Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Γενεαλογικά δέντρα Σαμαρά - Γερουλάνου


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ υπόθεση η παράδοση και παραλαβή στο υπουργείο Πολιτισμού. Καθώς περνούσε το μεσημέρι και αργούσε ο Παύλος Γερουλάνος - μάλλον για να πεινάσουν οι συμβασιούχοι στην είσοδο της Μπουμπουλίνας και να φύγουν - ο πάντα προσηνής Αντώνης Σαμαράς εξηγούσε το κοινό γενεαλογικό τους δέντρο στους δημοσιογράφους. Λοιπόν, ο απερχόμενος υπουργός Πολιτισμού είχε προγιαγιά την Πηνελόπη Δέλτα, ενώ ο νεοεισερχόμενος υπουργός Πολιτισμού είχε προπάππου τον αδελφό της Αντώνη Μπενάκη.

Πηγή: Τα Νέα

Ακόμη δεν ανέλαβαν καλά - καλά τα Υπουργεία και ...

κάντε κλικ πάνω στο έγγραφο, για να το μεγεθύνετε

Η εντολή κατέφθασε σε όλες τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα το πρωί στην Πιερία, αλλά φαντάζομαι και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ακόμη δεν ορκίσθηκαν στο υπουργείο και το πρώτο πράγμα που έχει προτεραιότητα αυτό είναι; Πότε πρόλαβαν και την έστειλαν την εγκύκλιο; Την είχαν έτοιμη προεκλογικά; Πάλι εκκαθαρίζουν τον κρατικό μηχανισμό από τους αντιπάλους; Τί θα γίνει επιτέλους με το ρεβανσισμό πότε του ενός και πότε του άλλου;

Ν.Π
Δάσκαλος
Κατερίνη

Πηγή: Λευτεριά

Επίσκεψη του Αργύρη Λαφαζάνη στη Μεγάλη Παναγία


ΑΡΓΥΡΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Πολιτικό Γραφείο Πολυγύρου: 23710 21313-314
fax : 23710 21315
Πολιτικό Γραφείο Μουδανιών : 23730 65413
email : alafazanis@yahoo.gr
www.argirislafazanis.blogspot.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής Αργύρης Λαφαζάνης επισκέφθηκε σήμερα (8-9-09) τη Μ. Παναγία γα να ευχαριστήσει τον κόσμο που τον τίμησε με την ψήφο του.

Τροχαίο με έναν νεκρό στον δρόμο καρμανιόλα Θέρμης - Γαλάτιστας


Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 42χρονος σε τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Πολυγύρου - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της διασταύρωσης Γαλαρινού.

Το δυστύχημα έγινε σήμερα το απόγευμα και σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής, το ΙΧ που οδηγούσε ο 42χρονος συγκρούστηκε με λεωφορείο του ΚΤΕΛ Χαλκιδικής, που εκτελούσε το δρομολόγιο Πολυγύρου-Θεσσαλονίκης.

Νεκρός είναι ο 42χρονος οδηγός του ΙΧ, ενώ από τους επιβάτες του λεωφορείου δεν έπαθε κανείς τίποτα.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γαλάτιστας.

Πηγή: Zougla.gr

Δήλωση παραίτησης Θόδωρου Ζαγοράκη


Υπάρχουν μέρες στη ζωή του κάθε ανθρώπου που τα «θέλω» υποκύπτουν σε ανώτερες δυνάμεις. Σήμερα 8 Οκτωβρίου 2009 είναι μια τέτοια μέρα για μένα. Είμαι υποχρεωμένος για προσωπικούς λόγους να υποβάλω την παραίτηση μου από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Σύντομα και συγκεκριμένα όταν οι συνθήκες μου το επιτρέψουν θα είμαι σε θέση να εξηγήσω με σαφήνεια - ως οφείλω να κάνω απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ και τους χιλιάδες μετόχους που στήριξαν με πίστη και αφοσίωση την προσπάθεια μας για εξυγίανση και αναγέννηση - τους λόγους για τους οποίους σήμερα υποβάλω την παραίτηση μου από τη θέση του προέδρου.

Ο ΠΑΟΚ έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Είμαι πεπεισμένος ότι η προσπάθεια για την αναρρίχηση της ομάδας στην κορυφή του Ελληνικού και ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση τόσο από τους φιλάθλους, όσο και από τους ανθρώπους που πριν από 2.5 χρόνια οραματίστηκαν μαζί με μένα έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή.


Με τιμή

Θεόδωρος Ζαγοράκης

«Φλερτάρουν» με Σαμαρά οι Σερραίοι σύνεδροι


Σημαντικό προβάδισμα διατηρεί ο Αντώνης Σαμαράς, ανάμεσα στους Σερραίους συνέδρους που θα λάβουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ν.Δ, μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή.

Το έκτακτο συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7/11 και θα διαρκέσει μία ημέρα, με μοναδικό θέμα την εκλογή αρχηγού.

Από τις Σέρρες, δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου στο συνέδριο θα έχουν, οι βουλευτές Θεόφιλος Λεονταρίδης, Τάσος Καρυπίδης και Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, όλοι οι πρώην βουλευτές Σερρών της Ν.Δ., οι πολιτευτές των εκλογών του 2009, όλοι οι εκλεγμένοι με το χρίσμα της Ν.Δ. δήμαρχοι του νομού, τρεις νομαρχιακοί σύμβουλοι, καθώς και 70 συνολικά τοπικά στελέχη του κόμματος.

Η «πλάστιγγα», μέχρι στιγμής, γέρνει σαφώς προς την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά, ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξει η "γραμμή" που θα δώσει στους Σερραίους συνέδρους, ο πρώην υπουργός Αχιλλέας Καραμανλής.

Αν και τα τοπικά στελέχη κρατούν «σιγή ιχθύος» για τις κινήσεις τους, μας πληροφορούν ότι οι ζυμώσεις και οι διεργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και καχύποπτα ο ένας βολιδοσκοπεί τον άλλο.

Τα μηνύματα από τη βάση του κόμματος στις Σέρρες, δείχνουν ξεκάθαρα την προτίμηση των Σερραίων στο πρόσωπο του Αντώνη Σαμαρά, γεγονός που προβληματίζει και ανησυχεί τους υποστηρικτές της Ντόρας Μπακογιάννη.

Λάζαρος Σαββαίδης

Πηγή: infoserres

Επίσκεψη του βουλευτή Γιάννη Δριβελέγκα στην Καλλικράτεια


ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑ
ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΤΗΛ : 23730-21630

ΦΑΞ: 23730-21637

Email: gdriv10@otenet.gr

Ιστοσελίδα: http://vo.pasok.gr/drivelegkas


Δελτίο τύπου

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ νομού Χαλκιδικής Γιάννης Δριβελέγκας θα επισκεφτεί αύριο το απόγευμα τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Καλλικράτειας προκειμένου να ευχαριστήσει τους δημότες για τη μεγάλη νίκη του ΠΑΣΟΚ και την προσωπική του επιτυχία.

Παπανδρέου: «Είμαι και Έλληνας της διασποράς»


Η συνέντευξη του πρωθυπουργού δημοσιεύθηκε στην βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν (Guardian) και αναδημοσιεύθηκε την Πέμπτη και στις κυριότερες εφημερίδες της Αυστραλίας.

«Μέρος της ταυτότητάς μου είναι Έλληνας της Ελλάδας και Έλληνας της διασποράς», δηλώνει σε συνέντευξή του ο Έλληνας πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου και προσθέτει:

«Νομίζω ότι το να είσαι Έλληνας αποτελεί οικουμενική ταυτότητα, ανοιχτή στον κόσμο. Είμαστε μια χώρα πάντα ανοιχτή στις ιδέες και σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο ως ναυτικό έθνος και τουριστικός προορισμός».

Η συνέντευξη, που δημοσιεύθηκε στην βρετανική εφημερίδα Γκάρντιαν (Guardian) αναδημοσιεύθηκε την Πέμπτη και στις κυριότερες εφημερίδες της Αυστραλίας, μιας και εδώ ζει μια πολυάριθμη Ομογένεια και ο αυστραλιανός τύπος παρακολουθεί τις νέες σχέσεις που μπορεί να έχει με το εθνικό κέντρο.

«Ο Γιώργος πάντοτε έλεγε ότι υπάρχει ένας ανεκμετάλλευτος κόσμος και ότι υπάρχει και η άλλη Ελλάδα της διασποράς με την οποία θα συνομιλήσει, θα ακούσει και θα δεχτεί συμβουλές για το καλό της χώρα», δηλώνει και ο Δημήτρης Δόλλης, πρώην υπαρχηγός του Εργατικού κόμματος Βικτωριας, και εδώ και χρόνια, συνεργάτης του κ. Παπανδρέου. «Οι σχέσεις με τη διασπορά θα είναι πολύ πιο δυνατές», λέει ο κ. Δόλλης. Η εφημερίδα Sydney Morning Herald, δίνει έμφαση στην εξωστρέφεια με την οποία πρόκειται να κινηθεί ο κ. Γιώργος Παπανδρέου και στις διασυνδέσεις του με καταξιωμένους Έλληνες του εξωτερικού.

Στο δημοσίευμα τονίζεται πως μέσα από τις επαφές που έχει κάνει ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο κύριος Παπανδρέου έχει φροντίσει να δικτυωθεί με ξένους εμπειρογνώμονες σε θέματα οικονομικών και δημόσιας υγείας. Ο κάτοχος του Νόμπελ οικονομίας Τζόζεφ Στίγκλιτς είναι σε καθημερινή βάση σε επαφή μαζί του, προσφέροντας συμβουλές για την διάσωση της ελληνικής οικονομίας από την χρεοκοπία. Επίσης, πλέον στα ελληνικά έδρανα κάθεται ένας καθηγητής του Χάρβαρντ και διεθνής εμπειρογνώμονας στο θέμα δημόσιας υγείας.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι η κυβέρνησή του θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει ταλέντα στη διασπορά ώστε να αντιμετωπίσει τις κρίσεις που βιώνει η χώρα. Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιδείξει διαφορετικό στυλ με περισσότερες γυναίκες και νεώτερους υπουργούς, το περιβάλλον και ο κύκλος του υποδηλώνουν μία πιο ανοιχτή προσέγγιση σε όλο τον κόσμο από ό,τι εκείνη της προηγούμενης κυβέρνησης και πως οι στενότεροι βοηθοί του περιλαμβάνουν αγγλόφωνους Έλληνες γεννημένους και μεγαλωμένους στην Αφρική, την Αμερική και την Αυστραλία.

Στο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της SBS τονίζονται με θετικό τρόπο οι εξαγγελίες του κ. Παπανδρέου περί διαφάνειας και αναζωογόνησης της οικονομίας και των κυβερνητικών θεσμών, οι επιλογές του στα πρόσωπα της κ. Λ. Κατσέλη και του κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για τη διαχείριση της οικονομίας και των οικονομικών, τα νέα υπουργεία που δημιουργήθηκαν με έμφαση στο περιβάλλον και την προστασία του πολίτη και τα σχόλια ελληνικών εφημερίδων, πολιτικών αναλυτών και οικονομολόγων στην Ελλάδα.

Πηγή: Καθημερινή

«Αδειασμα» Καραμανλή υπέρ Ντόρας

Ο πρόεδρος της ΝΔ απέρριψε την ιδέα της ανοιχτής εκλογής, την οποία υποστηρίζουν όλοι οι αντίπαλοι της κυρίας Μπακογιάννη

Η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη συνοδεύει τον κ. Κ. Καραμανλή κατά την είσοδό του στο Ζάππειο την Κυριακή, όπου υπέβαλε την παραίτησή του. Η απόρριψη από τον κ. Καραμανλή της ιδέας να εκλεγεί ο νέος αρχηγός της ΝΔ σε ανοιχτή διαδικασία θεωρείται υποστήριξη στην κυρία Μπακογιάννη και «άδειασμα» των αντιπάλων της (ΙCΟΝ ΡRΕSS/ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ)

Με μια αιφνιδιαστική κίνηση ο κ. Κ. Καραμανλής απέρριψε χθες όλες τις προτάσεις για την αλλαγή της διαδικασίας εκλογής του νέου αρχηγού της ΝΔ, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την αίσθηση που υπάρχει ότι επιθυμεί να αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος το ταχύτερο δυνατόν.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΝΔ ανακοίνωσε ότι ο διάδοχός του θα εκλεγεί στις 7 Νοεμβρίου, απορρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο τις απόψεις που εξέφρασαν νωρίτερα οι κκ. Δ. Αβραμόπουλος , Αντ. Σαμαράς και Ευ. Μεϊμαράκης για τη διεξαγωγή ανοιχτού συνεδρίου, αλλά και για την αναβολή του ώσπου να συζητηθούν τα αίτια της εκλογικής ήττας.

Με την πρωτοβουλία αυτή όμως ο κ. Καραμανλής έδωσε με έμμεσο τρόπο προβάδισμα εντυπώσεων στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και κινδυνεύει τώρα να κατηγορηθεί ότι με έναν κομψό τρόπο παρεμβαίνει πλαγίως στην κούρσα διαδοχής υπέρ της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Η κυρία Μπακογιάννη ήταν η μόνη από τους επίδοξους διαδόχους που είχε αποφύγει να τοποθετηθεί δημοσίως επί της προτάσεως για ανοιχτό συνέδριο, επισημαίνοντας, αντιθέτως, στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις της τον κίνδυνο έντασης των εσωκομματικών αντιπαραθέσεων σε περίπτωση που το κόμμα της επέλεγε ανοιχτή διαδικασία. Δήλωνε όμως ταυτόχρονα ότι αν αποφασιστεί τροποποίηση του Καταστατικού δεν θα είχε αντίρρηση.

Την πρόταση του ανοιχτού συνεδρίου είχε διατυπώσει εδώ και μήνες ο κ. Δ. Αβραμόπουλος, προτείνοντας να ακολουθηθεί διαδικασία περίπου ίδια με αυτήν που ακολούθησε το ΠαΣοΚ το 2007. Μάλιστα ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε και χθες την πρότασή του, λίγες ώρες προτού να την απορρίψει ο κ. Καραμανλής.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ημερομηνίας του συνεδρίου ο κ. Αβραμόπουλος ζήτησε να συναντηθεί αμέσως με τον κ. Καραμανλή. Θα τον συναντήσει σήμερα το μεσημέρι για να τον ενημερώσει ότι θα προτείνει στο συνέδριο αλλαγή του Καταστατικού και εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση του κόμματος λίγες ημέρες αργότερα.

Σύμφωνα με το Καταστατικό του κόμματος η διαδικασία εκλογής μπορεί να τροποποιηθεί αν το ζήτημα αυτό τεθεί εγγράφως και στο συνέδριο, αρκεί να αναλάβει εκείνος που το προτείνει το ρίσκο και τον κίνδυνο η πρότασή του να απορριφθεί από την πλειοψηφία και να αποδοκιμαστεί ο ίδιος από το Σώμα, προτού αρχίσει η διαδικασία διαδοχής. Μ ε τις απόψεις Αβραμόπουλου συντάσσονται και πολλά άλλα κορυφαία στελέχη της ΝΔ (όπως οι κκ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος και Ευ. Μεϊμαράκης), αλλά και απλά μέλη του κόμματος που στέλνουν επιστολές και e-mail στη Ρηγίλλης επισημαίνοντας ότι η «κλειστή» διαδικασία εκλογής είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της πρώην υπουργού Εξωτερικών. Το ίδιο υπονόησε εξάλλου χθες και ο κ. Π. Ψωμιάδης, ο οποίος έκανε λόγο για «στημένο παιχνίδι με σημαδεμένες τράπουλες».

Σ ε δημόσια δήλωση υπέρ του ανοιχτού συνεδρίου προχώρησε χθες και ο κ. Σαμαράς, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα είχε πρόβλημα και με την κλειστή διαδικασία του εκτάκτου συνεδρίου. Η επιλογή του όμως να προχωρήσει σε δήλωση την ίδια ώρα που η Ρηγίλλης ανακοίνωνε τις οριστικές αποφάσεις του κ. Καραμανλή θεωρήθηκε έμμεση ένδειξη δυσφορίας έναντι του απερχόμενου αρχηγού του κόμματος.

Λίγη ώρα νωρίτερα εξάλλου τον κ. Καραμανλή είχε επισκεφθεί ο κ. Μεϊμαράκης, για να του προτείνει είτε εξάμηνη αναβολή του συνεδρίου, για να προηγηθεί συζήτηση για τα αίτια της ήττας, είτε επίσπευση της διαδικασίας εκλογής, για να συζητηθούν οι αναγκαίες αλλαγές που θα πρέπει να ακολουθήσουν αμέσως μετά. Και οι απόψεις Μεϊμαράκη απορρίφθηκαν από τον κ. Καραμανλή με την απόφασή του να διεξαχθεί το συνέδριο στο διάστημα που προβλέπει το Καταστατικό. Οπως πληροφορείται «Το Βήμα», ο κ. Καραμανλής είχε αποφασίσει να ανακοινώσει αύριο την ημερομηνία του συνεδρίου, αλλά την επέσπευσε όταν διαπίστωσε ότι το θέμα αυτό εξελίσσεται σε αντικείμενο εσωκομματικής σύρραξης.

Οπως εξήγησε στους συνεργάτες του, απέρριψε την ιδέα ανοιχτού συνεδρίου γιατί θα χρειαζόταν πολύς χρόνος για να διαπιστωθεί ποιοι παραμένουν μέλη του κόμματος και ποιοι έχουν προσχωρήσει στον ΛΑΟΣ και θα πρέπει να διαγραφούν από τα μητρώα του κόμματος.

Οπως άλλωστε πρόσθεσε, ο ίδιος δεν επιθυμεί να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος μετά τον Νοέμβριο και μια τέτοια διαδικασία θα δημιουργούσε τον κίνδυνο να μείνει ακέφαλη η ΝΔ στη συζήτηση των πρώτων νομοσχεδίων της νέας κυβέρνησης, αλλά και στη συζήτηση του νέου προϋπολογισμού.

Κατόπιν όλων αυτών, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 7 Νοεμβρίου και δικαίωμα ψήφου θα έχουν 4.870 σύνεδροι που ορίστηκαν αντιπρόσωποι σε εσωκομματικές εκλογές στις οποίες συμμετείχαν 360.000 μέλη του κόμματος.

Μ ε απόφαση του κ. Καραμανλή πρόεδρος του συνεδρίου ορίστηκε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας, ενώ ως μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ορίστηκαν ο Γραμματέας και ο γενικός διευθυντής του κόμματος κκ. Ελ. Ζαγορίτης και Μ. Δασκαλάκης αντιστοίχως, ο Γραμματέας της ΚΟ κ. Ι. Τραγάκης και όλα τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, εκτός του κ. Γ. Βουλγαράκη. Στη σύνθεση της Επιτροπής μετέχει και η κυρία Μπακογιάννη, η οποία όμως θα παραιτηθεί όταν ανακοινώσει την υποψηφιότητά της.

Εντονα αντέδρασαν για τη σύνθεση της Επιτροπής Συνεδρίου από το περιβάλλον του κ. Σαμαρά, κύκλοι του οποίου έλεγαν: «Σε σχέση με την Επιτροπή Συνεδρίου, που αποτελείται από φερόμενους ως υποψήφιους προέδρους, απ΄ ό,τι φαίνεται, συνεχίζουμε να μη λαμβάνουμε υπ΄ όψιν μας τα ξεκάθαρα μηνύματα που στέλνει η βάση των οπαδών μας. Θέλουμε να πιστεύουμε παρ΄ όλα αυτά ότι η Επιτροπή που ανακοινώθηκε θα αρθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων» .

Πηγή: Το Βήμα

Θύμα ξυλοδαρμού φιλήσυχος μουσουλμάνος ιερωμένος που βρέθηκε στην Θεσσαλονίκη

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΥ

Από ευέξαπτο μοτοσικλετιστή που νόμιζε ότι τον καθυστερούσε στην κυκλοφορία
Του έσπασε το παρμπρίζ με την γροθιά του, προκάλεσε φθορές στο Ι.Χ., τον τραυμάτισε στο λαιμό και το πρόσωπο, ενώ επιτέθηκε και στην σύζυγό του

Μετά τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης κατέθεσε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Κομοτηνής, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία του νεαρού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μελαχροινή Μαρτίδου

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε φιλήσυχος ιερωμένος μουσουλμάνος από την Κομοτηνή που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ευέξαπτο μηχανόβιο χωρίς να προκαλέσει την οργισμένη αντίδρασή του γιατί νόμιζε ότι τον καθυστερούσε σε μποτιλιάρισμα στην εθνική οδό…

Ο κ. Σαδουλάχ που κατέληξε στο νοσοκομείο από τις γροθιές, μπουνιές και την απρόκλητη επίθεση του νεαρού, κατέληξε στο νοσοκομείο και όταν μετά το σοκ που υπέστη συνήλθε, επέστρεψε με ταξί στην πόλη μας και αμέσως έσπευσε στο αστυνομικό τμήμα όπου κατέθεσε μήνυση κατά του μοτοσικλετιστή που για καλή του τύχη πρόλαβε να πάρει το νούμερο της μηχανής και να εντοπιστεί η προέλευσή της. Ο ίδιος θα αναζητηθεί από τις αστυνομικές αρχές, αφού σε βάρος του υποβλήθηκε ήδη μήνυση.

Ο ιερωμένος που είναι και επαγγελματίας δεν πιστεύει αυτό που έζησε. Έχει ακόμη τα τραύματα στο λαιμό, καρούμπαλα στο κεφάλι, ενώ είναι αναστατωμένες, αφού πριν ένα χρόνο είχε περάσει εγκεφαλικό και όλη αυτή η περιπέτεια του ξαναέφερε τις εικόνες εκείνης της κατάστασης. Ζει με το φόβο, ενώ και το αυτοκίνητό του έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Ας ακούσουμε όμως την περιγραφή του που τα λέει όλα.


Κύριε Σαδουλάχ, ζήσατε μια μεγάλη περιπέτεια στην Θεσσαλονίκη. Εσείς πηγαίνατε την σύζυγο σας στο νοσοκομείο και καθ΄οδόν τι σας συνέβη;

-Παρασκευή πρωί ξεκίνησα από την Κομοτηνή κατά τις 7, μόλις έφτασα από τον περιφερειακό δρόμο Ασβεστοχωρίου, η λουρίδα που προχωρούσαμε ήταν γεμάτη από αυτοκίνητα, μηχανάκια, προχωρούσαν, αλλά μια μηχανή με τον αναβάτη της που φορούσε κράνος, πήγαινε μια αριστερά, μια δεξιά, μια αριστερά, εντέλει σ’ ένα σημείο πριν το Ασβεστοχώρι μπλόκαραν και οι δύο λουρίδες, αριστερή και δεξιά και αυτός έμεινε ανάμεσα στις δύο λουρίδες και ήταν δίπλα στον καθρέφτη μου και έβριζε. Το παράθυρο μου ήταν μισοάνοιχτο και του λέω, «γιατί βρε αγόρι μου δεν πήγες από δεξιά, εφόσον καταλαβαίνεις ότι αν είσαι ενδιάμεσα θα σφιχτείς».

Άρχισε να με βρίζει με ακατανόμαστες φράσεις και σε μια φάση δίνει μια γροθιά στον καθρέπτη τον σπάζει και φεύγει. Όμως είδα από μακριά, μπροστά μου έστριψε σ’ ένα δρομάκι στα 500 μέτρα, το κατάλαβα και μόλις έφτασα σ’ εκείνο τον δρόμο δεξιά, κάτι έκανε εκεί ίσως μάτωσε το χέρι του, δεν κατάλαβα, έβγαλε όμως το κράνος του και πήγαινε σιγά-σιγά. Μόλις έφτασα δίπλα του πέταξε την μηχανή, μόλις με είδε και όρμηξε πάνω μου για να με δείρει, από το παράθυρο. Μάγκωσε την πόρτα από την κάσα για να με δείρει. Εγώ τρομοκρατήθηκα και πάτησα το γκάζι και τον έσυρα για κανά δύο μέτρα, μετά άφησε το παράθυρο, ενώ συνέχισε να βρίζει και εγώ είπα να φύγω προς το νοσοκομείο, να συνεχίσω την δουλειά μου.

Είχατε την σύζυγο σας μέσα στο αυτοκίνητο;

-Ναι, πηγαίναμε στον γιατρό της στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Η γυναίκα μου τρομοκρατήθηκε, την πήραν τα κλάματα, έχει και πρόβλημα με την καρδιά της. Τέλος πάντως εγώ συνέχισα την πορεία μου για κάποια χιλιόμετρα και μόλις έφτασα στο Ασβεστοχώρι, μπροστά από το δημαρχείο του Χορτιάτη πάλι μπλόκαρε η λουρίδα και ήμασταν σχεδόν σταματημένοι. Πότε ήρθε και πότε ανέβηκε πάνω στο καπό μπροστά μου, αυτός ο σωματώδης νεαρός δεν το κατάλαβα. Έδωσε μια κλοτσιά στο μπροστινό παρμπρίζ, ακριβώς στο πρόσωπο μου. Το παρμπρίζ διαλύθηκε, ο ίδιος πήδηξε κάτω με φοβερή σβελτάδα ήρθε από το παράθυρο μου που ήταν μισάνοιχτο, το έσπασε κι εκείνο και με άρπαξε από τον λαιμό, θέλοντας να με τραβήξει έξω για να με δείρει, αλλά όταν έσπασε το παράθυρο σε μια στιγμή μου έδωσε μια στο κεφάλι και έκανα καρούμπαλο, ευτυχώς το παράθυρο δεν είναι γυαλί και τα κομμάτια έπεσαν κάτω. Μου έδωσε καμπόσες, η γυναίκα μου πήγε να με τραβήξει μέσα και στο χέρι της έπεσαν κάποιες γροθιές και ακόμη είναι μελανιασμένο. Με τον θόρυβο και την φασαρία πετάχτηκαν περιοίκοι…

Κάποιος γύρω δεν έσπευσε να βοηθήσει, οδηγοί από τα άλλα αυτοκίνητα;

-Οι υπάλληλοι του δήμου Χορτιάτη βγήκαν όλοι έξω, πήγαν να με γλυτώσουν, αλλά αυτός ήταν σαν γορίλας, με υπερφυσική δύναμη και όγκο, ξέφυγε κι από εκείνους κι μου έσπασε και το πίσω παράθυρο σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί. Αλήθεια από τι;

