Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ - Αναλαμβάνει ο στρατός


Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν, προσθέτοντάς ότι την εξουσία αναλαμβάνει το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο. Εκπρόσωπος του στρατού κατευθύνεται προς το κτίριο της αιγυπτιακής τηλεόρασης.

Πανηγυρισμοί και ζητωκραυγές στην "πλατεία Ελευθερίας" του Καίρου και σε όλη τη χώρα κατά την "Παρασκευή της Αποχώρησης", η οποία αυτή τη φορά δικαίωσε το όνομά της. Όπως μεταδίδει το Aljazeera κόσμος ζητωκραυγάζει, κλαίει, άνθρωποι όλων των ηλικιών κουνάνε σημαίες, χορεύουν και ψάλλουν τον εθνικό ύμνο. "Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο" αναφέρει η ανταποκρίτρια του Aljazeera από την πλατεία Ταχρίρ.


Μήνυμα μέσω Twitter της ανταποκρίτριας του BBC από το Κάιρο, αναφέρει ότι στους δρόμους έχει ξεχυθεί τεράστιο πλήθος κουνώντας σημαίες και φωνάζοντας από χαρά. "Έχω δει ανθρώπους να παντρεύονται, να αποφοιτούν, να δέχονται τη γέννηση του παιδιού τους. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τη χαρά που βλέπω στα πρόσωπα των ανθρώπων γύρω μου αυτή τη στιγμή" ανέφερε έτερος ανταποκριτής του Aljazeera.

Μιλώντας στο Reuters ο νομπελίστας διπλωμάτης Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι δήλωσε ότι αυτή είναι "η μεγαλύτερη ημέρα" για τον ίδιο και τον αιγυπτιακό λαό.

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: