Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Ένταση στο gay pride της Θεσσαλονίκης (Video)

Με παρέλαση και συναυλία, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας, με στόχο την προβολή των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων και τρανσέξουαλ ατόμων.

Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, ενώ σε κάποια στιγμή σημειώθηκε ένταση και μικροεπεισόδια, όταν ομάδα ατόμων, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τη μητρόπολη Θεσσαλονίκης, εκτόξευσαν αβγά και φώναξαν συνθήματα, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη διοργάνωση του φεστιβάλ.

Τελικά, με την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων η ένταση εκτονώθηκε και στη συνέχεια εκατοντάδες άτομα, παρήλασαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κρατώντας πολύχρωμες σημαίες, πανό με συνθήματα και υπό τους ήχους τυμπάνων.

Πλανητικό τανγκό

Καλλιτεχνική απεικόνιση του σπάνιου πλανητικού συστήματος όπου ένας βραχώδης πλανήτης κινείται κοντά με ένα γίγαντα αερίου

Εντοπίστηκαν δύο εξωπλανήτες που κινούνται σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους

Θοδωρής Λαΐνας

Το Σύμπαν συνεχίζει καθημερινά να μας εκπλήσσει. Ομάδα αστρονόμων ανακάλυψε δύο πλανήτες οι τροχιές των οποίων γύρω από το άστρο τους σχεδόν συμπίπτουν. Είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται αυτή η πλανητική διάταξη ενώ το φαινόμενο έχει και μια δεύτερη επίσης σπάνια κοσμική πλευρά. Ο ένας πλανήτης είναι μεγάλος και βραχώδης, μια «σούπερ-Γη» όπως ονομάζονται αυτοί οι πλανήτες, ενώ ο άλλος είναι ένας γίγαντας αερίου με χαρακτηριστικά παρόμοια με εκείνα του Ποσειδώνα.

Βολές Άνθιμου κατά Εβραίων, Τούρκων και Σκοπιανών

Εναντίον των "συνηθών υπόπτων" Σκοπιανών και Τούρκων έβαλλε και σήμερα από άμβωνος ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ενώ εξαπέλυσε τα βέλη του και εναντίον των Εβραίων. Δεν είπε κουβέντα για το gay festival και είχε μια καλή κουβέντα για τον Α.Σαμαρά.

Μιλώντας για τους βόρειους γείτονές μας επανέλαβε για άλλη μια φορά τις διεκδικήσεις τους ξεκαθαρίζοντας πως "το όνομα Μακεδονία δεν θα το δώσουμε". Καυτηρίασε τη στάση όσων αγοράζουν βενζίνη ή άλλα προϊόντα από τα Σκόπια επειδή είναι πιο φθηνά λέγοντας πως "είναι προσφορά στον εχθρό" και επιτέθηκε σε νεολαία συγκεκριμένου κόμματος που συμμετείχε σε φεστιβάλ στη γειτονική χώρα.

Πιάνει πάλι το μικρόφωνο η Εύα Καϊλή

ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Την πρόθεσή της να επιστρέψει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης εκφράζει η πρώην «ωραία της Βουλής» Εύα Καϊλή, η οποία δεν τα κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής. Η κυρία Καϊλή αν και βρίσκεται πρώτη σε σταυρούς μένει εκτός κοινοβουλίου επειδή τη θέση της κατέλαβε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Γι ' αυτό βγαίνει στη γύρα προς αναζήτηση... μεροκάματου μαζί με τυς υπόλοιπους πρώην κορυφαίους του ΠΑΣΟΚ.

«H δημοσιογραφία είναι η δουλειά μου. Την έκανα χρόνια και τη γνωρίζω πολύ καλά», σημειώνει η ίδια στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα. «Προς το παρόν όμως δεν έχω έρθει σε συμφωνία με κάποιο τηλεοπτικό κανάλι», τονίζει και προσθέτει στην εφημερίδα ότι θα συνεχίσει παράλληλα το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.  Τον ίδιο δρόμο πρόκειται σύμφωνα με τον Ελέυθερο Τύπο να ακολουθήσει και η Σοφία Γιαννακά.

Δοκιμασμένα τα ελληνικά είδη!

Η ελληνική βιοποικιλότητα δεν απειλείται τόσο, καθώς τα είδη που ζουν στις μεσογειακές περιοχές έχουν ήδη περάσει «διά πυρός και σιδήρου» και... αντέχουν!

