Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Βρήκαν ενεργό ηφαίστειο κάτω από την Ανταρκτική

Ένα ενεργό ηφαίστειο ανακάλυψαν οι επιστήμονες κάτω από 1,5 χλμ πάγου στη Δυτική Ανταρκτική με τη χρήση σεισμογράφων.

Οι επιστήμονες είναι σίγουροι ότι κάποια στιγμή μελλοντικά το ηφαίστειο θα εκραγεί, κάτι που θα επιταχύνει σημαντικά τη ροή πάγων στη θάλασσα, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την άνοδο της στάθμης των ωκεανών παγκοσμίως.

«Το πότε θα εκραγεί το ηφαίστειο είναι άγνωστο», δήλωσε η Amanda Lough, μεταπτυχιακή φοιτήτρια σεισμολογίας στο πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον στο Σαντ Λούις.

Σκόπια: Αλβανοί έσπασαν με βαριοπούλες άγαλμα !

Τον ανδριάντα του Σέρβου ηγεμόνα Στέφανου Ντουσάν (1308-1355 μ.Χ.) στα Σκόπια, έσπασαν με βαριοπούλες, 20 περίπου Αλβανοί διαδηλωτές, χθες το βράδυ.

Oι Αλβανοί θεωρούν τον Σέρβο ηγεμόνα "καταστροφέα τους", αν και ο Ντουσάν ενίσχυσε τη χριστιανική τότε Αλβανία.

Το γεγονός ξεσήκωσε διαμαρτυρίες της Σερβικής μειονότητας στα Σκόπια,

Απίστευτη εμφάνιση βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή


Μετά την μπλούζα της βουλευτή Ραχήλ Μακρή με τον παπαγάλο και τις συζητήσεις για τον “dress code” της Βουλής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Γαϊτάνη, έκλεψε την παράσταση με τις δικές της σούπερ ροκ στιλιστικές επιλογές.

Η κα Γαϊτάνη στην πιο κρίσιμη όλων των εποχών συζήτηση, αυτή για τον προϋπολογισμό του 2014, επέλεξε μια ροκ εμφάνιση που σίγουρα δεν συνάδει με τον κανονισμό της Βουλής αλλά και με το τόσο σοβαρό θέμα.:

Τέρενς Κουίκ: Χιλιάδες επιχειρήσεις στην Ξάνθη έχουν βάλει λουκέτο

4.797 λουκέτα μέσα σε μια πενταετία, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΒΕ Ξάνθης έχουν μπει σε επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας empros.gr που έφτασε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Τέρενς Κουίκ από την Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην εκλογική Περιφέρεια της Ξάνθης:

Έκθεση βιβλίου 9 - 18 Δεκεμβρίου στον πεζόδρομο Πολυγύρου


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόμων του 2ου Δημοτικού Σχολείου , σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Έκθεσης Βιβλίου, που θα πραγματοποιηθούν την  Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00μ.μ. στον πεζόδρομο του  Πολυγύρου (πρώην <<ΗΔΥΜΕΛΟ>>)

Διάρκεια Έκθεσης: 9 έως 18 Δεκεμβρίου 2013
Ώρες λειτουργίας: 8.30 - 14.30 & 17.30 - 21.30

Ευθύμης Καρανάσιος: «Εντυπωσιακά τα πρώτα αποτελέσματα του συστήματος «Εργάνη»

Η αναβάθμιση των ικανοτήτων της δημόσιας διοίκησης συνεχίζει να αποτελεί τη σταθερή πολιτική βούληση της κυβέρνησης η οποία δίνει καθημερινά δείγματα γραφής στον τομέα του εκσυγχρονισμού των δομών και των υπηρεσιών του κράτους.

Χαρακτηριστική περίπτωση στην οποία εντοπίζεται επακριβώς ο εκσυγχρονισμός τον οποίο επικαλούμαι, είναι ο τομέας ευθύνης του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέσω του  πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» το οποίο έφερε μια μικρή «επανάσταση» στη σχέση του επιχειρηματικού κόσμου με την Επιθεώρηση Εργασίας και τον ΟΑΕΔ.

Οι προσλήψεις, απολύσεις και κάθε μεταβολή που αφορά στο προσωπικό μιας επιχείρησης, δηλώνονται πλέον αποκλειστικά ηλεκτρονικά, με ένα απλό κλικ σε αυτό το πληροφοριακό εργαλείο.