Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

Ευχές Γιάννη Δριβελέγκα, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Χαλκιδικής

Παρέμβαση Γιάννη Δριβελέγκα στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2010



Κοιμήσου Ροντούλη Αγγελούδι μου


Ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης ομιλεί και ο συνάδελφος του κ. Ροντούλης καλωσορίζει την εισήγηση με ύπνο βαθύ και ροχαλίζει μέσα στη Βουλή...

Πολύ δραστήριοι αυτοί οι βουλευτές του ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη...

Τους πληρώνει ο λαός για να ροχαλίζουν στα έδρανα της Βουλής...

Άντε ύπνο παχύ και βαθύ να ευχηθούμε...

χρρρρρρρρρρρ......

Πηγή: Πιέριοι

Κοιμήσου και παρήγγειλα στην Πόλη τα προικιά σου,

στη Βενετιά τα ρούχα σου και τα χρυσαφικά σου.

Χρόνια Πολλά σε όλους - Καλές γιορτές

κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση

Ροδόπη: Θέλουν να μας πιάσουν στον ύπνο…


ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;

Πρόθεση να ξαναχτίσουν το μαυσωλείο στα Χίλια με τις πλάτες της Τουρκίας

«Τεστάρουν» τη νέα περιφερειάρχη αν ανεχθεί την βρύση-μνημείο, ή θα την γκρεμίσει, όπως ο προκάτοχός της

Η πληροφορία είναι επιβεβαιωμένη μένει να την δούμε να υλοποιείται και συνήθως να μας πιάσουν στον ύπνο, αφού λέγεται ότι αύριο ή τις επόμενες μέρες «θα στηθεί η βρύση Μασωλείο στην περιοχή των Χιλίων» που ήταν αυθαίρετη κατασκευή και γκρεμίστηκε με προσωπική παρέμβαση του προηγούμενου περιφερειάρχη, αφού ούτε ο σύλλογος της περιοχής ούτε κανένας άλλος εμπλεκόμενος δεν είχε ζητήσει την άδεια να οικοδομήσει το παραμικρό σε δημόσια έκταση.

Οι εμπνευστές αυτής της προσπάθειας κατά παρότρυνση της Τουρκίας επιμένουν. Ήδη παρήγγειλαν τα μάρμαρα τα σχετικά υλικά κι ετοιμάζονται να πιάσουν δουλειά, ώστε εν μία νυκτί να ξαναδούμε το μνημείο βρύση να στήνεται στο χώρο των «Χιλίων» …τεστάροντας έτσι και τη νέα περιφερειάρχη Θεοδώρα Κόκλα, προκειμένου να δουν αν το ανεχθεί ή αντιδράσεις όπως έγινε με την κατεδάφισή του από τον προηγούμενο περιφερειάρχη Δημήτρη Σταμάτη.

Πάντως η έρευνα που κάναμε απέδειξε ότι δεν υποβλήθηκε καμιά αίτηση, δεν χορηγήθηκε καμιά άδεια. Το ερώτημα είναι αν ενημερώθηκε ο εισαγγελέας και οι ελληνικές αρχές, κι αν τότε η πράξη αυτή ήταν αδίκημα και αντιμετωπίστηκε με την κατεδάφιση, πώς θα αντιμετωπιστεί τώρα.

Θα μπορεί ο καθένας που έχει μια έμπνευση να τιμήσει ένα πρόσωπο, μουσουλμάνο ή χριστιανό δεν έχει σημασία, να δημιουργεί μαυσωλεία, ηρώα και άλλους χώρους με το πρόσχημα μιας κρήνης σε δημόσια γη, με θράσος και τσαμπουκά πιστεύοντας ότι θα παραμείνει στο απυρόβλητο για να μην διαταραχθούν οι σχέσεις και τα ήθη. Το ελληνικό κράτος επιτέλους έχε δείξει την πυγμή και την παρουσία του, κάνοντας πραγματικά τους εμπνευστές της όλης προσπάθειας, όχι μόνο να μουδιάσουν, αλλά και να μην εμφανιστούν δημοσίως να υπερασπιστούν το εγχείρημά τους.

Τώρα το σενάριο θα το επαναλάβουν εκμεταλλευόμενοι την μεγάλη χριστιανική γιορτή των Χριστουγέννων. Το θέμα είναι να έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοικτά. Και φυσικά περιμένουμε να δούμε και πάλι το κράτος να μην είναι εν υπνώσει…

Μελαχροινή Μαρτίδου

Πηγή: Χρόνος

Σχετικά με το θέμα, δείτε παλαιότερες αναρτήσεις εδώ και εδώ

Καλά Χριστούγεννα σε όλους από το blog της Κατερίνης Λευτεριά

Καλήν εσπέραν άρχοντες

Βυζαντινά κάλαντα Κωτυώρων Πόντου

Η επιστροφή της πολιτικής


Μπορεί ο καθένας να διαφωνεί ή να συμφωνεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Σε ένα όμως οφείλουν να συμφωνήσουν όλοι, οι καλόπιστοι τουλάχιστον. Ότι με την χθεσινή ομιλία για τον Προϋπολογισμό επέστρεψε στην Βουλή η Πολιτική.

Πάνω από όλα ο Σαμαράς έδειξε όχι μόνο ότι έχει οικονομικό πρόγραμμα, αλλά και ότι το κατέχει αυτό το πρόγραμμα, ότι «ξέρει τι λέει», ότι «ξέρει οικονομικά». Με λίγα λόγια έπεισε ακόμα κι εκείνους τους βουλευτές της ΝΔ που εναντιώθηκαν στην εκλογή του.

Δεν θα κάνουμε συγκρίσεις με άλλες πολιτικές ηγεσίες, υπάρχουσες και απελθούσες. Θα πούμε μόνο ότι ή πειθώ του Σαμαρά αποτελεί από μόνη της «παράγοντα ηγεσίας» σε μια χώρα οι κάτοικοι της οποίας παρακολουθούν σοκαρισμένοι την καταστροφή να έρχεται και την κυβέρνηση να μην ξέρει τι να κάνει για να την αντιμετωπίσει.

Βασικά σημεία της ομιλίας του:

‘Έδειξε με απλά λόγια και πειστικά το δρόμο για ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, που θα διέπεται από τα τρία «Α»: Ανάπτυξη, Ανταγωνιστικότητα, Απασχόληση (http://www.antinews.gr/?p=28956)

Διαφοροποιήθηκε σαφώς από μέχρι σήμερα ακολουθούμενη ηττοπαθή πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα (δηλαδή τις «κόκκινες γραμμές έσχατης υποχώρησης») και μίλησε για πρώτη φορά για τις «γαλάζιες γραμμές»: Δηλαδή τις μέγιστες ρεαλιστικές επιδιώξεις μας! Τι θέλουμε, ποιο ρόλο διεκδικούμε για την Ελλάδα στον υπόλοιπο κόσμο και σε κάθε ξεχωριστό τομέα. Και πώς οι επιδιώξεις μας στην Εξωτερική Πολιτική συνδέονται με την Ανάπτυξη, τη σταθερότητα της δημοκρατίας μας και την ευημερία του λαού μας. Και από όσα γνωρίζουμε εμείς πρώτη φορά το κάνει αυτό τα τελευταία χρόνια πολιτικός στην Βουλή. «Εξωτερική πολιτική είναι αυτή η δυναμική ισορροπία ανάμεσα στις «κόκκινες» και τις «γαλάζιες» γραμμές. Κι εμείς τις «γαλάζιες» γραμμές τις έχουμε παραμελήσει τελείως. Κάποτε πρέπει να τις συζητήσουμε», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

«Δεν μπορείς να μιλήσεις για ανάκαμψη χωρίς τόνωση του πατριωτικού φρονήματος». (Κάτι που εμείς εδώ δεν έχουμε σταματήσει να τονίζουμε)

Για την Κύπρο, δήλωσε ξεκάθαρα: «Σας θυμίζω ότι το, αλήστου μνήμης, Σχέδιο Ανάν δεν είχε καμία σχέση με το Κοινοτικό κεκτημένο. Κι αν τέτοιο ή ανάλογο μας φέρουν πάλι, να το ξέρουν από τώρα, ότι και το καινούργιο θα πάει να συναντήσει το παλιό: Στο καλάθι των αχρήστων».

Για το θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής: Εξέφρασε σαφώς την αντίθεσή του με το προωθούμενο νομοσχέδιο και κάλεσε την κυβέρνηση να μην παίρνει νομοθεσίες άλλων χωρών και να τις μεταφέρει «αποσπασματικά στην Ελλάδα».

Θα πούμε και κάτι άλλο, για τις δημοσιογραφικές Κασσάνδρες που προέλεγαν τόσες ημέρες τι θα πει στην Βουλή.

Τον περίμεναν συναινετικό και τους βγήκε επιθετικός και σκληρός στην κριτική του προς το ΠΑΣΟΚ.

Τον περίμεναν λαϊκιστή, αλλά εμφανίσθηκε υπεύθυνος με συγκροτημένη πολιτική.

Και είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε αρχηγό Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να προσπαθεί να βοηθήσει πραγματικά και όχι να εξαπολύει μύδρους από το απυρόβλητο και να κάνει “εύκολη” κριτική .

Και όπως σωστά επεσήμανε χθες τη νύκτα αναγνώστης μας: είναι πρωτοφανές να βάζει την πολιτική ατζέντα όχι ο Πρωθυπουργός, αλλά ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Πηγή: Antinews

Ο φίλος μας ο Κυριάκος σε νέες περιπέτειες


Γιατί δεν το λες πιο απλά Κυριάκο;

Ότι η Τζούλια είναι ωραίο μνι;

Αυτό δεν εννοείς; Συμφωνούμε...

