογδάνος και οι υποψήφιοι σύμβουλοι του Συνδυασμού του από την Ορμύλια, θα συναντηθούν με εκπροσώπους των επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων δωματίων και επαγγελματιών των Ψακουδίων Ορμύλιας.


Από το Γραφείο Τύπου

Πρόγραμμα επισκέψεων και ομιλιών του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΩΝ ΥΠ. ANTIΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΙΩΑΝΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ
Στο πλαίσιο της περιοδείας του σε ολόκληρη την Χαλκιδική ο υπ. Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής Ιωάννης ΓΙΩΡΓΟΣ επισκέπτεται όλους τους Δήμους και τα Δημοτικά Διαμερίσματα, όπως διαμορφώθηκαν από το σχέδιο «Καλλικράτης».
Το πρόγραμμα του κ. Γιώργου για σήμερα Κυριακή 24 Οκτωβρίου έχει ως εξής:
Στις 17:30 θα επισκεφθεί τα Πυργαδίκια, στις 18:30 το Γομάτι και στις 19:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία στην Μεγάλη Παναγία (ΚΑΠΗ).
Αύριο Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στις 19:30 θα πραγματοποιήσει ομιλία στη Νικήτη (κατάστημα Μάντσιου)
Από το Γραφείο Τύπου

Ο περίπατος του ΠΑΣΟΚ που τελικά έγινε ντέρμπι


Καμπανάκι έχει χτυπήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι δημοσκοπήσεις που φτάνουν η μια μετά την άλλη δείχνουν πανωλεθρία των πράσινων συνδυασμών σε όλη την Ελλάδα.
Στην περιφέρεια Αττικής η ψήφος κατά της τρόικας και του ΔΝΤ ξεπερνά το 73%.

Τραγωδία λένε πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κ. Σγουρός, κινδυνεύει να μην μπει στο δεύτερο γύρο, αλλά και κανένας υπουργός δεν είναι διατεθειμένος να στηρίξει την υποψηφιότητά του.

Προεκλογική ομιλία του υπ. Δημάρχου Πολυγύρου, Αστέριου Ζωγράφου, σήμερα στην Θεσσαλονίκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010 και ώρα 19:00, στο «Αριστοτέλειο Κινηματοθέατρο (Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών)» στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική ομιλία του Υποψήφιου Δημάρχου Πολυγύρου κ. Αστέριου Ζωγράφου στους ετεροδημότες του Νέου  Δήμου Πολυγύρου.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόγραμμα υποψηφίου Δημάρχου Πολυγύρου, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, για Δευτέρα 25 & Τρίτη 26 Οκτωβρίου


Πολύγυρος, 24 Οκτωβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Κωνσταντίνος Μπογδάνος, στo πλαίσιο των συναντήσεων του με τους Δημότες του νέου Δήμου Πολυγύρου, θα βρίσκεται:

Την Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010 στις 6:00 το απόγευμα στο Κελλί, και στις 7:30 το απόγευμα στα Πλανά.

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010, στις 7:00 το απόγευμα στα Βράσταμα.  

Από το Γραφείο Τύπου

Πρόγραμμα υποψήφιου αντπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Πάνα Απόστολου, για Δευτέρα 25 Οκτωβρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαλκιδική, 24 Οκτωβρίου 2010

Θέμα : Πρόγραμμα υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής κ. Πάνα Απόστολου για Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κ. Απόστολος Πάνας μαζί με υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους θα επισκεφθούν :

Στις 18.00 τα Πετράλωνα
Στις 18.30 τη Ν. Τένεδο
Στις 19.00 τα Ελαιοχώρια
Στις 19.30 τα Ν. Σύλλατα