Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

"Σωτηρία... της πατρίδος" αποκάλεσε το μνημόνιο από την Κατερίνη ο Κιλτίδης...


Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα στην Κατερίνη προς τα τοπικά ΜΜΕ Ο βουλευτής της δημοκρατικής συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη, Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο πως πρέπει να λειτουργούν τα κόμματα στη σημερινή εποχή, τα οποία και αποκάλεσε πυλώνες της δημοκρατίας, ότι τα δύο μεγάλα κόμματα είναι ξεπερασμένα, ότι είναι υπέρμαχος του φιλελευθερισμού και στο τέλος δήλωσε και θαυμαστής του Μίμη Ανδρουλάκη τον οποίο και αποκάλεσε ευφυέστατο άνθρωπο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν στηρίζει ακόμα την εφαρμογή του μνημονίου με τις οδυνηρές συνέπειες που προήλθαν εξ αυτού σε βάρος του ελληνικού λαού, ο Κιλτίδης απάντησε ότι το μνημόνιο είναι η σωτηρία της πατρίδος...

Απολιθωμένος ο θησαυρός του Έβρου


Επιστημονική γνώση, εμπειρία και πάνω απ’ όλα αγάπη και υπέρτατο ενδιαφέρον έχει καταθέσει καθηγητής Παλαιοβοτανικής Παλαιοντολογίας Ευάγγελος Βελιτζέλος και οι συνεργάτες του, στην υπόθεση του απολιθωμένου δάσους του Έβρου. Το δάσος ηλικίας 35 εκατομμυρίων ετών, που θεωρείται το αρχαιότερο στην Ελλάδα περιμένει προστασία και ανάδειξη, τη στιγμή που οι επιστήμονες εκφράζουν φόβους για την τύχη του.

Η «Γνώμη» συνάντησε τον Καθηγητή που συνέδεσε εδώ και πολλά χρόνια τη ζωή του και την έρευνά του με το Απολιθωμένο Δάσος του Έβρου. Ζητάμε από τον κ. Βελιτζέλο να μας δώσει κάποια πρώτα στοιχεία...»

«Το Aπολιθωμένο Δάσος του Έβρου, είναι γνωστό από το 1980 από την επιστημονική δραστηριότητα της ερευνητικής μας ομάδας του Πανεπιστημίου Αθηνών στην ευρύτερη περιοχή. Έχει εκπονηθεί μεγάλος αριθμός επιστημονικών εργασιών και μελετών, που το έχουν κάνει παγκοσμίως γνωστό.

Εάλω (Video)



Φίλος αναγνώστης, μας πρότεινε το παραπάνω τραγούδι, που ευχαρίστως παρουσιάζουμε.

Εάλω η χώρα μου, χαλάσματα
ηγέτες άθλιοι προδόσαν τα περάσματα...


ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ...

Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ - Αναλαμβάνει ο στρατός


Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν, προσθέτοντάς ότι την εξουσία αναλαμβάνει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο. Εκπρόσωπος του στρατού κατευθύνεται προς το κτίριο της αιγυπτιακής τηλεόρασης.

Πανηγυρισμοί και ζητωκραυγές στην "πλατεία Ελευθερίας" του Καίρου και σε όλη τη χώρα κατά την "Παρασκευή της Αποχώρησης", η οποία αυτή τη φορά δικαίωσε το όνομά της. Όπως μεταδίδει το Aljazeera κόσμος ζητωκραυγάζει, κλαίει, άνθρωποι όλων των ηλικιών κουνάνε σημαίες, χορεύουν και ψάλλουν τον εθνικό ύμνο. "Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο" αναφέρει η ανταποκρίτρια του Aljazeera από την πλατεία Ταχρίρ.

Οικογενειακές και φιλικές σχέσεις αναπτύσουν οι νυχτερίδες


Δεν είναι τα πιο αγαπητά πλάσματα, όμως ίσως οι άνθρωποι θα έπρεπε να αρχίσουν να τις βλέπουν με άλλα μάτια, καθώς μία νέα γερμανο-ελβετική επιστημονική έρευνα, μετά από πολλά χρόνια μελετών, κατέληξε στο απροσδόκητο συμπέρασμα ότι οι νυχτερίδες, ακριβώς όπως κι εμείς, κάνουν μακράς διάρκειας οικογενειακές και φιλικές σχέσεις.

Τα νυκτόβια όντα - τα μόνα θηλαστικά, που μπορούν να πετούν - αναπτύσσουν εξελιγμένου τύπου πολύπλοκες αλλά σταθερές κοινωνικές δομές, ανάλογες με αυτές των ελεφάντων, των δελφινιών, των χιμπατζήδων και άλλων ζώων, που θεωρούνται ότι έχουν ανεπτυγμένη νοημοσύνη. Η ανακάλυψη, σύμφωνα με τους επιστήμονες, αναδεικνύει το ζήτημα της συσχέτισης ανάμεσα στην πολυπλοκότητα της κοινωνικής ζωής και στις αναπτυσσόμενες νοητικές ικανότητες ενός ζώου (κάτι που αφορά και τον άνθρωπο).

«Θα μηνύσω το... κράτος» Αντίδραση Μπερλουσκόνι για την εισαγγελική απόφαση


Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι αντεπιτέθηκε στους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση Ρούµπιγκεϊτ. Δήλωσε αηδιασμένος, ενώ δεν δίστασε να πει ότι θα μηνύσει και το... κράτος! Σχολιάζει τον Καβαλιέρε ο ιταλικός Τύπος.

Στην πιο σουρεαλιστική φάση του µπήκε το σκάνδαλο Ρούµπιγκεϊτ στην Ιταλία, µε τον πρωθυπουργό της χώρας να απειλεί ότι θα... µηνύσει το κράτος, ως απάντηση στην ενέργεια των εισαγγελέων του Μιλάνου να ζητήσουν την άµεση παραποµπή του σε δίκη, µε τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας και της εκµετάλλευσης εκπόρνευσης ανηλίκου.

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ενδείξεις που στοιχειοθετούν τις κατηγορίες για παραποµπή σε δίκη, χωρίς να υπάρξει η ανάγκη προκαταρκτικής εξέτασης.

«Αποτύχαμε» δηλώνει ο Στρος-Καν, αλλά η Ελλάδα κρέμεται από το στόμα της τρόικας



Δεν κυβερνάς με απαγορεύσεις και ξύλο


της Σοφίας Βούλτεψη

Με το βλέμμα στην τέταρτη δόση του δανείου, την τρόικα να αναβάλλει (όπως σχεδόν κάθε φορά) την προγραμματισμένη για σήμερα καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου και να ανακαλύπτει (όπως κάθε φορά) καινούργιες μαύρες τρύπες και αβεβαιότητες για την εφαρμογή του Μνημονίου, πέρασε σχεδόν απαρατήρητη η χθεσινή αυτοκριτική του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος- Καν – κάτι που έχει ξανακάνει και στο παρελθόν, καθώς αποτελεί προσφιλή πρακτική του.

Την ώρα, λοιπόν, που οι εκπρόσωποι της τρόικας (και επομένως και του ΔΝΤ) διαπραγματεύονταν πυρετωδώς και επί δέκα τουλάχιστον ώρες με το οικονομικό επιτελείο, ο κ. Στρος - Καν παραδεχόταν πως το ΔΝΤ απέτυχε στις οικονομικές και δημοσιονομικές του προβλέψεις σχετικά με την παγκόσμια κρίση.

Ξεκίνησε η WebTv του Πατρινού Καρναβαλιού


Το “livetv” θα λειτουργεί 24 ώρες & 7 ημέρες την εβδομάδα, με προβολή επιλεγμένου υλικού και με on-demand video που θα προστίθενται μέρα με την μέρα.

Το πρόγραμμα και τα on-demand θα εμπλουτίζονται συνεχώς.

Καλή διασκέδαση!!!!