Χρειαζόμαστε πολιτικούς που να παράγουν πολιτική


Παρακολουθώντας όλες αυτές τις ημέρες τις αγορεύσεις στην Βουλή για τον προϋπολογισμό αναρωτιόμουν εάν βρεθεί επιτέλους κάποιος , να θέσει τις πολιτικές έννοιες στην πραγματική τους βάση.

Δηλαδή, η Κοινοβουλευτική συζήτηση για τον Προϋπολογισμό δεν είναι μόνο Οικονομική, δεν έχει μόνο τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι πρωτίστως Πολιτική! Και μέσα από αυτό το πρίσμα θα πρέπει «ad origine» να μας απασχολεί.

Αυτά μέχρι αργά χθες το βράδυ όταν επιτέλους κάποιος είπε τα πράγματα με το όνομα τους. Και αυτός ήταν ο κ. Σαμαράς!

Αναφέρθηκε μεν στα τεχνικά χαρακτηριστικά του προϋπολογισμού και παρέθεσε αρκετά αριθμητικά δεδομένα , αλλά ξεκαθάρισε με την ομιλία του το αυτονόητο για την Δημοκρατία.

Ότι δηλαδή ο ιερός χώρος του κοινοβουλίου συγκροτείται από πολιτικούς και ουχί από λογιστές .

Μετέφερε λοιπόν ο κ. Σαμαράς στο Σώμα - κάτι που το σηματοδότησε εξ αρχής στην ομιλία του - μέσα από τη δική του οπτική (και της παράταξης του φυσικά) τον προβληματισμό του για την σοβαρότητα της κατάστασης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, την κριτική για τους αυτοσχεδιασμούς της Κυβέρνησης, την αντίθεσή στην πορεία που χάραξε, αλλά και τις δικές του(ς) προτάσεις για την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσουμε…

Γιατί η Αντιπολίτευση έχει σοβαρές ευθύνες. Δεν βρίσκεται η υπευθυνότητά της «σε αναστολή», μέχρι να έλθει, πάλι, η σειρά της να κυβερνήσει.

Αν θέλουμε, τόνισε ο κ. Σαμαράς, τους πολίτες ενεργούς, δηλαδή να συμμετέχουν στα κοινά - όχι απλώς να ψηφίζουν κάθε τέσσερα χρόνια - τότε κατά μείζονα λόγο απαιτούμε κι από την Αντιπολίτευση να είναι υπεύθυνη κάθε μέρα, σε κάθε ζήτημα.

Όχι απλώς να καταγγέλλει τα πάντα και να περιμένει τη σειρά της να κυβερνήσει, συχνά για να κάνει η ίδια ότι κατήγγειλε προηγουμένως

Με την ομιλία του ο κ. Σαμαράς έδειξε ότι το ζητούμενο για έναν/μια ΠΟΛΙΤΙΚΟ δεν είναι μονάχα να ανακαλύπτει τα πτώματα στο υπόγειο, ή τις αμφισημίες των γεγονότων, αλλά να παράγει ΠΟΛΙΤΙΚΗ.

Έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ένας ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ δεν νοείται να ψάχνει « για τα φαντάσματα», πόσο μάλλον να θεωρεί την πολιτική ως αυτοάμυνα ή να επιδιώκει άμεσα πολιτικά κέρδη, από μια εξίσου άμεση χρεοκοπία της κυβερνήσεως, αλλά να αναζητεί τις βάσεις της θεωρίας της πολιτικής απόφασης ως μορφής κοινωνικής δράσης, καθώς και τα βασικά θεωρητικά στοιχεία που διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις της ανάλυσης της δύσκολης σχέσης μεταξύ των πολιτικών αποφάσεων και του κοινωνικού περιεχομένου της πολιτικής.

Προσωπικά αντιπαθώ τους «διανοούμενους» με το χέρι στο πιγούνι, που θέλουν να δώσουν την εικόνα της αυθεντίας. Δεν προσφέρουν τίποτα πέραν της …γραφικότητας.

Εξίσου αντιπαθώ τους λαϊκιστές που στηρίζονται στην εσκεμμένη ανειλικρίνεια, θέτοντας μονίμως ψευτοδιλήμματα ή ο πολιτικός τους λόγος εδράζεται στη δημαγωγία, τη κολακεία των ελαττωμάτων του λαού και την υιοθέτηση θέσεων και τάσεων που τον ευχαριστούν μεν αλλά δεν τον ωφελούν ή τον βλάπτουν μακροπρόθεσμα, με μοναδικό πάντα σκοπό την εξασφάλιση της εύνοιάς του.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ που να παράγουν ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ώστε μέσα από την καθάρεια ζύμωση να προκύψει αποτέλεσμα.

Πηγή: Politis-gr

Τρεις παπάδες ξεσαλώνουν