Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Χρυσή Αυγή: Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση δυσπιστίας - Εκλογές τώρα

Την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι υπερψηφίσει η Χρυσή Αυγή, επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση της πως μόνη λύση για την Ελλάδα είναι να πέσει η «χούντα», όπως αποκαλεί την κυβέρνηση, Βενιζέλου - Σαμαρά.

Η ΧΑ ζητεί δε, την άμεση απελευθέρωση των Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού για να είναι παρόντες στην ψηφοφορία, κάνοντας λόγο για ακύρωση της διαδικασίας στην αντίθετη περίπτωση.

«Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής - παρόλο που κατετέθη με καθυστέρηση και για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους - και θα ζητήσουμε για μία ακόμη φορά την άμεση διεξαγωγή εθνικών εκλογών. Η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, η αφαίμαξη του εθνικού πλούτου από τους διεθνείς τοκογλύφους, τα αιματηρά μέτρα που πλήττουν τον λαό μας και το ξεπούλημα της χώρας πρέπει να λάβουν τέλος» αναφέρει η Χρυσή Αυγή.

Καμμένος: Κατάλυση του Συντάγματος η εισβολή στην ΕΡΤ

«Η δημόσια τηλεόραση είναι πλέον προϊόν προπαγάνδας της τρόικας»

Πράξη κατάλυσης του Συντάγματος χαρακτήρισε την επέμβαση της Αστυνομίας στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος από την Κρήτη, όπου βρίσκεται.

«Η τελευταία εξέλιξη είναι ακόμα μία πράξη της κατάλυσης του Συντάγματος, βλέπουμε ότι πλέον, υπό τη μορφή δυνάμεων κατοχής, η αστυνομία μπήκε και κατέλαβε το ραδιομέγαρο. Λέω δυνάμεις κατοχής, γιατί από τις 6 το πρωί προσπαθούσαμε να επικοινωνήσουμε με την κυβέρνηση και η κυβέρνηση μας παραπέμπει στον εισαγγελέα, ο εισαγγελέας μας παραπέμπει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και ουσιαστικά φαίνεται ότι κανείς από αυτούς δεν έδωσε την εντολή, παρά την έδωσε η τρόικα.

Οι Ελβετοί ειδικοί είναι βέβαιοι ότι ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ δηλητηριάστηκε με πολώνιο

Είναι βέβαιο πως ο Γιάσερ Αραφάτ δηλητηριάστηκε με πολώνιο, αλλά όχι αν η ραδιενεργή αυτή ουσία ήταν η αιτία του θανάτου του, δήλωσαν σήμερα οι Ελβετοί ειδικοί κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των αναλύσεων που πραγματοποίησαν σε δείγματα που είχαν λάβει από την σορό του εκλιπόντος Παλαιστίνιου ηγέτη.

"Τα αποτελέσματά μας υποστηρίζουν λογικά την υπόθεση της δηλητηρίασης", δήλωσε ο Φρανσουά Μποσίντ, διευθυντής του Ινστιτούτου Ακτινοφυσικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λωζάννης σε συνέντευξη Τύπου.

Οι ειδικοί καταμέτρησαν δόσεις πολωνίου έως και 20 φορές ανώτερες του συνηθισμένου στα δείγματα που είχαν ληφθεί από το λείψανο και στα προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ, πρόσθεσε ο Ελβετός ειδικός και σημείωσε ότι "αυτό προϋποθέτει αναγκαστικά την επέμβαση ενός τρίτου".

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Σαμαρά κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Το άρθρο 142 επικαλέσθηκε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας  προς  την κυβέρνηση.

Σε μια έντονα επικριτική ομιλία του προς  την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και με αφορμή σήμερα την επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αιτιολόγησε την απόφασή του αυτή λέγοντας πως πρέπει να σταματήσει τώρα η «συρρίκνωση» και η «απαξίωση» της δημοκρατίας.

Επικαλέσθηκε την πλειοψηφία όπως είπε του λαού, εκτιμώντας ότι ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πορεία του τόπου και να επιτευχθεί ένα καλύτερο αύριο.

Η Ολυμπιακή δάδα πήγε... διάστημα και επιστρέφει τη Δευτέρα

Το «ολυμπιακό» Soyuz εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στη στέπα του Καζακστάν   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Με Soyuz στον ISS

Ρωσικό σκάφος Soyuz που εκτοξεύτηκε από τις στέπες του Καζακστάν έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) μεταφέροντας την ολυμπιακή δάδα για τους χειμερινούς Oλυμπιακούς Aγώνες του Σότσι.

Η δάδα θα παραμείνει σβηστή σε όλη τη διάρκεια της αποστολής για λόγους ασφάλειας. Το Σάββατο όμως δύο ρώσοι κοσμοναύτες θα κάνουν διαστημικό περίπατο κρατώντας τη στο κενό. Η δάδα είχε ταξιδέψει στο διάστημα δύο φορές στο παρελθόν, το 1996 και το 2000. Αυτή όμως θα είναι η πρώτη φορά που που θα βρεθεί στο διάστημα έξω από διαστημικό σκάφος.

Παρουσία εισαγγελέα τα ΜΑΤ εκκένωσαν το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ


Δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το αποκλεισμένο κτίριο του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ

Απώθηση εργαζομένων και συμπαραστεκόμενων πολιτών προς την πλατεία Αγίας Παρασκευής - Δηλώσεις Σ. Κεδίκογλου και ΠαΣοΚ για «αποκατάσταση της νομιμότητας» - Π. Καψής: Δεν γνώριζα για την επέμβαση - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16:00 - Από τις 15:00 έως τις 18:00 την Πέμπτη στάση εργασίας σε όλα τα ΜΜΕ

Με εντολή εισαγγελέα τα ΜΑΤ μπήκαν στην ΕΡΤ και εκκένωσαν το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής στις 4:20 τα ξημερώματα.  Ο χώρος αποκλείστηκε και ζήτησαν από τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν το χώρο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών κατά την προσπάθειά τους να απωθήσουν εργαζομένους και πολίτες που συμπαραστέκονταν σε αυτούς προς την πλατεία της Αγίας Παρασκευής.