Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2009

"Σκιώδης Κυβέρνηση" Σαμαρά - Τα νέα πρόσωπα


Τα πρόσωπα που θα λάβουν θέσεις στη «σκιώδη κυβέρνηση» εν όψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2010 στη Βουλή που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 23 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσει εντός των επόμενων ημερών ο πρόεδρος της ΝΔ, Α. Σαμαράς. Παράλληλα, την ερχόμενη Τρίτη, στο συνέδριο της ΚΟ της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς θα παρουσιάσει τις θέσεις του για την οικονομία, οι οποίες θα τονίζουν τη στήριξη της μεσαίας τάξης και τον εποπτικό ρόλο του κράτους.

Μεταξύ των στελεχών που πρόκειται να αξιοποιηθούν περιλαμβάνονται οι κ. Σαλμάς, Τασούλας, Δένδιας, Φ. Πιπιλή, αναφέρει το «Έθνος». Για αξιοποίηση στελεχών που στήριξαν τη Ντόρα Μπακογιάννη στη μάχη για την προεδρία του κόμματος, όπως ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, κάνει λόγο η «Ελευθεροτυπία». Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος αναδεικνύεται σε Νο. 2 της ΝΔ, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένεται να αναλάβει τα ζητήματα Εξωτερικής Πολιτικής και τις διεθνείς σχέσεις του κόμματος.

Στόχος του προέδρου της ΝΔ τόσο ενώπιον της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος όσο και στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου αναμένεται να τεθούν τα θέματα της οικονομίας, είναι η κατάθεση προτάσεων, χωρίς την πρόθεση να προχωρήσει σε καταλογισμό ευθυνών για την εκτόξευση του ελλείμματος στο 12,7%.

Μεταξύ των προτάσεων του κ. Σαμαρά θα περιλαμβάνονται:

-Στήριξη της «μεσαίας τάξης», δηλαδή όχι επιπλέον φορολογική επιβάρυνσή της

- Στήριξη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μέσω παροχής κινήτρων για επενδύσεις, καθώς και διατήρησης των θέσεων εργασίας

- Διεύρυνση της φορολογικής βάσης

- Στήριξη και διεύρυνση του προγράμματος ΤΕΜΠΕ για τις επιχειρήσεις

- Ελαστικοποίηση των προϋποθέσεων για χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα

- Πλήρης αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων και άμεση προώθηση έργων υποδομής με σκοπό τη παροχή δυνατότητας εργασίας σε πολίτες στην περιφέρεια

- Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου

Τέλος, αναμένεται να ασκήσει κριτική στο Γιώργο Παπανδρέου για τον ενδεχόμενο κίνδυνο να ασκηθούν πιέσεις στην Ελλάδα σε εθνικά θέματα, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης.

Στόχος ένα «φρέσκο» κόμμα

Η οργανωτική ανασυγκρότηση της Νέας Δημοκρατίας τίθενται ως προτεραιότητα από τον Α. Σαμαρά, ενόψει του συνεδρίου του κόμματος στα τέλη Ιουνίου 2010. Η «επανίδρυση της ΝΔ» πριν από το συνέδριο, ώστε να παρουσιαστεί σε αυτό ένα «φρέσκο κόμμα», περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ουσιαστική λειτουργία των τοπικών και νομαρχιακών του οργανώσεων, αρκετές από τις οποίες χαρακτηρίζονται από τον ίδιο τον πρόεδρο ως «φαντάσματα» και οργανώσεις-«σφραγίδα».

Η διαμόρφωση των θέσεων του κόμματος σε θέματα όπως ο νέος εκλογικός νόμος, η διαφάνεια στην πολιτική και στο «πολιτικό χρήμα», η σχέση της εκτελεστικής εξουσίας με τα ΜΜΕ, αλλά και την εξωτερική πολιτική, το περιβάλλον, η χωροταξία, η ασφάλεια, η καθημερινότητα του πολίτη, η κοινωνική συνοχή και τα κοινωνικά θέματα αναμένεται να πραγματοποιηθεί μετά τις γιορτές.

Στις προσυνεδριακές διαδικασίες που θα ξεκινήσουν στις αρχές του νέου έτους κύριο ρόλο θα διαδραματίσει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος ήδη έχει αρχίσει να μελετά τις οργανωτικές δομές άλλων ευρωπαϊκών κεντροδεξιών κομμάτων.

Πηγές: «Ελευθεροτυπία», «Έθνος», «Βήμα»

Πηγή: Foreign Press

Συναυλία της Ξανθίππης στην Αρναία - 19/12/2009

κλικ στην αφίσα για μεγέθυνση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πολιτιστική και Επιμορφωτική Εταιρία Αρναίας παρουσιάζει το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 21.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας μια μεγάλη συναυλία με την ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ σε έντεχνα λαϊκά και παραδοσιακά τραγούδια.

Την Ξανθίππη Καραθανάση θα συνοδεύσουν οι Ιχνηλάτες της Παράδοσης και οι Αδερφοί Τσικούρη.

Η συναυλία τελεί υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΑΡΝΑΙΑΣ
Με την ευγενική χορηγία της ανώνυμης εταιρίας ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ.
Εισιτήρια προπωλούνται στο Δημαρχείο Αρναίας έναντι 10 ευρώ.

ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ :ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ

Την Ξανθίππη Καραθανάση, την έχουν χαρακτηρίσει σαν μια από τις πιο μεγάλες (σπουδαίες) φωνές του τόπου μας, όπου αθόρυβα και ταπεινά υπηρετεί την Τέχνη. Η φωνή της Μακεδονίας η φωνή της Ελλάδας !!!

Η προσφορά της στη πλούσια παραδοσιακή μας μουσική με τις διονυσιακές φωνητικές της καταθέσεις , από ανωνύμους και επωνύμους τραγουδιστάδες της, είναι ανεκτίμητη.

Αρνήθηκε πεισματικά, με δική της επιλογή και εξακολουθεί μέχρι σήμερα να το κάνει, αποτραβηγμένη στα Μουδανιά της Χαλκιδικής, στη γενέτειρα της, να συμμετέχει στο βουερό τίποτα της αγοράς.

Έχει τραγουδήσει στα μεγαλύτερα festival του κόσμου και έχει βραβευτεί. Έχει τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών με τρίπτυχο βραβείο φωνής , ήθους και πατριωτισμού.

Πέντε δεκαετίες προσφορά στο Ελληνικό τραγούδι. Το ήθος και η ταπεινότητα της είναι η συνέχεια της γλυκόλαλης φωνής της. Στη πολύχρονη θητεία της στο τραγούδι, πάντα προβάλει τη παράδοση, εντός και εκτός Ελλάδας. Έχει ταξιδέψει σε όλο το κόσμο και έχει βραβευθεί σε παγκόσμια φεστιβάλ.

Πήρε το χρυσό βραβείο Βαλκανιάδος στη Σόφια, το Ευρωπαϊκό στη Ντιζόν της Γαλλίας και την ανώτερη πνευματική διάκριση , της Ακαδημίας Ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Στη δεκαετία του 2000, βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών, της οποίας είναι επίτιμο μέλος. Συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο της Κρήτης και έχει ηχογραφήσει ένα άλμπουμ με τραγούδια και σκοπούς της Μακεδονίας, με το ίδρυμα τεχνολογίας και έρευνας.

Από ειδικούς αναλυτές μουσικολόγους θεωρείται η κατ΄εξοχήν δωρική φωνή της Ελλάδας, που από τα δύσκολα δημοτικά τραγούδια, απλώνεται στο έντεχνο μεγαλείο των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Κουγιουμτζή, Ξαρχάκου κ.λ.π.

Ζει μόνιμα στη Χαλκιδική που είναι ο τόπος καταγωγής της. Είναι παντρεμένη με το ποιητή Λάκη Τεάζη. Ταπεινή και απλή η Ξανθίππη Καραθανάση, αγκαλιάζει τον κόσμο χωρίς ίχνος υπεροψίας.

Στο παγκόσμιο συνέδριο μουσικολογίας των Δελφών, έκανε τους διεθνείς και έλληνες να δακρύσουν!

Έχει αρχείο δυο χιλιάδων δημοτικών τραγουδιών που επί χρόνια συλλέγει και που πολλά από αυτά έχουν ηλικία τετρακοσίων ετών. Όταν τραγουδάει δημοτικό η έντεχνων καθαγιάζει τις νότες και τους στοίχους, με ένα μοναδικό δωρικό τρόπο.

Ταξίδεψε η καρδιά κι αυτό μου φτάνει...

κλικ στο πρωτοσέλιδο για μεγέθυνση

Και η τουρκική Μ.Ι.Τ στο μικροσκόπιο της αστυνομίας


ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ μυστικές υπηρεσίες (ΜΙΤ) βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Αστυνομίας για την βεβήλωση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου, μετά που κατέρρευσε ο μύθος για εμπλοκή της Χρυσής Αυγής, σενάριο που προσπαθούν να πλασάρουν στα σημερινά σαββατιάτικα τους φύλλα τα φιλοκυβερνητικά έντυπα (Χαραυγή, Πολίτης, Αλήθεια)

Να μην ξεχνούμε άλλωστε ότι αρχές του μήνα σε αρκετούς σε τοίχους της Λευκωσίας, από το οδόφραγμα Αγ. Δομετίου μέχρι και το προεδρικό, ανεγράφη στα τούρκικα το σύνθημα, «Η Κύπρος είναι τουρκική». Στη διαδρομή τους οι τούρκοι δεν παρέλειψαν να βεβηλώσουν και τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

* Να επισημάνουμε ακόμα ότι η αστυνομία άρχισε από το πρωί της Παρασκευής να κάνει πιο ενδελεχή έλεγχο σε όσους διέρχονται τα οδοφράγματα, ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους.

Εξάλλου γίνονται προσπάθειες για αναβολή του κυριακάτικου αγωνα μεταξύ ΟΜΟΝΟΙΑΣ και ΑΠΟΕΛ αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο προβοκάτσιας.

Πηγή: Το Ποντίκι της Κύπρου

Στο σκοτάδι οι έρευνες της πρωτοφανούς βεβήλωσης του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου


Yπόνοιες για ξένο δάκτυλο

Λευκωσία: Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι ανακρίσεις της Αστυνομίας, σχετικά με την σύληση του τάφου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου, στο κοιμητήριο Δευτεράς. Τρία πρόσωπα που ανακρίθηκαν την Παρασκευή επί πολλές ώρες από την Αστυνομία, με εμπλοκή και της Εθνικής Φρουράς, αποδεσμεύθηκαν αφού πρόβαλαν άλλοθι.

Οι ανακριτές της υπόθεσης που είχαν στραφεί προς συγκεκριμένη κατεύθυνση, ερευνούν και πάλι όλες τις πιθανότητες.

Η ηγεσία της Αστυνομίας σε πολύωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης αξιολόγησε πληροφορίες και τεκμήρια που συνέλεξε και αποφάσισε την περαιτέρω δράση της για εξιχνίαση της υπόθεσης.

* Το πρώτο σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές αφορά τη διασύνδεση ορισμένων στοιχείων αλλά και προσώπων με εθνικιστική οργάνωση. Διερευνήθηκε η πιθανότητα να ήρθαν κάποιοι πυρήνες της εν λόγω οργάνωσης από το εξωτερικό και να υποκίνησαν την κλοπή της σορού, με απώτερο στόχο τη δημιουργία αναταραχής. Το σενάριο αυτό ενδυνάμωσε πληροφορία ότι θεάθηκε να διέρχεται έξω από το κοιμητήριο από το οποίο έγινε η κλοπή, ένα στρατιωτικό όχημα (πιθανόν ασθενοφόρο).

Το δεύτερο σενάριο που τέθηκε στο τραπέζι απογευματινής σύσκεψης στο Αρχηγείο Αστυνομίας, υπό την παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, σχετίζεται με τη δράση κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην Ευρώπη και αποτελείται από Ρουμάνους. Πρόσφατα είχαν προβεί σε εκταφή Αυστριακού και ζήτησαν λύτρα από τη σύζυγό του. Οι Αρχές αποτάθηκαν στην πρέσβειρα της Ρουμανίας για παροχή στοιχείων σε σχέση με την υπόθεση αυτή.

Εξάλλου το πρωί τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά, το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Στο μνημόσυνο, που έγινε υπό το βάρος των χθεσινών γεγονότων της σύλησης του τάφου του τέως Προέδρου και την εξαφάνιση της σορού του, παρευρέθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Μάριος Καρογιάν, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Αντώνης Πασχαλίδης. Στο μνημόσυνο παρευρέθηκαν, ακόμη, ο Ελληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης ως εκπρόσωπος της ελληνικής Κυβέρνησης, αρχηγοί και εκπρόσωποι κυπριακών και ελληνικών κομμάτων, υπουργοί, συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες του Τάσσου Παπαδόπουλου και πλήθος κόσμου.

Στο επιμνημόσυνο λόγο του, ο Δρ. Κύπρος Νικολαΐδης σημείωσε πως ο Τάσσος Παπαδόπουλος ήταν «ένας ηγέτης που γνώριζε ότι διαχειρίζεται τη μελλοντική πορεία ενός ολόκληρου έθνους» και πως γι’ αυτό το λόγο «δεν λογάριαζε απειλές και πιέσεις».

Ο κ. Νικολαΐδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ρόλο του Τάσσου Παπαδόπουλου ως «ο σημαιοφόρος του κυπριακού λαού» τον Απρίλιο του 2004 κατά την απόρριψη του «αγγλοαμερικανικού», όπως το χαρακτήρισε, Σχεδίου Ανάν, το οποίο, όπως είπε, «κατέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία και νομιμοποιούσε την τουρκική κατοχή στην Κύπρο».

Είπε, επίσης, πως το «Οχι του Τάσσου, ήταν Οχι στο συγκεκριμένο σχέδιο και όχι Οχι στη λύση», προσθέτοντας πως «σκοπό είχε να πετάξει στα σκουπίδια τις διαιρετικές μεθοδεύσεις των ξένων και όχι να διχάσει το λαό».

Ο κ. Νικολαΐδης είπε ακόμη πως ο Τάσος Παπαδόπουλος με τη στάση του εξύψωσε το αίσθημα αυτοσεβασμού και ανθρώπινης αξιοπρέπειας, καταγράφοντας παράλληλα στην ανθρώπινη μνήμη «μια ηρωική κληρονομιά αντίστασης στην πίεση του ξένου παράγοντα» και στέλλοντας παντού το μήνυμα πως «είναι οι λαοί αυτοί που τελικά αποφασίζουν για τη μοίρα τους και όχι οι κατακτητές ή οι ισχυροί του κόσμου».

Του μνημοσύνου ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον τάφο του Τάσσου Παπαδόπουλου στο Κοιμητήριο Κάτω Δευτεράς.

Δηλώσεις Αρχιεπισκόπου μετα το μνημόσυνο

Την πεποίθηση ότι παρά την κλοπή της σορού του, ο Τάσσος Παπαδόπουλος όχι μόνο δεν έχει χαθεί ούτε υλικά ούτε πνευματικά, αλλά «έχει χαραχτεί πιο βαθιά μέσα στις καρδιές όλων των Κυπρίων», εξέφρασε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρώτου ετήσιου μνημόσυνου του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο οποίο προέστη, ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε ότι η Εκκλησία καταδικάζει αυτό το ανοσιούργημα και θα συμβάλει έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιες συμπεριφορές.

Δήλωσε πως «αυτοί που έκαναν αυτό το ανοσιούργημα, δεν πέτυχαν τίποτε» ούτε τον αποπροσανατολισμό του λαού αλλά ούτε και τη διαίρεση του, προσθέτοντας πως «ο Τάσσος δεν έχει εξαφανιστεί» αλλά «είναι παρών» και πως «η αντίσταση του λαού γίνεται πιο δυναμική πλέον».

«Τέτοιες καταστάσεις και τέτοιες συμπεριφορές πιστεύω ότι ο λαός μας δεν θα επιτρέψει ποτέ να συμβαίνουν μέσα στην κυπριακή κοινωνία», είπε, σημειώνοντας παράλληλα πως θα «πρέπει από το λαό να πέσει βαρύς ο πέλεκυς πάνω σ’ αυτούς τους ανόητους».

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

* Σχετικά με το πρώτο σενάριο, αφορά την Χρυσή Αυγή γιατί 150 οργανωμένοι Χρυσαυγίτες πήγαν στην Κύπρο για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΠΟΕΛ - Ομόνοιας. Η Χρυσή Αυγή δεν κατονομάζεται αλλά αναφέρεται ως Εθνικιστική οργάνωση.

Εθνικός Ηγέτης Τάσσος Παπαδόπουλος

Αρχαίο λάπτοπ από την Ήπειρο

Είκοσι επτά οδοντωτούς τροχούς περιείχε το εικονιζόμενο θραύσμα από τον μυστηριώδη Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που σύμφωνα με νέα στοιχεία είχε «πατρίδα» την Ήπειρο. Μελετητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατασκεύασαν αντίγραφό του σε πραγματικές διαστάσεις (32Χ16Χ10 εκατοστά), το οποίο εκτίθεται στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών

Έρευνα "είδε" την προέλευση του Μυστηριώδους μηχανισμού των Αντικυθήρων

Της Βίκυς Χαρισοπούλου

O Μηχανισμός των Αντικυθήρων, το αρχαιότερο- αναλογικό- λάπτοπ, μπορεί πλέον να μετονομαστεί σε Μηχανισμό της Ηπείρου ή της Κέρκυρας ή του αρχαίου Βουθρωτού. Γιατί μπορεί να πήρε το όνομά του από τον τόπο όπου βρέθηκε, γεννήθηκε όμως πολύ βορειότερα, ίσως στην αρχαία Δωδώνη, το αρχαίο Βουθρωτό ή την Κέρκυρα.

«Πρόκειται ουσιαστικά για τον πρώτο στον κόσμο αναλογικό υπολογιστή που κατασκευάστηκε πριν από 2.000 χρόνια και υπολόγιζε με απόλυτη ακρίβεια τη θέση του Ήλιου, της Σελήνης και των πλανητών, προέβλεπε εκλείψεις και προσδιόριζε την ημερομηνία τέλεσης των αρχαίων στεφανιτών αγώνων (σ.σ.: στους οποίους οι νικητές αθλητές στεφανώνονταν) της εποχής», εξηγεί στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Σειραδάκης, που εποπτεύει τη μοναδική ανά τον κόσμο διδακτορική διατριβή για τον πολυσυζητημένο μηχανισμό, η οποία εκπονείται με ειδική υποτροφία του ΑΠΘ.

Προσδιόριζε δε, όπως φαίνεται, ιδιαιτέρως την εποχή τέλεσης των στεφανιτών αγώνων στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Από τότε που βρέθηκε από σφουγγαράδες σε όρμο των Αντικυθήρων, πριν από 108 χρόνια, κάποιοι μελετητές είχαν εικάσει πως ο μηχανισμός προερχόταν από τη Ρόδο και Ρόδιους τεχνίτες της εποχής- σχεδόν έναν αιώνα πριν από τη γέννηση του Χριστού.

Άλλοι πως προερχόταν από την Αθήνα και απλώς χάθηκε στον δρόμο για τα Κύθηρα... Η επιχείρηση αποκρυπτογράφησης του μυστηριώδους μηχανισμού των Αντικυθήρων, του οποίου η «καταγωγή» τοποθετείται με βάση τα νέα στοιχεία μεταξύ Κέρκυρας- Δωδώνης- Βουθρωτού, θα συνεχιστεί «επ΄ άπειρον και θα εξάγονται άπειρα συμπεράσματα», όπως είπε στα «ΝΕΑ» ο καθηγητής Γιάννης Σειραδάκης.

Η διδακτορική εργασία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης άρχισε πριν από ενάμιση χρόνο και μέχρι σήμερα προχώρησε στην εξαγωγή του βασικού συμπεράσματος για την προέλευση, αλλά και την τεχνική που ακολουθήθηκε στη δημιουργία του.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γιάννη Σειραδάκη, αλλά και το μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της διδακτορικής εργασίας Στέλλα Δρούγου, καθηγήτριας Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, οι στεφανίτες αγώνες αναγράφονται στην κυκλική κλίμακα του μηχανισμού- οι πιο γνωστοί ήταν τα Ίσθμια, οι Ολυμπιακοί, τα Πύθια και τα Νέμεα- αλλά προστίθενται και αυτοί της Δωδώνης, με την ονομασία της περιοχής και της εποχής, Νάια ή Νάα.

Στην πίσω πλευρά των σπειρών του μηχανισμού, στον λεγόμενο «κύκλο του Μέτωνα», αναγράφονται οι συνοδικοί μήνες με 235 υποδιαιρέσεις και σε κάθε υποδιαίρεση αναγράφεται το όνομα κάθε μήνα (Αγριάνιος, Ευκλείος κ.ά.- με αντιστοιχίες στις σημερινές ονομασίες των μηνών). Οι ονομασίες των μηνών, όπως αυτές αναγράφονται στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, δεν παραπέμπουν σε ονομασίες «νοτίων» πόλεων (Αθήνα, Ρόδος, Έφεσος, Πέργαμος κ.ά.), αλλά μόνο σε αντίστοιχες της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Εξάλλου, το σημείο όπου παραπέμπουν οι πλανήτες, με βάση την τοποθέτησή τους στον μηχανισμό, είναι νότια ή ανατολικά. Καθώς οι εν λόγω πλανήτες τότε ήταν ορατοί μόνο από το γεωγραφικό πλάτος που περικλείει τη Βορειοδυτική Ελλάδα. Σύμφωνα δε με τα πρώτα συμπεράσματα της μελέτης του «αρχαιότερου υπολογιστή», όπως χαρακτηρίστηκε ο μηχανισμός, στην κατασκευή των σπειρών του δεν χρησιμοποιήθηκε η γνωστή τότε «τέλεια» μέθοδος του μαθηματικού Αρχιμήδη (η ακτίνα της σπείρας είναι αντίστοιχη με τη γωνία περιστροφής της), αλλά η απλούστερη και λιγότερο ακριβής μέθοδος των ημικυκλίων.

Αντίγραφο του Μηχανισμού των Αντικυθήρων εκτίθεται από χθες έως και τα μέσα Ιανουαρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, σε έκθεση για την αρχαία ελληνική τεχνολογία.

Ιστορία μυστηρίου

Το 1901, Συμιακοί σφουγγαράδες που επέστρεφαν από τη Λιβύη έπεσαν σε φουρτούνα και έδεσαν σε όρμο έξω από τα Αντικύθηρα. Βούτηξαν και σε βάθος 60 μέτρων εντόπισαν μεγάλο ρωμαϊκό ναυάγιο με αγάλματα και ένα κουτί με μπρούντζινα και ξύλινα μέρη.

Το 1902, ο αρχαιολόγος- διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Βαλέριος Στάης διαπίστωσε ότι ένα από τα ευρήματα είχε οδοντωτούς τροχούς και επιγραφές με αστρονομικούς όρους.

Ακολούθησαν δεκάδες μελέτες και δημοσιεύσεις Ελλήνων και ξένων επιστημόνων που «είδαν» τον μυστηριώδη μηχανισμό ως Αστρολάβο, δρομόμετρο, πλανητάριο, αστρονομικό ή ναυτικό ρολόι κ.ά.

Πηγή: Τα Νέα

Απάντηση προς τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πιερίας


Την έντονη ανησυχία τους για την αντί-κυνηγετική θέση του νεοσύστατου υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, στο οποίο έχει μεταφερθεί η αρμόδια Διεύθυνση Θήρας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, γνωστοποίησαν στο Βουλευτή Πιερίας Θανάση Παπαγεωργίου μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Πιερίας σε συνάντηση που είχαν στο γραφείο του στην Κατερίνη.

Η Απάντηση:

Την ανησυχια αγαπητοί μου δεν την εκφράζουν τα μέλη του κυνηγετικού Συλλόγου, για τον απλούστατο λόγο διότι δεν ρωτήθηκαν...Όπως πάντα...

ΑΝΤΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ να ασχολείται με την περιβαλλοντική καταστροφή του Βιότοπου των Βουνών ΠΙΕΡΙΑ-ΤΙΤΑΡΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ διότι εξέτρεψαν και μόλυναν τα ποτάμια τους (ΜΟΡΝΙΩΤΙΚΟ - ΑΓΙΟ-ΔΗΜΗΤΡΙΑΝΟ)

Ασχολούνται με μαλακίες...

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ;

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΕΡΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΜΑΣ ;

ΣΤΟ ΚΑΤΩ-ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ;

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ....

Υ.Γ. ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ

Πηγή: Γιαγκούλας Φ.

Πάλι τον τεράστιο πολιτικό Κιλτίδη παινεύουν με τις άδειες κυνηγιού που έδινε συνέχεια...

Μυστικές υπηρεσίες πίσω από την εξαφάνιση του λειψάνου!


Διπλωματικά έκρυθμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στην Κύπρο καθώς η αστυνομία υποπτεύεται και το διαρρέει,ανεπίσημα στους δημοσιογράφρους ότι πίσω από τη σύληση του τάφου του Αείμνηστου Τάσσου Παπαδοπουλου κρύβονται άνθρωποι των Τουρκικών Μυστικών Υπηρεσιών.

Οι τρεις ύποπτοι Έλληνες μόνιμοι υπαξιωματικοί που ανακρίθηκαν από την Κυπριακή αστυνομία "βρέθηκαν στο λάθος τόπο την λάθος στιγμή" και πριν από λίγο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος τους.

Το ψευδοκράτος δεν έχει αντιδράσει ούτε καν με μία τυπική δήλωση συμπαράστασης στην οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου και οι υποψίες στρέφονται σε μυστικές υπηρεσίες εξαιτίας της πολύ επαγγελματικής "δουλειάς" των αγνώστων που κατάφεραν να μετακινήσουν την μαρμάρινη πλάκα του τάφου (βάρους 250κιλών) υπό καταρρακτώδη βροχή και ενώ (;;;) είχε διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα στην περιοχή που βρίσκεται το κοιμητήριο.

Η "σιγή ασυρμάτου" των Ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών μόνο τυχαία δεν είναι. Καθώς εκτιμάται, σε κεντρικό επίπεδο, ότι μπορεί αυτό το γεγονός να οδηγήσει σε νέα ΕλληνοΤουρκική ένταση, και γιαυτό κρατούνται χαμηλή τόννοι και από τις δύο πλευρές. Πάντως το μνημόσυνο που ήταν προγραμματισμένο για αύριο το πρωί, θα γίνει ακόμα κι αν ...λείπει το λείψανο του Προέδρου του "ΟΧΙ" όπως τον χαρακτηρίζει ο Τουρκικός τύπος...

Πηγή: Mediakias

Επιστολή Αβέρωφ προς Μακάριο


Ντοκουμέντα για το Κυπριακό 3

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Αριθ. Πρωτ.: YOΙ-29

Εν Αθήναις τη 19η Απριλίου 1963
ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ

Μακαριώτατε,

Σας ευχαριστώ θερμώς διά την φιλόφρονα επιστολήν σας, την οποίαν έλαβον μέσω του φίλου Πρεσβευτού κ. Κρανιδιώτη. Είχομεν πράγματι δυσκολίας, και ουσίας και τύπων, διά να ανταποκριθώμεν εις την παράκλησίν σας, αλλά τας υπερενικήσαμεν διότι τρέφομεν προς υμάς ειλικρινή αγάπην και διότι ανελογίσθημεν ότι τα βάρη προέκυψαν εκ του αιματηρού απελευθερωτικού αγώνος της Κύπρου.

Την επιστολήν σας, Δέσποτα, ανέγνωσα προσεκτικά, με πολλήν δε προσοχήν ήκουσα και όσα μου μετέδωσεν εκ μέρους σας ο κ. Κρανιδιώτης.

Τα θέματα είναι τόσον σοβαρά ώστε να πρέπει να σας είπω όλην μου την σκέψιν.

Θα ήθελα πάρα πολύ να συμμερισθώ την αισιοδοξίαν σας επί όσων μου διεμηνύσατε περί μη διαταράξεως - ως εκ της πολιτικής σας - των σχέσεων Ελλάδος-Tουρκίας.

Ατυχώς, καίτοι φύσει αισιόδοξος, δεν δύναμαι να συμφωνήσω μαζί σας. Αι σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας διεταράχθησαν ήδη σοβαρώτατα. Τα κυπριακά θέματα, ομαλώς εξελισσόμενα προ καιρού, ήρχισαν ήδη να δηλητηριάζουν όλα τα άλλα ελληνοτουρκικά θέματα, και κινδυνεύουν, οξύτερον εξελισσόμενα, να διαταράξουν εκ θεμελίων τας ελληνοτουρκικάς σχέσεις.

Τούτο έχει διά το Έθνος πολύ μεγάλην σημασίαν.

Πρώτον, εις τον φοβερά εκτεθειμένον - και δι'αυτό επικίνδυνον - γεωγραφικόν χώρον τον οποίον κατέχει η Ελλάς, δεν περιβάλλεται υπό πολλών φίλων και, βεβαίως, κάθε άλλο παρά εξυπηρετεί την ασφάλειάν της η ρήξις των πολιτικών σχέσεων με την Τουρκίαν, την μόνην γείτονα ήτις είναι σύμμαχός της εν τω ΝΑΤΟ.

Δεύτερον, ο πάνσεπτος Οικουμενικός Θρόνος, προς ον και ημείς και όλαι αι ξέναι Εκκλησίαι τρέφουν βαθύν σεβασμόν και αγάπην; ως και ο προσφιλής και από πάσης απόψεως ιδιαιτέρως αξιόλογος Ελληνισμός της Κωνσταντινουπόλεως, θα διατρέξουν μεγάλους κινδύνους, τους οποίους, ως η πράξις απέδειξε, δεν καλύπτει πλήρως η ύπαρξις ικανοποιητικών κειμένων διεθνών συμφωνιών, ή αι οιαιδήποτε δυναταί πολιτικαί ενέργειαι.

Τρίτον, άλλα θέματα ανακύπτοντα ως εκ της γειτνιάσεως των δύο χωρών, θέματα άτινα εν τω συνόλω των αποκτούν σημαντικήν αξίαν διά την Ελλάδα, μοιραίως δυσχεραίνονται.

Βεβαίως, όταν πρόκειται να θιγούν η εθνική αξιοπρέπεια, ή βασικώτατα του Ελληνισμού συμφέροντα, η Ελλάς - παρά το απαραίτητον αλλά και δυσχερέστατον έργον της ανασυγκροτήσεώς της - γνωρίζει να αδιαφορή προ των οιωνδήποτε επικινδύνων συνεπειών και να ακολουθή την ην θεωρεί ως επιβεβλημένην γραμμήν.

Τούτο, ως καλώς γνωρίζετε, έπραξε κατά την διάρκειαν του Κυπριακού αγώνος. Τούτο αναμφιβόλως θα έπραττε και σήμερον, αν το Κυπριακόν ευρίσκετο ακόμη εν εξελίξει, ή αν τα ανακύψαντα εκ της εφαρμογής των Συμφωνιών θέματα ήσαν πρωταρχικής σημασίας.

Εάν απομονώσω προς στιγμήν το γεγονός ότι τας καταστατικάς πράξεις της Κυπριακής Δημοκρατίας έχομεν και ημείς υπογράψει και ότι η Ελλάς τιμά πάντοτε την υπογραφήν της, θα έπρεπε να προσθέσω ότι την ιδίαν αδιαφορίαν ενώπιον των γενικών κινδύνων θα έπρεπεν ίσως να επιδείξωμεν και εις την περίπτωσιν καθ'ην δι'αδιαλλάκτου και οξείας τακτικής θα ηδύνατο η απελευθερωθείσα Κύπρος να επιτύχη ουσιωδώς καλύτερον καθεστώς.

Σήμερον όμως είναι διά πολλούς λόγους προφανές ότι η οξεία τακτική, εκτός του ότι θέτει εις πάντας ερωτηματικά ως προς τας πιθανάς εξελίξεις και δι'αυτό αναστέλλει την ραγδαίαν οικονομικήν πρόοδον, δεν δύναται να οδηγήση εις θετικά αποτελέσματα, αλλά δύναται να δημιουργήση σοβαρούς κινδύνους διά την προσφιλή Κυπριακήν Δημοκρατίαν, της οποίας, ως υμείς οι ίδιοι διεπιστώσατε, ο ελεύθερος βίος ήρχισε κατά τρόπον λίαν ενθαρρυντικόν, ενώ το μέλλον αυτής διεγράφετο ελπιδοφόρον.

Αν αι Συμφωνίαι περιέχουν διατάςεις δυσχερώς εις την πράξιν εφαρμοζομένας, αύται θα πρέπει να τροποποιηθούν κοινή συμφωνία, αλλά τούτο θα ήτο δυνατόν και -ως έχομεν λόγους να πιστεύωμεν - ίσως εύκολον εις ατμόσφαιραν φιλίας, εμπιστοσύνης και καλών ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η Κυβέρνησις, ως γνωρίζετε, πολλά έπραξε διά να σας βοηθήση προς την κατεύθυνσιν αυτήν.

Ατυχώς - διά λόγους τους οποίους αντιλαμβάνομαι - ηκολουθήθη άλλη γραμμή και πιστεύω ότι διαγράφονται διά το μέλλον πολλοί κίνδυνοι διά την αγαπητήν Κύπρον, δι'άλλα προσφιλή τμήματα του Ελληνισμού, και διά γενικώτερα συμφέροντα της Χώρας.

Εν όψει αυτών των κινδύνων, θα ήθελα Σεις, ο αγαπητός και σώφρων Ιεράρχης, ο υπεύθυνος δι'εν τμήμα του Ελληνισμού αλλά ο εμμέσως έχων ευθύνην και δι'ολόκληρον τον Ελληνισμόν, να γνωρίζετε την θέσιν της Ελληνικής Κυβερνήσεως.

Εκεί όπου έφθασαν τα πράγματα, η Κυβέρνησις έπρεπε να οξύνη και εκείνη τας σχέσεις της με την Τουρκίαν. Το έπραξεν ήδη, κατά τρόπον έντονον αλλά συγχρόνως κατά τρόπον σοβαρόν, αποφεύγουσα την δημοσιότητα και την επιδίωξιν προσκαίρων όσον και επιζημίων χειροκροτημάτων. Πού θα καταλήςη η προκύψασα εξαιρετική οξύτης ουδείς το γνωρίζει, και δι'αυτό λαμβάνομεν τα μέτρα μας. Πάντως, και παρά ταύτα, υπό την προϋπόθεσιν της πλήρους διαφυλάξεως της εθνικής αξιοπρεπείας και των ουσιωδεστέρων συμφερόντων μας, πρόθεσίς μας βασική παραμένει η βελτίωσης και - ει δυνατόν - η στενή σύσφιγξις των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ειδικώτερον ως προς ό,τι αφορά τα κυπριακά θέματα, είμεθα αποφασισμένοι να εξακολουθήσωμεν να σας βοηθώμεν καθ'ον τρόπον επράξαμεν μέχρι τούδε, αλλά να διαχωρίσωμεν και δημοσία την γραμμήν μας αν επιδιωχθή μονομερής κατάργησις των Συμφωνιών ή μέρους αυτών. Τούτο ειδικώς επιβάλλεται εις την Ελλάδα και ανεξαρτήτως ακόμη της μεταςύ πολιτισμένων κρατών καθιερωμένης τιμής προς την τεθείσαν υπογραφήν. Πράγματι, η Ελλάς εν ουδεμιά περιπτώσει, επιτρέπεται να δεχθή την δημιουργίαν προηγουμένου καθ'ο εις των συμβαλλομένων δύναται μονομερώς να καταγγέλλη ή ν'αγνοή ενοχλητικάς δι'αυτόν διατάξεις διεθνών πράξεων τας οποίας ο συμβαλλόμενος ούτος ανέλαβε να σεβασθή.

Δεν αποκλείω, βεβαίως, η ενδεχομένη κατάληξις εις μίαν τόσον διάφορον τοποθέτησιν μεταξύ ημών και υμών να τύχη εντόνου εσωτερικής εκμεταλλεύσεως και - λόγω αυτής - να δημιουργηθούν εν Κύπρω πεπλανημέναι εντυπώσεις ως προς την δυνατότητα της εν τη πράξει εφαρμογής του προμνησθέντος διαχωρισμού. Επί ενός τόσον σοβαρού θέματος, το οποίον άλλωστε επανερχόμενον κάθε τόσον εις το προσκήνιον δύναται να κλυδωνίζη συνεχώς και επικινδύνως το ευπαθές ελληνικόν σκάφος, πιστεύω ακραδάντως ότι δεν θα επιτρέπεται ανεύθυνος μικροπολιτικός θόρυβος, ή λάθη εκτιμήσεως περί του τί πράγματι το Έθνος βούλεται.

Ως εκ τούτου, εις την περίπτωσιν αυτήν είμαι αποφασισμένος επιμόνως να εισηγηθώ προς την Κυβέρνησιν όπως κληθή ο Ελληνικός Λαός να αποφανθή ειδικώς επί του θέματος. Πιστεύω ότι η εισήγησίς μου θα γίνη αποδεκτή. Ούτω θα γνωρίζωμεν όλοι πού ακριβώς ευρισκόμεθα και αν ο Ελληνικός Λαός προτιμά να εισέλθη, με άφθονον αίσθημα και πενιχρά τα μέσα, εις την άκρως επικίνδυνον περιπέτειαν, ή να παραμείνη εις την οδόν της αξιοπρεπούς και σώφρονος πορείας προς την σταθεράν πρόοδον και την ωραίαν ανέλιξιν του Έθνους μας.

