Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Le Monde: Ελλάδα, μια δυστυχισμένη χώρα

.Alain Salles

Για να αποκτήσεις ηλεκτρικό ρεύμα στην Ελλάδα, πρέπει να πας στη ΔΕΗ. Ο πελάτης παίρνει αριθμό προτεραιότητας και περιμένει στην ουρά προκειμένου να μιλήσει με μια υπάλληλο, η οποία ανοίγει τον φάκελο και τον στέλνει σε ένα άλλο γραφείο. Νέα αναμονή, νέα συνέντευξη, για να συμπληρωθεί ο φάκελος, που στέλνεται στον υπεύθυνο υπηρεσίας. Ακόμα μερικά λεπτά, όσο να τελειώσει αυτός το τηλεφώνημά του, να κοιτάξει τον φάκελο και να βάλει τη σφραγίδα του. Επιστροφή στο διπλανό γραφείο, όπου η προηγούμενη υπάλληλος βάζει δεύτερη σφραγίδα. Κατεύθυνση: η πρώτη υπάλληλος, που σφραγίζει με τη σειρά της και κατευθύνει τον φάκελο στον προϊστάμενό της, που σφραγίζει επίσης. Ο πελάτης μπορεί τότε να κατευθυνθεί προς το ταμείο και να καταθέσει μια εγγύηση (σε μετρητά, κάρτες και επιταγές δεν γίνονται δεκτές). Δεν έχει τελειώσει. Χρειάζονται ακόμα μια δυο σφραγίδες. Και υπομονή καμιά δεκαριά ημέρες προκειμένου να συνδεθεί το ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι Ελληνες έχουν να αφηγηθούν πολλές ανάλογες καφκικές ιστορίες για το ελληνικό Δημόσιο. Από τις πολλές υπηρεσίες που δυσλειτουργούν,

Στις ΗΠΑ ομάδα του ΓΕΣ για τα 400 Μ1Α1 Abrams

Αναχώρησε για τις ΗΠΑ ομάδα αξιωματικών του ΕΣ οι οποίοι θα επισκεφτούν τους χώρους αποθήκευσης των M1A1 Abrams του αμερικανικού Στρατού όπου θα επιλέξουν συνολικά 400 άρματα μάχης M1A1 για τον ΕΣ. Υπενθυμίζεται ότι ο EΣ είχε υποβάλει το 2010  αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των εν λόγω  αρμάτων μάχης το οποίο αρχικά είχε απορριφθεί.

Το αίτημα υποβλήθηκε ξανά στις αμερικανικές υπηρεσίες αρχές του 2011 και έγινε δεκτό με την προϋπόθεση το κόστος μεταφοράς το οποίο υπολογίζεται στα 5 εκατ. ευρώ  να το αναλάβει η ελληνική πλευρά.  Η διαδικασία επιθεώρησης και επιλογής των αρμάτων θα διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα αφού όπως είχε αναφερθεί από το defencenet.gr  οι Αμερικανοί διαθέτουν περίπου 1000 άρματα μάχης σε αποθήκευση από τα οποία θα γίνει η επιλογή.

Δήλωση Ντόρας Μπακογιάννη για την απόφαση της Χάγης

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης εξέδωσε την απόφασή του για το αν παραβιάστηκε το άρθρο 11 της ενδιάμεσης συμφωνίας.

Επ' αυτού επισημαίνω ότι:

· Το Δικαστήριο θεωρεί το ότι εκφράστηκε αντίρρηση στο Βουκουρέστι αρκούσε αφ' εαυτού για να θεωρηθεί το γεγονός παραβίαση του άρθρου 11 (ήταν δεν ήταν, τυπικώς, βέτο).

«Παράθυρο» για την ίδρυση νέου κόμματος άνοιξε o Πάνος Καμμένος

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος με τη ΝΔ, αν το κόμμα υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση, επανέλαβε σε δηλώσεις του στον Real FΜ ο Πάνος Καμμένος, αφήνοντας παράλληλα ανοικτό το ενδεχόμενο ίδρυσης ενός νέου φορέα «κόντρα στην παράδοση» και «χωρίς ιδεολογικά στεγανά».

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» το θέμα της δανειακής σύμβασης, ενώ επανέλαβε ότι θα καταψηφίσει και τον προϋπολογισμό. Τέλος, επιτέθηκε στη ΝΔ, λέγοντας πως αν είχε τηρήσει όσα είπε στο Ζάππειο 1 και 2, δεν θα ψήφιζε απόψε τον προϋπολογισμό.

Πηγή: NewPost

Η «σβούρα» του διαστήματος!

Το VFTS 102 περιστρέφεται σαν σβούρα στο διάστημα

Θοδωρής Λαΐνας

Το VFTS 102 περιστρέφεται πιο γρήγορα από κάθε άλλο άστρο στο Σύμπαν

Με τη βοήθεια του πολύ ισχυρού τηλεσκοπίου VLT στην Χιλή, διεθνής ομάδα αστρονόμων εντόπισε ένα άστρο που περιστρέφεται πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο στο Σύμπαν. Το VFTS 102 βρίσκεται σε απόσταση 160 χιλιάδων ετών φωτός στο Μεγάλο Μαγγελανικό Νέφος, τον τρίτο κοντινότερο στον δικό μας γαλαξία. Σύμφωνα με τους αστρονόμους το VFTS 102 περιστρέφεται με ταχύτητα μεγαλύτερη από δύο εκατομμύρια χλμ/ώρα, τριακόσιες φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα περιστροφής του Ηλιου.

Δήλωση του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου για την απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης


«ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΒΕΤΟ!

Τι περιμένουμε και δεν καταγγέλλουμε αμέσως τη «ενδιάμεση συμφωνία» του 1995;

Έπρεπε να την καταγγείλουμε την 13-9-2002 και δεν το κάναμε.

Ας την καταγγείλουμε τώρα, έστω και με καθυστέρηση 9 ετών!…

Μόνο έτσι ο Γκρουέφσκι θα αντιληφθεί ότι αν ξανακαταθέσει αίτημα για είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και τη Ε.Ε., θα εισπράξει και πάλι ένα βροντερό VΕΤΟ!».

Νικόλαος Μέρτζος: "Τι σημαίνει η απόφαση της Χάγης, τι φανερώνει η πραγματικότητα"

Η χθεσινή απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης:

1. Δεν βλάπτει σοβαρά τα ελληνικά συμφέροντα. Επιδεινώνει, όμως, την
διαχείριση, την υπεράσπιση και την διεθνή προβολή αυτών επειδή εύκολα
παρερμηνεύεται δημιουργώντας, με την εστίαση σε επί μέρους σημεία της, την
ισχυρή εντύπωση ότι η Ελλάδα αδικεί και βλάπτει τον αδύναμο γείτονά της έναντι
του οποίου κατέρρευσαν όλα τα επιχειρήματά της.

2. Προκαλεί διαμετρικά αντίθετο συναίσθημα μεγάλης ισχύος στους δύο
γειτονικούς Λαούς. Οι γείτονες αισθάνονται ότι α) διεθνώς «δικαιώθηκε» πανηγυρικά
το ιμπεριαλιστικό ιδεολόγημα του «μακεδονισμού» τους, β) «δικαιούνται» πλέον και
με τη βούλα της Χάγης να απαιτούν την πλήρη υποταγή της Ελλάδος στις εναντίον
της «δίκαιες» εδαφικές, ιστορικές κ.ά. αξιώσεις τους,

Ο Αντώνης Σαμαράς στο συνέδριο του Ε.Λ.Κ.

Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2011

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης  Σαμαράς,  αναχωρεί αύριο Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011, για τη Μασσαλία, προκειμένου να συμμετάσχει στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που φιλοξενείται από το κυβερνών κόμμα UMP και τον Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Nicolas Sarkozy.

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, στην οποία θα συζητηθούν θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2011, στις Βρυξέλλες.

Η NASA εντόπισε τον δίδυμο αδερφό της γης (Video)


Έναν πλανήτη που έχει πολλές ομοιότητες με την γη εντόπισε η NASA στο μακρινό διάστημα. Ο πλανήτης έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει ζωή και ονομάζεται Kepler 22-b, από το όνομα της ομάδας του τηλεσκοπίου Kepler που τον ανακάλυψε.

Ο πλανήτης βρίσκεται 600 έτη φωτός μακριά από την γη και δεν είναι σίγουρο αν φιλοξενεί ζωή. Πάντως σύμφωνα με τον τρόπο που περιστρέφεται γύρω από το αστέρι του είναι πιθανό να υπάρχουν η κατάλληλες συνθήκες για την ύπαρξη ζωής, όπως δηλαδή να υπάρχει νερό και κατάλληλες θερμοκρασίες.

Ο καινούργιος αυτός πλανήτης που ανακαλύφθηκε είναι 2,4 φορές μεγαλύτερος από την γη και ακόμα δεν είναι γνωστό αν είναι βραχώδης, υγρός ή αποτελείται από αέριο.

