Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Η NASA εντόπισε τον δίδυμο αδερφό της γης (Video)


Έναν πλανήτη που έχει πολλές ομοιότητες με την γη εντόπισε η NASA στο μακρινό διάστημα. Ο πλανήτης έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει ζωή και ονομάζεται Kepler 22-b, από το όνομα της ομάδας του τηλεσκοπίου Kepler που τον ανακάλυψε.

Ο πλανήτης βρίσκεται 600 έτη φωτός μακριά από την γη και δεν είναι σίγουρο αν φιλοξενεί ζωή. Πάντως σύμφωνα με τον τρόπο που περιστρέφεται γύρω από το αστέρι του είναι πιθανό να υπάρχουν η κατάλληλες συνθήκες για την ύπαρξη ζωής, όπως δηλαδή να υπάρχει νερό και κατάλληλες θερμοκρασίες.

Ο καινούργιος αυτός πλανήτης που ανακαλύφθηκε είναι 2,4 φορές μεγαλύτερος από την γη και ακόμα δεν είναι γνωστό αν είναι βραχώδης, υγρός ή αποτελείται από αέριο.

Η ομάδα της NASA υποστηρίζει ότι έχουν βρεθεί πάνω από 1000 πλανήτες που έχουν κοινά χαρακτηριστικά με την γη και θα μπορούσε να αναπτυχθεί σε αυτούς κάποια μορφή ζωής ίσως και παρόμοια με την δικιά μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και γάλλοι επιστήμονες εντόπισαν τον Μάιο τον Gliese 581d, ενώ σουηδοί συνάδελφοί τους εντόπισαν τον Αύγουστο τον HD 85512 b - δύο πλανήτες που επίσης είναι "υποψήφιοι" για τη φιλοξενία ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: