Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Συνάντηση Δημάρχου Πολυγύρου με Εκπαιδευτικούς έξι χωρών

κλικ για μεγέθυνση

Συνάντηση μεταξύ του Δημάρχου Πολυγύρου κ. Αστέριου Ζωγράφου και των εκπαιδευτικών από σχολεία της Κύπρου, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Ρουμανίας, της Πολωνίας και της Εσθονίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο Πολυγύρου.

Οι εκπαιδευτικοί φιλοξενούνται από το Δημοτικό Σχολείο Ορμύλιας στο πλαίσιο συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Σχολικών Συμπράξεων – Comenius 2012-2014, από τις 6 έως τις 12 Οκτωβρίου, με τίτλο: «Έχοντας την κουλτούρα ως χαρταετό ταξιδεύουμε τους ευρωπαϊκούς ουρανούς».

Απάτη μέσω ιστοσελίδων για το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δικογραφία που αφορά στην ύπαρξη τεσσάρων ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο, οι οποίες χρησιμοποιούσαν παραλλαγές της ιστοσελίδας «Thessaloniki airport», του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, και που εξαπατούσαν το κοινό, παρέχοντας τη δυνατότητα κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων και ανακριβείς - μη έγκυρες πληροφορίες για το αεροδρόμιο, σχηματίστηκε απο την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για τις ιστοσελίδες με διευθύνσεις www.thessalonikiairport.com, www.thessaloniki-airport.com, www.airport-thessaloniki.com και www.thessalonikiairport.org, οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε απο την έρευνα, φιλοξενούνται σε διακομιστές (servers) που βρίσκονται στην Ολλανδία, στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Το "χουνέρι" του Αβραμόπουλου στον Νταβούτογλου!

Ο Νταβούτογλου δεν θα το χωνέψει εύκολα το “χουνέρι” που του έκανε ο Αβραμόπουλος.

Δείτε τη φωτογραφία. Ο Αβραμόπουλος τον έβαλε να καθήσουν κάτω από ένα τεράστιο πίνακα που αναπαριστά τις νικηφόρες ναυμαχίες του Ελληνικού Στόλου!

Ο πίνακας με τη Ναυμαχία της Έλλης ,του Βασίλη Χατζή ,όπου ο θρυλικός ΑΒΕΡΩΦ κατατροπώνει το τουρκικό στόλο, είχε “κατέβει” όταν ΥΠΕΞ ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου και δεν ήθελε να δυσαρεστήσει τον μακαρίτη πια Ισμαήλ Τζεμ.

"Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη" εκτιμά το Bloomberg


Εμμέσως πλην σαφώς αναφέρονται οι Σκουριές...

Στη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής χρυσού στην Ευρώπη μπορεί και να μετατραπεί η Ελλάδα, αφού όπως επισημαίνεται σε άρθρο του Bloomberg έχει τη δυνατότητα ως το 2016, να παράγει 425.000 ουγγιές χρυσού, αξίας 757 εκατ. δολαρίων. Στο ίδιο άρθρο, βέβαια, καταγράφονται και τα γραφειοκρατικά εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εξόρυξή του.

Το Bloomberg αρχικά αναφέρεται στις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που αντιμετωπίζουν όσες εταιρίες επιχειρούν να εισέλθουν στον κλάδο της εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα . Οπως τονίζεται, η χορήγηση αδειών εξόρυξης μπορεί να διαρκέσει αρκετά χρόνια μέσα, κάτι το οποίο αναγκάζει τις εταιρείες να... αναθεωρούν το ενδιαφέρον τους καθώς πλήττονται οικονομικά.