Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Απάτη μέσω ιστοσελίδων για το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Δικογραφία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Δικογραφία που αφορά στην ύπαρξη τεσσάρων ιστοσελίδων στο Διαδίκτυο, οι οποίες χρησιμοποιούσαν παραλλαγές της ιστοσελίδας «Thessaloniki airport», του αεροδρομίου Θεσσαλονίκης, και που εξαπατούσαν το κοινό, παρέχοντας τη δυνατότητα κράτησης αεροπορικών εισιτηρίων και ανακριβείς - μη έγκυρες πληροφορίες για το αεροδρόμιο, σχηματίστηκε απο την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για τις ιστοσελίδες με διευθύνσεις www.thessalonikiairport.com, www.thessaloniki-airport.com, www.airport-thessaloniki.com και www.thessalonikiairport.org, οι οποίες, όπως διαπιστώθηκε απο την έρευνα, φιλοξενούνται σε διακομιστές (servers) που βρίσκονται στην Ολλανδία, στη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες της Διεύθυνσης Αεροπορικής Εκμετάλλευσης, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς και του Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», σύμφωνα με την οποία, οι ιστοσελίδες αυτές εξαπατούσαν το κοινό, δίνοντας την εντύπωση ότι αφορούν στον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης και ότι διαχειριστής τους είναι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Για την ύπαρξη των ιστοσελίδων αυτών, ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές του εξωτερικού, μέσω της Interpol. Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Απο το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ σημειώνεται ότι οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, προς αποφυγή πιθανής εξαπάτησης.

Επίσης, όταν επιθυμούν σχετική ενημέρωση, θα πρέπει να επισκέπτονται την επίσημη ιστοσελίδα www.hcaa.gr, της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: