Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Νεκροί από πτώση λεωφορείου σε χαράδρα στο Τεπελένι


Είναι άγνωστο εάν εκτός από τον έλληνα οδηγό υπάρχουν κι άλλοι έλληνες επιβάτες που έχουν τραυματιστεί. Μέχρι τώρα αναφέρονται 6 νεκροί.

Δυστύχημα με νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε πριν λίγη ώρα όταν λεωφορείο ανατράπηκε και έπεσε σε χαράδρα.

Το λεωφορείο εκτελούσε το δρομολόγιο Δυρράχιο - Αθήνα όταν ξέφυγε από το οδόστρωμα και έπεσε σε χαράδρα βάθους 100 μέτρων. Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 9 το βράδυ και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έξι νεκρούς ενώ 20 άτομα τραυματίστηκαν χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή τους.

Ο οδηγός του λεωφορείου ελληνικής υπηκοότητας τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Οι επιβάτες, πάντα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι αλβανικής καταγωγής.

Πρόγραμμα ομιλιών υπ. Δημάρχου Πολυγύρου, Κώστα Μπογδάνου


Πολύγυρος, 8 Νοεμβρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΟΜΙΛΙΩΝ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ
ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ

Μετά την εμπιστοσύνη που επέδειξε το εκλογικό σώμα στο συνδυασμό του κ. Κώστα Μπογδάνου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πολυγύρου προχωρά στον 2ο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης της 14ης Νοεμβρίου, με μια σειρά από προεκλογικές ομιλίες στις πρωτεύουσες των τεσσάρων συνενούμενων δήμων. Την Τρίτη 9 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ. θα μιλήσει στην Παλαιόχωρα, την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στην Γαλάτιστα, την Πέμπτη 11 Νοέμβριου στις 7:00 μ.μ. στην Ορμύλια και την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ. στον Πολύγυρο.

Από το Γραφείο Τύπου

O υποψήφιος δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας Γ. Αποστολάκης έφυγε από ανακοπή καρδιάς πριν λίγη ώρα


Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος της Ν.Φιλαδέλφειας και Ν.Χαλκηδόνας

Νεότερες πληροφορίες λένε πως ο Γ. Αποστολάκης έπαθε ανακοπή καρδιάς την ώρα που οδηγούσε στις 8 το απόγευμα, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με δύο σταθμευμένα οχήματα και να βρει ακαριαίο θάνατο. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγ. Όλγα στη Νέα Ιωνία, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του...

Ο Γ. Αποστολάκης ήταν 46 ετών, πατέρας 3 παιδιών και στις χθεσινές εκλογές ήταν πρωτοπόρος με 33.50% με μεγάλη διαφορά από τον 2ο υποψήφιο δήμαρχο.

Πατριωτικό Μέτωπο: Εκλογές - Η γκρίζα εικόνα της πραγματικότητάς μας


Αθήνα, 8 Νοεμβρίου  2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφερειακές-Δημοτικές εκλογές: Η γκρίζα εικόνα μιας Πατρίδας και ενός Λαού που δεν γνωρίζουν που πατούν και που πηγαίνουν και τα «μαχαίρια που ακονίζονται» για την προετοιμασία της δεύτερης φάσης αργεντινοποίησης της χώρας.

Με το 40% ενός εκλογικού σώματος να απέχει από την κάλπη, και το υπόλοιπο 60% να βολοδέρνει μεταξύ των κομματικών πελατειακών μηχανισμών των κουμπαριών-συγγενολογιών και των προσωπικών μικροσυμφερόντων, ολοκληρώθηκε η γκρίζα προεκλογική εικόνα μιας Πατρίδας και ενός Λαού, που δείχνουν να μην καταλαβαίνουν «που πατούν και που πηγαίνουν».

Δήλωση Βαγγέλη Πολύζου


"Η νίκη που πετύχαμε ως συνδυασμός ανήκει στους αγνούς και ανιδιοτελείς  συμπολίτες μου  της Βόρειας Πιερίας.

Είναι νίκη αγάπης και συμφιλίωσης. Είναι νίκη των απλών ανθρώπων. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συνεργάτες μου που έχω στο συνδυασμό, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση. Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μου από τη Βόρεια Πιερία.

Οι εκλογές τελείωσαν και εκείνο που πρωτεύει είναι τα προβλήματα του νέου μας δήμου. Όσο για εκείνους που πίστευαν ότι μπορούσαν να αλλοιώσουν το φρόνημα των ανθρώπων της Βόρειας Πιερίας γελάστηκαν και τους πληροφορώ ότι είναι η έκτη συνεχόμενη νίκη μου.

"Εθνικός Σταρ" - Θα τον μεθύσουμε τον ήλιο

Οι μεταλλωρύχοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής πρωταγωνιστούν στο μυθιστόρημα της Δέσποινας Στυλιανίδου "Τα βαπόρια της σκουριάς και του έρωτα"


Ιστορικά γεγονότα, που συνέβησαν στη βορειοανατολική Χαλκιδική κατά τη διάρκεια του προηγούμενου αιώνα, διανθισμένα από στιγμιότυπα της καθημερινότητας των μεταλλωρύχων της περιοχής και εμπλουτισμένα με μυθοπλαστικά στοιχεία, παρουσιάζονται στο μυθιστόρημα της Δέσποινας Στυλιανίδου "Τα βαπόρια της σκουριάς και του έρωτα", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Ιανός".

Το βιβλίο απαρτίζεται από τέσσερις ιστορίες, που διαδραματίζονται διαδοχικά από το 1880 ως το 1980. Στις ιστορίες αυτές η συγγραφέας πλέκει την Ιστορία με τη μυθοπλασία, την αλήθεια με τη φαντασία. "Πρόκειται για ένα ντοκουμέντο, που μιλάει για την πολιτική και κοινωνική οργάνωση της περιοχής, με επίκεντρο τη ζωή των μεταλλωρύχων.

Ποια διλήμματα; O Ψινάκης πρώτος σε σταυρούς!


Εκτός των σημαντικών πολιτικών διλημμάτων των εκλογών υπάρχει και η αγωνία των μελών της...showbiz που εισέρχονται στη πολιτική και θα καθίσουν  στα έδρανα των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Πρώτος και καλύτερος ο Ηλίας Ψινάκης που με 3.690 σταυρούς έρχεται πρώτος (!) στον δήμο Αθηναίων, ενώ δεν λείπουν ηθοποιοί, δημοσιογράφοι, τραγουδιστές και αθλητές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σε κάθε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας ο χώρος θα μοιάζει με... κοσμικό event, αφού εκτός από τον Ηλία Ψινάκη εκλέγονται ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας, ο μουσικοσυνθέτης Γιώργος Κατσαρός, οι ηθοποιοί Βάσια Τριφύλλη, Μαρία Τζομπανάκη και Νίκος Ψαρράς, καθώς και η αθλήτρια Άννα Βερούλη.

Δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου για τα αποτελέσματα των εκλογών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

8-11-2010

Τις εξής δηλώσεις έκανε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Κυριάκος Βελόπουλος    του συνδυασμού «Καθαρά χέρια, Καθαρές ιδέες, Καθαρές λύσεις» για τα αποτελέσματα των εκλογών:

«Το ζήτημα είναι πώς ερμηνεύει κανείς τα ποσοστά. Έχουμε την εικονική πραγματικότητα και την πραγματικότητα. Η εικονική δείχνει κάποια ποσοστά, με συνέπεια, ο καθένας να ερμηνεύει όπως τον βολεύει το αποτέλεσμα και όλοι να ικανοποιούν το κομματικό τους ακροατήριο.

Η πραγματικότητα είναι όμως άλλη. Το τεράστιο ποσοστό της αποχής είναι απόδειξη αυτής της χρεοκοπίας του πολιτικού συστήματος. Κάποια στιγμή το πολιτικό σύστημα αν θέλει να ανανήψει, πρέπει να ασχοληθεί με την πραγματικότητα και όχι με την εικονική πραγματικότητα!»


Καλές οι δηλώσεις ευρείας καταναλώσεως Κυριάκο, δεν λέμε. Αλλά αν μας στέλνατε και ένα Δελτίο με το βιογραφικό του πολύ αξιόλογου υπ. Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής, Νικόλαου Νικολαϊδη, θα ήταν πολύ καλύτερα.

Λέμε τώρα εμείς και ρωτάμε για τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη σου της Χαλκιδικής...

Το τριήμερο του Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη


Τριήμερο στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγω εκλογών ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός έφτασε στην πόλη την Παρασκευή το μεσημέρι μαζί με τα δύο του παιδιά και έμεινε στο σπίτι του στην περιοχή της Ανάληψης.

Τηρώντας τη σχετική παράδοση των τελευταίων χρόνων, δεν έκανε καμία δημόσια εμφάνιση, πλην της χτεσινής του παρουσίας στο εκλογικό κέντρο του Αγίου Ελευθερίου, όπου και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Εκεί ήταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, που είχε μαζί του μια μικρής διάρκειας ιδιωτική συζήτηση, ο Βάκης Φραντζής, ο Λεωνίδας Τσολέκας και ο Θέμης Καρτσιώτης.

Θεσσαλονίκη: Ποιός θα πάρει τους ψήφους Παπαθεμελή;


Ψήφο κατά συνείδηση πρότεινε στους ψηφοφόρους του, για την αναμέτρηση του δευτέρου γύρου ανάμεσα στον Κώστα Γκιουλέκα και τον Γιάννη Μπουτάρη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Στέλιος Παπαθεμελής, που σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα έλαβε 6%.

Οι ψηφοφόροι του κ. Παπαθεμελή ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο στην μάχη της επόμενης Κυριακής καθώς Γκιουλέκα και Μπουτάρη χωρίζουν μόλις 4,5 ποσοστιαίες μονάδες. Συγκεκριμένα ο υποψήφιος της ΝΔ έλαβε 37,91%, ενώ του ΠΑΣΟΚ 33,58%.

«Η ψήφος που πήραμε είναι ψήφος συνειδήσεως των συμπολιτών μας και εμείς σεβόμαστε απολύτως την ψήφο συνειδήσεως», δήλωσε ο κ. Παπαθεμελής και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι ψηφοφόροι του είναι οξυδερκείς, έχουν ισχυρή πολιτική συνείδηση και θα κρίνουν σωστά τη δεύτερη Κυριακή.

Τελικά αποτελέσματα για τον Δήμο Αριστοτέλη

κλικ για μεγέθυνση

Τελικά αποτελέσματα για τον Δήμο Κασσάνδρας

κλικ για μεγέθυνση

Τελικά αποτελέσματα για τον Δήμο Σιθωνίας

κλικ για μεγέθυνση

Τελικά αποτελέσματα για τον Δήμο Νέας Προποντίδας

κλικ για μεγέθυνση

Υπόμνημα Μπεγλίτη για Αιγαίο και Τουρκία


ΕΠΑΦΕΣ ΣΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Του ΘΑΝΑΣΗ ΤΣΙΤΣΑ

Λεπτομερές υπόμνημα, στο οποίο στοιχειοθετείται η τουρκική επιθετική συμπεριφορά στο Αιγαίο την τελευταία δεκαετία, παρέδωσε στο αμερικανικό Πεντάγωνο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Π. Μπεγλίτης, κατά τη διάρκεια τριήμερης επίσκεψης εργασίας που πραγματοποίησε στην Ουάσιγκτον.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, στη συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον αρχηγό του Μικτού Επιτελείου, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν, αναφέρθηκε στον προβληματισμό της Αθήνας για τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο που έχουν στόχο την αμφισβήτηση του νομικού καθεστώτος του Αιγαίου.

Άνοδος - έκπληξη της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα


Το ρεπορτάζ του Associated Press αναφέρει μεταξύ άλλων για τις Ελληνικές εκλογές, τα παρακάτω:

In the race for Athens mayor, a right-wing extremist appeared set to win a seat on the local council for the first time.

Nikolaos Michaloliakos, leader of the far-right Golden Dawn group was garnering over 5 percent, with 44 percent of votes counted. Michaloliakos capitalized on increased tensions with illegal immigrants, including attacks on foreigners by right-wing vigilantes, to nearly quadruple the extreme right's showing from the last election, in 2006.

Τελικά αποτελέσματα για τον Δήμο Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση

Διέρρηξαν το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Βελόπουλου στη Θεσσαλονίκη


Η είδηση προέρχεται από την εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στο Alter. Πριν από λίγο σε ζωντανή σύνδεση μετέδωσαν ρεπορτάζ από το πολιτικό γραφείο του Κυριάκου Βελόπουλου στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Πολυτεχνείου (προέκταση της Τσιμισκή).

Ο βουλευτής είπε, σε σύντομη δήλωση του, ότι άγνωστοι διέρρηξαν το γραφείο του. Η δημοσιογράφος ανέφερε ότι διέρρηξαν την πόρτα του γραφείου του Κυριάκου Βελόπουλου και έκλεψαν ένα laptop και διάφρα έγγραφα.

Ο Δικομματισμός συνεχίζει να υπάρχει!...


Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ο τίτλος μου είναι σαφής και το κατηγορηματικό του ύφος είναι εσκεμμένο!  

ΠΡΩΤΟ Κόμμα – και έπρεπε να είναι ΠΡΩΤΗ είδηση – στις χτεσινές εκλογές Τοπικής Αυτοδιοίκησης η…ΑΠΟΧΗ!!!

Και αφού ψήφισε σχεδόν το 60% ο ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ φαίνεται να συγκεντρώνει περίπου 65% των έγκυρων ψήφων, ΔΗΛΑΔΗ αθροιστικά μετράει τις «δάφνες του» κάτω από το 40%  σε απόλυτους αριθμούς, ενώ όπως θυμόμαστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  κάποτε ήταν το 80% και 85% του Λαού!

Τα αποτελέσματα στη Θεσσαλονίκη


Γκιουλέκας Κωνσταντίνος του Πέτρου
Ομάδα Δημιουργίας ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ     23442     38,53%

Μπουτάρης Ιωάννης του Στυλιανού
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ     20254     33,29%

Ζαριανόπουλος Σωτήριος του Σγούρου -Κωνσταντίνου
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ     5669     9,32%

Παπαθεμελής Στυλιανός-Αγγελος του Μιχαήλ
ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΩΝ     3686     6,06%

Ποιοι προηγούνται στις 13 περιφέρειες


Στις 00.50 της Δευτέρας 8 Νοεμβρίου η εξέλιξη των αποτελεσμάτων για τις 13 Περιφέρειες είχε ως εξής:

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προηγείται ο Γ.Παυλίδης με 41,6% υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και ακολουθεί ο Α. Γιαννακίδης με 41,3% υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ

Στην Περιφέρεια Αττικής προηγείται ο Γ. Σγουρός υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 24% και ακολουθεί ο Β. Κικίλιας με 20,4% υποστηριζόμενος από τη ΝΔ.

Στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου προηγείται ο Π.Βογιατζής υποστηριζόμενος από τη ΝΔ με 38,3% και ακολουθεί ο Α. Γιακαλής υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ με 36,6%.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Ο Γκιουλέκας μπαινει πρώτος στην επόμενη Κυριακή


Οι υποψήφιοι για τη δημαρχία Θεσσαλονίκης:

Σωτήρης Ζαριανόπουλος: ποσοστό 9,00%, ψήφοι  2.224, έδρες 2
Ιωάννης Μπουτάρης: ποσοστό 32,93%, ψήφοι 8.139, έδρες 8
Κων. Γκιουλέκας: ποσοστό 38,70% ψήφοι 9.565, έδρες 10
Στέλιος Παπαθεμελής: ποσοστό 6,06%, ψήφοι1499, έδρες 2
Τριαντάφυλλος Μηταφίδης: ποσοστό 3,73%, ψήφοι 923, έδρες 1
Χρήστος Μάτης: ποσοστό 3,43%, ψήφοι 842, έδρες 1
Μάκης Στεργίου: ποσοστό 3,83%, ψήφοι 946, έδρες 1
Ζήσης Κλεισιάρης: ποσοστό 1,37%, ψήφοι 338 έδρες -

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Τα αποτελέσματα από τα 53 από τα 54 εκλογικά τμήματα στον Δήμο Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση

Τα αποτελέσματα από τα 14 από τα 54 τμήματα στον Δήμο Πολυγύρου

κλικ για μεγέθυνση