Ο Μητσοτάκης θα στηρίξει τη Ντόρα σε όλη την Ελλάδα εκτός από την Β’ Αθηνών - Προβληματισμός στη ΝΔ

Μείζον θέμα δημιουργείται στη Νέα Δημοκρατία σχετικά με την στάση την οποία πρόκειται να κρατήσει ο κ. Κώστας Μητσοτάκης στις προσεχείς εκλογές. 

Καθημερινός συνομιλητής του πρώην Πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για «στήριξη εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη στο κόμμα της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας, πλην της Β’ Αθηνών όπου θα είναι υποψήφιος ο γιός του Κυριάκος».

Το ζήτημα αυτό, ωστόσο, είναι γνωστό στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας η οποία το θεωρεί εξόχως σοβαρό και επιθυμεί να το διευθετήσει με την πρώτη αφορμή που θα δοθεί. «Δεν έχουμε αποφασίσει τι θα κάνουμε τελικά. Αλλά σίγουρα δεν πρόκειται το κόμμα και τα στελέχη να ανεχθούν μια τέτοιου είδους συμπεριφορά.

Συγκρούσεις στο Σύνταγμα, αποχώρησαν οι Εύζωνοι από τη Βουλή- Σοβαρά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Άρχισαν οι πρώτες εντάσεις στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο με τους μαθητές να ανάβουν φωτιές σε κάδους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς και στην Αθήνα και να επιχειρούν να σπάσουν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό.

Συγκεκριμένα, φωτιά σε κάδους επί της Εγνατίας, στο ύψος της Αριστοτέλους, έβαλαν πριν από λίγο μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης, ενώ ένταση επικρατεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο Περιστέρι, στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, όπου μαθητές αφού άναψαν φωτιά σε κάδους άρχισαν να πετούν πέτρες στους αστυνομικούς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ομάδα νεαρών προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές σε Α.Τ.Μ. τράπεζας στα Άνω Πατήσια, ενώ και στην περιοχή του Χαλανδρίου μαθητές πέταξαν μπουκάλια στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Panthera zdanskyi: Η αρχαιότερη τίγρη!

Η Panthera zdanskyi είναι η αρχαιότερη τίγρη

Θοδωρής Λαΐνας

Ανακαλύφθηκε στην Κίνα και έχει ηλικία 2 εκατομμύρια έτη

Η μελέτη του κρανίου μίας αρχαίας τίγρης που εντοπίστηκε στην περιοχή Λόνγκνταν στην βορειοδυτική Κίνα αποκάλυψε ότι το ζώο έχει ηλικία άνω των δύο εκατομμυρίων ετών. Πρόκειται για το αρχαιότερο εύρημα τίγρης και προσφέρει σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη της. Όπως φαίνεται η τίγρη δεν έχει υποστεί σημαντικές ανατομικές μεταβολές στην διάρκεια της εξέλιξης της, απλώς αυξήθηκε λίγο το μέγεθος της.

Θεσσαλονίκη: Χριστούγεννα επί... πληρωμή!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΥΤΥΧΙΑ ΒΑΤΑΛΗ

Το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι θελήσουν να επισκεφτούν με τα παιδάκια τους την Αριστοτέλους για να πάρουν... άρωμα Χριστουγέννων. Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν δεκάδες πολίτες που επισημαίνουν ότι μόνο για μία βόλτα στο καρουσέλ που τοποθετήθηκε εδώ και μέρες στην πλατεία πρέπει να πληρώσουν δύο ευρώ για κάθε παιδάκι.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε φέτος στην παραχώρηση του άξονα της Αριστοτέλους από το άγαλμα του Βενιζέλου έως τη λεωφόρο Νίκης, κατόπιν συμφωνίας με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Το επιμελητήριο συνεργάστηκε με κοινοπραξία εταιριών (Helexpo και Attract Productions), η οποία και θα μετατρέψει την Αριστοτέλους σε χριστουγεννιάτικο πάρκο.

Αν οι λέξεις ήσαν ευρώ…

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Αν οι λέξεις ήσαν ευρώ, θα είχαμε αυτόματα λύσει το πρόβλημα του δημόσιου χρέους.

Παρακολουθώντας αυτές τις μέρες τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού, αντιλαμβάνεται κανείς γιατί φτάσαμε ως εδώ.

Νούμερα – γραμμένα από τους επιστημονικούς συνεργάτες – επανάληψη των ίδιων κοινοτυπιών, υποκριτική αυτοκριτική, διαπιστώσεις, συντεχνιασμοί, λόγια, λόγια, λόγια χωρίς ουσία.

Η εικόνα υπήρξε για άλλη μια φορά απογοητευτική, εξοργιστική.