Συνειργάσθημεν, Δέσποτά μου, με ειλικρίνειαν και αγάπην εις ώρας τραγικάς διά την Κύπρον και δυσχερείς δι'όλον το Έθνος, και εθεώρησα ότι, και αυτήν την ώραν των απειλουμένων κινδύνων, ώφειλα να σας ενημερώσω με την ιδίαν ειλικρίνειαν και την ιδίαν αγάπην την οποίαν έτρεφα και εξακολουθώ πάντοτε να τρέφω προς υμάς. Άλλωστε, εις ώρας κατά τας οποίας βλέπω διαγραφομένους μεγάλους κινδύνους διά προσφιλέστατα τμήματα του Ελληνισμού (την Κύπρον και ιδία την Κωνσταντινούπολιν), εξασθένησιν δε της γενικωτέρας θέσεως της Ελλάδος, δεν μου επιτρέπεται να αγνοήσω ότι, λόγω προελεύσεως, αναστήματος και θέσεως, δεν σας ενδιαφέρει απλώς η τύχη της Κύπρου αλλά η τύχη ολόκληρου του Έθνους.

Ουδέν το συγκεκριμένον ζητώ να πράξετε.

Ειργάσθημεν διά την ανεξαρτησίαν σας και επιθυμούμεν να την σεβώμεθα κατά τρόπον απόλυτον. Θα κάμετε ό,τι σεις νομίζετε καλόν. Εγώ ηθέλησα μόνον να γνωρίζετε τας σκέψεις μας. Βάσει αυτών, και εντελώς απερίσπαστοι από πολιτικάς διαμάχας, ημείς θα πράξωμεν το καθήκον μας έναντι του Έθνους.

Μετά βαθυτάτου σεβασμού και αγάπης
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ - ΤΟΣΙΤΣΑΣ
Υπουργός Εξωτερικών

Οι μυστικές υπηρεσίες της τουρκίας πίσω από την κλοπή του λειψάνου του Τάσσου Παπαδόπουλου


Είναι πασιφανές, ότι μυστικές υπηρεσίες της τουρκίας ή ίσως και με συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα της Κύπρου, βρίσκονται πίσω από την πρωτοφανή υπόθεση κλοπής του λειψάνου του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.

Υπάρχει παρόμοιο περιστατικό συνεργασίας στην περίπτωση της δολοφονίας του Θεόφιλου Γεωργιάδη παλαιότερα. Δεν το γνωρίζουν αυτό οι αρχές της Κύπρου;

Είναι απορίας άξιον ότι ακόμα δεν έχει παραιτηθεί κανείς από την Κυβέρνηση Χριστόφια. Να τσακιστούν αμέσως και να στείλουν φρουρά στον τάφο του Γεωργίου Γρίβα - Διγενή στην Λεμεσό και στον τάφο του Σπύρου Κυπριανού. Να φυλάσσονται για να μην έχουμε και άλλα χειρότερα.

Μόνο τον Μακάριο Μούσκο φυλάνε με στρατό σε στάση προσοχής, στον φαραωνικό τάφο του στο Όρος Τρόοδος.

Είναι ανεπίτρεπτο να προσπαθήσουν να εμπλέξουν στην υπόθεση υπαξιωματικούς του Στρατού ή μέλη της Χρυσής Αυγής, που είχαν πάει στην Κύπρο για τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΠΟΕΛ - Ομόνοιας. Παρεπιπτόντως το παιχνίδι της Κυριακής πρέπει να αναβληθεί γιατί μπορεί να έχουμε σύρραξη μεταξύ των φιλάθλων.

Οι Χρυσαυγίτες μπορεί να είναι ακραίοι, τυμβωρύχοι όμως δεν είναι. Κανένας Έλληνας δεν κάνει τέτοιο ανοσιούργημα. Είτε ανήκει στην άκρα Δεξιά είτε ανήκει στην άκρα Αριστερά.

Να αφήσει κατά μέρος τις δηλώσεις περί προβοκάτσιας και να βρει τους ενόχους. Να μην στρέφουν τις έρευνες σε λάθος κατεύθυνση και κερδίζουν χρόνο οι δράστες.

Κατάλαβες ανθέλληνα Χριστόφια; Θα αναγκαστείς και θα πεις όλη την αλήθεια πολύ σύντομα. Μαριονέτα ανθελληνικών συμφερόντων.

Βγάλτε τον σκασμό και μην προκαλείτε και από πάνω, ανίκανοι ε ανίκανοι.

Να καταλάβεις ένα πράγμα φαντασιόπληκτε Χριστόφια, ότι η Κύπρος είναι Ελλάδα είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει. Τράβα τώρα στον αδερφό σου τον Ταλάτ και βγάλε το σκασμό μέχρι να βρεις το λείψανο του Τάσσου Παπαδόπουλου. Τι νομίζεις ότι είσαι κανένας σπουδαίος;

Γιατί όπως είχε δηλώσει ο αείμνηστος Εθνικός Ηγέτης Τάσσος Παπαδόπουλος, η Κύπρος είναι Διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος, δεν είναι Κοινότητα. Και μάλιστα είναι το δεύτερο Ελληνικό κράτος.