Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Ένα παλικάρι είκοσι χρονών


«Ζωντανός» ωκεανός στον Εγκέλαδο

Τα νέα στοιχεία επέτρεψαν στους ειδκούς να «κοιτάξουν» βαθιά στο εσωτερικό του Εγκέλαδου και να κάνουν γεωλογικές παρατηρήσεις για τον υπόγειο ωκεανό του. Credit: NASA/JPL-Caltech

Επιβεβαιώνεται η ύπαρξη υπόγειας θάλασσας στον δορυφόρο του Κρόνου που πιθανώς κρύβει και ζωή

ΘΟΔΩΡΗΣ ΛΑΪΝΑΣ

Ολα τα στοιχεία που συγκέντρωναν οι επιστήμονες από τον Εγκέλαδο, τον μικρό παγωμένο δορυφόρο του Κρόνου, υπεδείκνυαν την ύπαρξη ενός υπόγειου ωκεανού κάτω από την παγωμένη του επιφάνεια. Επιπλέον ορισμένοι ειδικοί υποστήριζαν ότι ο ωκεανός αυτός που βρίσκεται σε βάθος 35 χλμ στον Νότιο Πόλο του Εγκέλαδου έχει γεωλογικά χαρακτηριστικά που κάνουν πιθανή την ύπαρξη ζωής σε αυτόν.

Συνέλαβαν βρέφος 9 μηνών στο Πακιστάν για απόπειρα δολοφονίας αστυνομικού

Ένας Πακιστανός αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα επειδή συνέλαβε ένα μωρό εννέα μηνών και το παρέπεμψε σε δικαστήριο με την κατηγορία της... απόπειρας ανθρωποκτονίας, ανέφεραν την Παρασκευή τοπικοί αξιωματούχοι.

 Ο νεότερος... «κακοποιός» της χώρας, ο Μοχάμαντ Μούσα, συνελήφθη στις αρχές Φεβρουαρίου μαζί με άλλα μέλη της οικογένειάς του με την κατηγορία ότι εκτόξευσε πέτρες εναντίον των υπαλλήλων μιας εταιρείας φυσικού αερίου οι οποίοι προσπαθούσαν να εντοπίσουν σπίτια με «πειραγμένους» καταμετρητές στα προάστια της Λαχόρης.

Στην αναφορά του ο αστυνομικός Κασίφ Μουχάμαντ χαρακτήρισε τις αντιδράσεις των κατοίκων «απόπειρα ανθρωποκτονίας» και παρέπεμψε 30 ανθρώπους,

Είναι αυθεντικό το μοναδικό χρυσό νόμισμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου;

Ο άνθρωπος που ψάχνει στα παζάρια της Ασίας και ξετρυπώνει ανεκτίμητους θησαυρούς, ο ίδιος που έχει ανακαλύψει εδώ και χρόνια το μοναδικό χρυσό νόμισμα που φέρει την προτομή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ο δρ Οσμουντ Μποπεράτσι (Osmund Bopearachchi), καθηγητής των Πανεπιστημίων Σορβόνης και Μπέρκλεϊ, διευθυντής του Τμήματος Αρχαιολογίας «Ελληνισμός και Πολιτισμοί της Ανατολής» του Γαλλικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (CNRS-ENS), ήρθε στην Αθήνα για να εγκαινιάσει την έκθεση «Τα ελληνικά βασίλεια της Βακτρίας και της Ινδίας» στο Νομισματικό Μουσείο (μέχρι τις 16 Ιουνίου 2014).

Το χρυσό νόμισμα του Αλεξάνδρου «είναι αναμνηστικό μετάλλιο που κόπηκε μετά τη Μάχη του Υδάσπη Ποταμού και την ήττα του Ινδού βασιλιά Πώρου», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Εκτιμά μάλιστα πως «θα πρέπει να υπήρχαν κι άλλα τέτοια μετάλλια με το ίδιο πορτρέτο, που διανεμήθηκαν μεταξύ των στρατηγών του».

Ογκώδεις διαδηλώσεις και 28 τραυματίες στις Βρυξέλλες (Φωτο)

Τουλάχιστον 28 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, τραυματίστηκαν σήμερα στα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη μεγάλη διαδήλωση που οργάνωσαν στις Βρυξέλλες τα ευρωπαϊκά συνδικάτα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της αστυνομίας των Βρυξελλών Ίλσε Φαν ντε Κίρε, εννέα διαδηλωτές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία καθώς τραυματίστηκαν "είτε από πτώση, είτε επειδή χτυπήθηκαν από αντικείμενα". Μεταξύ αυτών είναι και μία γυναίκα που φέρει τραύμα στο κεφάλι "από μια μεγάλη πέτρα" και επρόκειτο να χειρουργηθεί. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής εάν έγινε η επέμβαση και σε τι κατάσταση είναι η τραυματίας.

Δήμος Ν. Προποντίδας: Εγκαίνια εκλογικών κέντρων υποψηφίου Δημάρχου Μανώλη Καρρά


Ο επικεφαλής του συνδυασμού "Νέα Προποντίδα-Σύγχρονος Δήμος" και υποψήφιος Δήμαρχος κ.Μανώλης Καρράς σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των εκλογικών του κέντρων : στα Ν.Μουδανία 5/4/2014 στις 8 μ.μ ημέρα Σάββατο,στην Καλλικράτεια 6/4/2014 στις 8μ.μ ημέρα Κυριακή και στην Τρίγλια 7/4/2014 στις 8μ.μ ημέρα Δευτέρα.