400 ιστορίες από πέντε νησιά της άγονης γραμμής

Ο Ποσειδώνας καθώς καταπλακώνει με έναν βράχο τον γίγαντα Πολυβώτη, δημιουργώντας έτσι τη Νίσυρο, απεικονίζεται στον μελανόμορφο αμφορέα

ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Ευρήματα από το Καστελόριζο, τη Σύμη, τη Χάλκη, την Τήλο και τη Νίσυρο σε μια έκθεση που για την υλοποίησή της χρειάστηκαν δύο χρόνια

Ενα χρυσό στεφάνι με φύλλα κισσού, δίπλα σε ένα ραγισμένο σκεύος, μαζί με ένα χρησιμοποιημένο «επίνητρο» (πήλινο αντικείμενο με παραστάσεις από τη ζωή στον γυναικωνίτη που χρησιμοποιούνταν για το τύλιγμα του νήματος). Μαζί τους μικρά πήλινα παιχνιδάκια, πήλινα σύμβολα της γονιμότητας, χρυσά κοσμήματα και ταπεινά αγγεία, αλλά και υπέροχες χριστιανικές τοιχογραφίες από το μακρινό παρελθόν.!

Διαφορά 6,2 μονάδων για τη ΝΔ αλλά με πολύ χαμηλό ποσοστό (21,5%)


Διευρύνει τη δημοσκοπική της διαφορά από το ΠαΣοΚ στις 6,2 μονάδες η Νέα Δημοκρατία, αλλά παραμένοντας σε πολύ χαμηλά ποσοστά και η ίδια (21,5%)

Στο 15,3% το ΠαΣοΚ στη δημοσκόπηση της GPO και στο 10% το ΚΚΕ - Πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΔΗΜΑΡ

Διαφορά 6,2 μονάδων υπέρ της Νέας Δημοκρατίας δίνει δημοσκόπηση της GPO τα αποτελέσματα της οποίας μεταδόθηκαν τη Δευτέρα από το Mega. Σημαντικά αυξημένα είναι ακόμη τα ποσοστά του ΚΚΕ που προσέγγισε το 10% αλλά και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ανακαλύφθηκαν 18 νέοι πλανήτες

Άλλοι 18 πλανήτες προστέθηκαν στην λίστα των εξωηλιακών πλανητών

Θοδωρής Λαΐνας

Όλοι τους είναι γίγαντες αερίου με μέγεθος ανάλογο με αυτό του Δία

Ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε 18 νέους πλανήτες ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τον αριθμό των πλανητών που έχουν εντοπιστεί μακριά από το ηλιακό μας σύστημα. Ο αριθμός των εξωηλιακών πλανητών, όπως ονομάζονται οι πλανήτες που δεν ανήκουν στο ηλιακό μας σύστημα, ξεπερνά πλέον τους 700. Αυτή η τελευταία «φουρνιά» εξωηλιακών πλανητών είναι όλοι γίγαντες αερίου με μέγεθος ανάλογο με αυτό του Δία.

Αποκάλυψη: Η Μέρκελ πίεζε τον Καραμανλή να πει τα Σκόπια “Μακεδονία”

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προσπαθούσε να πείσει τον πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κώστα Καραμανλή, να δείξει μεγαλύτερη 'ευελιξία' στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο με ημερομηνία 23 Απριλίου 2008 το οποίο αποκαλύπτει το XrimaNews.gr.

Το έγγραφο αναφέρει μάλιστα πως μόνο η Γερμανία απ' όλα τα υπόλοιπα κράτη συντάσσεται με την πολιτική των ΗΠΑ.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης πως η Γερμανία συμμερίζεται την απογοήτευση των ΗΠΑ για το ελληνικό βέτο στην είσοδο της “Μακεδονίας” στο ΝΑΤΟ

Άγιος Νικόλαος


Γιορτάζουμε σήμερα 6 Δεκεμβρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού, του Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε τον 3ο αιώνα μ.Χ. στα Πάταρα της Λυκίας, από γονείς ευσεβείς και πλουσίους και έδρασε την εποχή των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού, Μαξιμιανού, και Μεγάλου Κωνσταντίνου. Σε νεαρή ηλικία έμεινε ορφανός και κληρονόμος μεγάλης περιουσίας. Αλλά, ο Άγιος, καθοδηγούμενος από τα φιλάνθρωπα συναισθήματά του, διέθετε την περιουσία του για να ανακουφίζει απόρους, ορφανά, φτωχούς, χήρες, κ.α. Ένας μάλιστα, θα διέφθειρε τις τρεις κόρες του, προκειμένου να εξασφαλίσει χρήματα.