Ιωάννα Σουφλέρη

Τα σενάρια για την κλιματική αλλαγή δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ελπίδας σχετικά με το πόσο καθολικές θα είναι οι συνέπειές της. Ποιο θα είναι άραγε το μέλλον της ελληνικής βιοποικιλότητας αν επαληθευτούν οι προβλέψεις για αύξηση της θερμοκρασίας, για ακραία καιρικά φαινόμενα και άλλα δεινά; Θέσαμε το ερώτημα στον διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Κρήτης, καθηγητή Μωυσή Μυλωνά, ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος!

Με δεδομένο ότι ο κ. Μυλωνάς είναι ο άνθρωπος που έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη της βιογεωγραφίας στην Ελλάδα και ο επιστημονικός πατέρας μιας σειράς σημερινών πανεπιστημιακών δασκάλων και ερευνητών της οικολογίας, η αισιόδοξη άποψή του δεν μπορεί παρά να βασίζεται σε καλά τεκμηριωμένα επιστημονικά δεδομένα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μακροημερεύσει

Το κείμενο συμφωνίας μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνει το μνημονιακό προσανατολισμό της νέας κυβέρνησης, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα γενικόλογο κείμενο στα ουσιώδη και κοινωνικά επώδυνα θέματα, χωρίς χρονοδιάγραμμα, δεσμεύσεις και κόκκινες γραμμές.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να μακροημερεύσει καθώς είναι πλέον φανερό ότι «η διατυμπανιζόμενη προεκλογική αναθεώρηση του μνημονίου για τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς προϋποθέτει την απαρέγκλιτη εφαρμογή του».

Μάλιστα κάνει λόγο για κυβέρνηση μνημονιακής συνέχειας και καταλήγει υποστηρίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί με συνέπεια και υπευθυνότητα στο πλάι της κοινωνίας.

Πώς το κλίμα άλλαξε την ιστορία

Τα αγγεία που υπερήφανα κρατούν οι Μινωίτες στις σωζόμενες τοιχογραφίες τους φαίνεται πώς κάποια στιγμή... άδειασαν λόγω της ξηρασίας, οδηγώντας έναν εντυπωσιακό πολιτισμό στην εξαφάνιση.

Τάσος Καφαντάρης

Κοινή συνιστώσα των μεγάλων ιστορικών ανακατατάξεων φαίνεται πως είναι η κλιματική μεταβολή

Η μακρόχρονη διαμάχη των επιστημόνων για το κατά πόσον η υπερθέρμανση του πλανήτη οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα ή είναι απλά μια φυσιολογική φάση στην κυκλική ψύξη-θέρμανση της Γης είχε ως θετική παρενέργεια την επανεξέταση της κλιματικής ιστορίας του πλανήτη μας. Καταγράφοντας κάθε είδους ίχνος που άφησαν πίσω τους οι προγενέστερες κλιματικές αλλαγές – στους δακτυλίους των δένδρων, στα ιζήματα των βυθών, στα πετρώματα των ακτών και στους πάγους των πόλων – έχουμε πλέον τον χρονικό χάρτη του πότε εκδηλώθηκαν.

Για «μπανάκι» Άδωνης και Γιακουμάτος!


Παίξανε και με τα κουβαδάκια τους; :)

Ευκαιρία να… χαλαρώσουν είχαν σήμερα οι Άδωνις Γεωργιάδης και Γεράσιμος Γιακουμάτος.
Και είπαν να ρίξουν και μια βουτιά στη θάλασσα.
Μαζί είχαν πάντως και τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Χατζηδάκη.
Αυτά είναι!....

Πηγή: Ελληνικό Καφενείο

Δεν θα μεταβεί στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός

Μετά τις οδηγίες των γιατρών προς τον κ. Σαμαρα (δεξιά), ο κ. Αβραμόπουλος θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες

Στη Σύνοδο Κορυφής ο Δ. Αβραμόπουλος με Ζαννιά, Χατζηδάκη, Σταϊκούρα

Αρης Ραβανός

Εμπλοκή και προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης δημιούργησε η χειρουργική επέμβαση στο δεξί μάτι του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ο οποίος τελικά δεν θα μεταβεί την προσεχή Τετάρτη στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ελληνικής κυβέρνησης θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει εξιτήριο την Δευτέρα από το Αττικόν Νοσοκομείο αλλά οι συστάσεις των ιατρών του είναι ότι πρέπει να παραμείνει στο σπίτι του σε ακινησία επί μία εβδομάδα και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ταξιδέψει ούτε με αεροπλάνο ούτε οδικώς στις Βρυξέλλες.