Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Μητροπολίτης Πειραιώς: Να μην ξαναπατήσουν στην Εκκλησία οι βουλευτές που θα ψηφίσουν το νόμο για τα καταστήματα της Κυριακές


Σεραφείμ: Θα σας απαγορευθεί οποιαδήποτε παρουσία σε οποιαδήποτε λατρευτική σύναξη της Μητρόπολης, διότι, καταπατήσατε το νόμο του Θεού!


«Λάβρος» ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ εναντίον όσων βουλευτών σκοπεύουν να ψηφίσουν τον επίμαχο νόμο για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Πειραιώς, και η οποία ήδη προκαλεί πολλά σχόλια, ο Σεραφείμ προειδοποιεί ουσιαστικά τους βουλευτές που υπερψηφίσουν το νόμο να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στην Εκκλησία, γιατί... θα έχουν καταπατήσει το νόμο του Θεού.

Όσοι ψηφίσουν το νομοσχέδιο «παύουν να έχουν οποιαδήποτε σχέση με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και θα τους απαγορευθεί οποιαδήποτε παρουσία τους σε οποιαδήποτε λατρευτική σύναξη της Μητρόπολης, διότι, καταπάτησαν το νόμο του Θεού», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Τροπολογία Αβραμόπουλου για να «πετάει» ως υπουργός Άμυνας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Διεύρυνε τους δικαιούχους που ήταν ως τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών

Σταυρόπουλος Λάμπρος

Τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος (συνυπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα) με την οποία θα του δίνεται η δυνατότητα ως υπουργού να χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του τα αεροσκάφη EMBRAER και GULFSTREAM της Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα τα κυβερνητικά αεροσκάφη διατίθενται για τις μετακινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρωθυπουργού και του υπουργού Εξωτερικών,

Η Παμμακεδονική Ενωση των ΗΠΑ δεν δέχεται τον όρο Μακεδονία για τα Σκόπια

Η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α. σε συνεδρίαση του 67ου Ετησίου Συνεδρίου που συνήλθε από τις 8-12 Ιουλίου 2013, στο Λιτόχωρο, Πιερίας έχοντας υπ’ όψιν τις τελευταίες εξελίξεις στην Π.Γ.Δ.Μ αποφάσισε τα ακόλουθα:

 1. Ποτέ δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της Π.Γ.Δ.Μ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ή παράγωγά του. Παροτρύνουμε την εκάστοτε κυβέρνηση της Ελλάδας να ερευνήσει τον προκείμενο κίνδυνο μιας ονομασίας που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγα αυτού. Η κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να λαμβάνει υπ’ όψιν ότι σε καμιά περίπτωση οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου συμπεριλαμβανομένων των Μακεδονικών Ενώσεων στην Ελλάδα ποτέ δεν θα αποδεχθούν τον όρο Μακεδονία και τα παράγωγά του για το όνομα της γειτονικής χώρας.

 2. Επίσης αναγνωρίζουμε την κρίσιμη οικονομική κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα, πλην όμως και τα εθνικά μας θέματα χρήζουν μεγίστης σπουδαιότητας.

Σάλος για τον διορισμό Παπουτσή στην Παγκόσμια Τράπεζα

Με μισθό 10.000 ευρώ

-Θύελλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με επικριτικά έως και καυστικά σχόλια-Με πρόταση Βενιζέλου η τοποθέτησή του-Ερμηνεύεται ως "άνοιγμα" της ηγεσίας του κόμματος προς την εσωκομματική αντιπολίτευση-Αιφνιδιάστηκαν πολλά στελέχη από την κίνηση του προέδρου
Θύελλα αντιδράσεων στην κοινή γνώμη, αλλά και μεταξύ των στελεχών των κυβερνητικών κομμάτων, προκαλεί ο διορισμός ως εκπροσώπου της Ελλάδας στην Παγκόσμια Τράπεζα του πρώην υπουργού Χρήστου Παπουτσή.

Με το που έγινε γνωστή η είδηση της τοποθέτησης του κ. Παπουτσή, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν από επικριτικά σχόλια για την κυβερνητική απόφαση, η οποία από μεγάλη μερίδα των αντιδρώντων χαρακτηρίζεται ως «πρόκληση», αφού, όπως λέγεται, θα συνοδεύεται από παχυλή αμοιβή.

Λουκέτο στους δήμους ώς 17 Ιουλίου κόντρα στις απολύσεις

Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 17 Ιουλίου αποφάσισε η ΚΕΔΕ κατά την έκτακτη συνέλευσή της, την Παρασκευή. Στις 15 και 17 Ιουλίου θα λειτουργήσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ στις 16 Ιουλίου οι δήμοι θα κλείσουν στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

 Την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου όλοι οι αιρετοί θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών και θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στον πρόεδρο και τα πολιτικά κόμματα. Άμεσα, η ΚΕΔΕ θα επιδιώξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό για όλα τα επίμαχα θέματα και συνολικά για τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο πολιτικό σύστημα.

Εν τω μεταξύ, κατά τη χθεσινή έκτακτη συνέλευση της ΚΕΔΕ οι περισσότεροι δήμαρχοι έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του ΔΣ της Ένωσης.