Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Εξόρμηση καθαρισμού στις Νησίδες Δρένια από τοπικό σύλλογο


Με απόλυτη επιτυχία έγινε χθες Σάββατο 23 Ιουλίου η εξόρμηση καθαριότητας στο νησάκι Τηγάνι, στο σύμπλεγμα νησίδων Δρένια του Δήμου Αριστοτέλη, απέναντι από την Ουρανούπολη.

Την εξόρμηση διοργάνωσε η "Πρωτοβουλία για τη διαφύλαξη φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής συνόρων Αγίου Όρους" με τη συνδρομή τοπικού τουριστικού σκάφους.

Καθαρίστηκαν οι παραλίες και το εσωτερικό του νησιού από σκουπίδια πολλών ετών και υπολείματα εγκαταστάσεων πρόχειρης καντίνας που υπήρχε εκεί στο παρελθόν.

Δήλωση του Προέδρου της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τιμούμε την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στον Τόπο που τη γέννησε.

Τιμούμε τους πρωτεργάτες της Μεταπολίτευσης και τους αγωνιστές της επτάχρονης αντιδικτατορικής πάλης.

Δεσμευόμαστε, ταυτόχρονα, για μια Νέα Μεταπολίτευση, που να βάζει τέλος στη σημερινή πολιτική αναξιοπιστία, την καταθλιπτική πραγματικότητα και την κοινωνική απόγνωση.

Σιωπητήριο στις... καμπάνες


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΑΧΗ ΤΡΑΤΣΑ

Αυστηρότερα όρια προτείνει νέα νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Περιβάλλοντος για τα επίπεδα θορύβου

Τέλος στη χρήση της καμπάνας ως ρολογιού κατά τις ώρες κοινής ησυχίας προτείνει νέα νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση του περιβαλλοντικού θορύβου την οποία έχει ετοιμάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Επιπλέον, προβλέπει περιορισμό και έλεγχο της έντασης με την οποία χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών.

Το έτοιμο σχέδιο ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), το οποίο είχε ολοκληρώσει η τέως υπουργός Περιβάλλοντος κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, έρχεται να «τακτοποιήσει» θεσμικά ένα κενό που υπάρχει σήμερα στη νομοθεσία και το οποίο έχει επισημάνει με πόρισμά του ο Συνήγορος του Πολίτη.