Εσείς τι σκεφτήκατε, ήρθε το τέλος μου;

-Πράγματι. Επειδή έχει μόνο ένα χρόνο που πέρασα εγκεφαλικό έπαθα σοκ και έμεινα ακίνητος κι αυτός σηκώθηκε κι έφυγε. Οι υπάλληλοι του δήμου προσπάθησαν να δουν την πινακίδα του, αλλά είχε την εξυπνάδα να την τσαλακώσει, για να μην την δούμε. Μας πήγαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου και με ξάπλωσαν, την γυναίκα μου την εξέτασε ο γιατρός, καταλήξαμε στην α’ χειρουργική. Μου κάνανε κάποια ένεση και συνήλθα και τότε θυμήθηκα τον αριθμό της μοτοσυκλέτας που τον είχα συγκρατήσει από τις πρώτες ενδείξεις ενοχλήσεων που είχαμε και είπα στην γυναίκα μου ότι αυτός πρέπει να είναι ο αριθμός, και πήρα τηλέφωνο στην ασφαλιστική μου για να το ψάξουν και πράγματι όταν το ψάξανε βρήκαν το όνομα του. Ήρθε το 100, πήραν τα στοιχεία και όταν με ρώτησαν ποιος με χτύπησε του λέω που να ξέρω, είπαν και οι υπάλληλοι ότι ξέφυγε χωρίς να τον γνωρίσουμε με το κράνος στο κεφάλι.

Πολύ μεγάλη περιπέτεια, από το τίποτα. Τόσο χρονών γίνατε τέτοιο πράγμα δεν ξαναείδατε;

-Όχι, από το 1980 οδηγώ, πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πράγμα. Δηλαδή, ο άνθρωπος δεν ήταν λογικός. Ένας λογικός άνθρωπος δεν συμπεριφέρεται έτσι κι εγώ γυμναστής είμαι, TAE KBON DO ξέρω, αλλά με μια γροθιά να σπάσεις το παρμπρίζ είναι φύση αδύνατο, γιατί έχει καμπύλη, έχει μεμβράνες, είναι πολύ δύσκολο να σπάσεις αυτό το τζάμι.

Πολύ μεγάλη η ζημιά στο αυτοκίνητό σας;

-Τρία τζάμια, ο καθρέφτης, το καπό, αυτά τουλάχιστον είδα, γιατί δεν πρόσεξα καλά, λόγω του εγκεφαλικού που είχα περάσει, εκείνη την ώρα ζαλίστηκα, μόνο αναπνοή που έπαιρνα και που με πήγε ο ταξιτζής στο νοσοκομείο, μόνο αυτό θυμάμαι.

Τώρα τα επόμενα βήματα σας;

-Καταθέσαμε μήνυση, η ασφάλεια μου είπε, γιατί τους ρώτησα που να τις κάνω τις ενέργειες, στην Θεσσαλονίκη ή στην Κομοτηνή και μου είπαν εδώ στην Κομοτηνή. Ο ταξιτζής με κατέβασε στον δήμο Χορτιάτη, πήγα στα παιδιά, με γνώρισαν, και τους είπα ότι θα σας έχω ανάγκη, αν μπορείτε να με βοηθήσετε, μια κουβέντα να πείτε. Μερικοί δίστασαν, αλλά ένας καλός μου είπε έχουμε δικηγόρο επάνω, πες του να συμφωνήσετε, και μιλήσαμε, ώστε να έρθουν μάρτυρες ή να γράψουν ένα χαρτί περιγράφοντας ότι είδαν απλά».

Πηγή: Χρόνος

Με την ελιά Χαλκιδικής ξεκινά η εμπορική σεζόν


Το στίγμα της νέας εμπορικής περιόδου για την επιτραπέζια ελιά δίνει η Χαλκιδική, με τις πωλήσεις της ομώνυμης ποικιλίας της περιοχής να κινούνται σε τιμή γύρω από τα 0,85 ευρώ ανά 110 τεμάχια. Παρότι, η τιμή αυτή θεωρείται από τις χαμηλότερες που έχουν εισπράξει οι παραγωγοί για τη συγκεκριμένη ποικιλία, ωστόσο η μικρή φετινή παραγωγή, σε συνδυασμό με το συγκριτικό πλεονέκτημα της ποιότητας, φαίνεται να δίνουν το προβάδισμα στην εγχώρια παραγωγή έναντι των ανταγωνιστριών χωρών στις αγορές του εξωτερικού.

Εξάλλου, με δεδομένο ότι η ελιά αποτελεί ένα από τα βασικά εξαγωγικά προϊόντα της Ελλάδας, η απορρόφησή της από τις διεθνείς αγορές προοιωνίζεται ότι θα κυλήσει ομαλά για φέτος. Ωστόσο, πρόβλημα ενδέχεται να δημιουργήσουν τα υψηλά περσινά αποθέματα, που αγγίζουν τους 30.000 τόνους.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η φετινή παραγωγή δεν θα αντιμετωπίσει τις περσινές δυσκολίες, όποτε σημειώθηκε «μπλόκο» στην αγορά εξαιτίας της υπερπροσφοράς που δημιουργούσε η μεγάλη παραγωγή. Αποτέλεσμα αυτού, παρά το ότι η ελιά ποικιλίας Χαλκιδικής ξεκίνησε με υψηλές τιμές γύρω από τα 1,40 ευρώ τα 110 τεμάχια, στη συνέχεια υποχώρησε σημαντικά.

Αυτές τις ημέρες τελειώνει η συγκομιδή στη Χαλκιδική, ενώ μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας και στην Καβάλα, ενώ ήδη ξεκίνησε η συλλογή πράσινων ελιών σε Στυλίδα, Αγρίνιο, Άρτα και Πήλιο.

Η παραγωγή, σύμφωνα με τον χημικό της Ένωσης Στυλίδας, Αργύρη Βαρσαμίδη είναι μικρή, καθώς σημειώθηκε έξαρση του πυρηνοτρήτη στο δέσιμο, με αποτέλεσμα να χαθεί σημαντικό μέρος της σοδειάς, από το στάδιο της ανθοφορίας και μετά. Όπως μάλιστα, εκτιμά η φετινή ηρτημένη παραγωγή θα ανέλθει σε περίπου 10 χιλ. τόνους.

Μετά τις πράσινες ελιές Χαλκιδικής, σειρά στην αγορά παίρνουν οι στρογγυλές ελιές, για τις οποίες οι πρώτες εκτιμήσεις τοποθετούν την τιμή παραγωγού στα 0,60-0,65 ευρώ τα 200 τεμάχια. Πέρυσι, ο μέσος όρος της τιμής ήταν για τα 200 τεμάχια τα 0,70 ευρώ.

Αντίστοιχα, πιο θετική διαφαίνεται η εικόνα για την κατηγορία των μαύρων ελιών, οι οποίες είναι και οι τελευταίες που συγκομίζονται. Δεδομένου του ότι παρουσιάζουν σημαντική δυσκολία στη συλλογή, η τιμή για τον παραγωγό είναι υψηλότερη.

Πέρυσι η τιμή κυμάνθηκε από 1,40 ευρώ τα 200 τεμάχια, ωστόσο φέτος διατυπώνεται η αισιοδοξία για καλύτερες τιμές εξαιτίας των μηδενικών αποθεμάτων.

Τέλος, οριακό κέρδος για τον παραγωγό φαίνεται να δίνει φέτος η αγορά της ελιάς Καλαμών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Μεσσηνίας, Κοζομπόλη, η φετινή τιμή τοποθετείται στο 1 ευρώ τα 200 τεμάχια - αν και ακόμα δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση. Η παραγωγή είναι καλή, ωστόσο η τιμή είναι χαμηλότερη από τα περσινά υψηλά του 1,50 ευρώ και από το 1,25 ευρώ τα 200 τεμάχια, που ήταν ο μέσος όρος πέρυσι.

Πηγή: Agronews

Συνέντευξη Τύπου Παναγιώτη Ψωμιάδη σχετικά με την υποψηφιότητα του για Πρόεδρος της Ν.Δ.


«Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει αύριο Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, στις 12:30 το μεσημέρι, στην αίθουσα Αμφιτρύων του ξενοδοχείου Μακεδονία Παλλάς ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδης με θέμα την συμμετοχή του στις διαδικασίες εκλογής προέδρου στο κόμμα της ΝΔ.»

Ο Αντώνης Σαμαράς για τη σύνθεση της επιτροπής συνεδρίου της Ν.Δ.


Αναφορικά με τη σύνθεση της επιτροπής συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, από το γραφείο του πρώην υπουργού Πολιτισμού κ. Αντώνη Σαμαρά, σημειώθηκε ότι: "Φαίνεται ότι συνεχίζουμε να μη λαμβάνουμε υπόψη τα ξεκάθαρα μηνύματα που στέλνει η βάση των οπαδών μας", προσθέτοντας ότι: "Θέλουμε παράλληλα να πιστεύουμε ότι η επιτροπή συνεδρίου θα αρθεί στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων".