Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Σιδερένιος μανδύας για τον πύργο των Αιγοσθένων

Γενική άποψη του φρουρίου των Αιγοσθένων

Είχε καταπέσει από το σεισμό του 1981 και αναστηλώνεται λίθο-λίθο

Ένας σιδερένιος μανδύας καλύπτει σήμερα τον πύργο των Αιγοσθένων στο Πόρτο Γερμενό, που είχε καταπέσει από το σεισμό του 1981, ο οποίος έχοντας επίκεντρο τις Αλκυονίδες ήταν και πολύ κοντά στο φρούριο της Κλασικής εποχής.

Οι σιδερένιες σκαλωσιές περιβάλλουν ολόκληρο τον πύργο, ένας μεγάλος γερανός χρησιμοποιείται για την μεταφορά των λίθων ενώ τεχνίτες δουλεύουν στο εσωτερικό του, που έχει μεταβληθεί σε εργοτάξιο αναστηλώνοντάς τον κομμάτι - κομμάτι.

Πάτρα: Διαψεύδεται η επίθεση της Χρυσής Αυγής στο γιατρό με το φακελάκι

Nέα τροπή παίρνει η υπόθεση της καταγγελίας που έγινε για ξυλοδαρμό γιατρού που πήρε φακελάκι, από μέλος της Χρυσής Αυγής, αφού όλα δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη, ωστόσο όμως υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για χρηματισμό του γιατρού και μάλιστα με το ποσό των 2.500 ευρώ!

Όπως αποδείχτηκε η γυναίκα - αδελφή του θανόντος τελικά ασθενούς, όντως μετέβη στο Νοσοκομείο του Ρίου, συνοδευόμενη από τον γνωστό της και υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ανδρέα Νικολακόπουλο, προκειμένου να ζητήσει την επιστροφή των χρημάτων που είχαν καταβληθεί στον «δημόσιο λειτουργό» για να κάνει επέμβαση στον αδελφό της. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο lepanto ο κ. Νικολακόπουλος,

Εντοπίσθηκε ο μεγαλύτερος ομαδικός τάφος του Αττίλα 2


Και βρέφος θύμα της τουρκικής θηριωδίας 

Χασαπόπουλος Νίκος

Σοκ και δέος προκαλεί η ανακάλυψη του μεγαλύτερου ομαδικού τάφου στην περιοχή Χαμίτ Μάντρες (στην κατεχόμενη Λευκωσία) Ελληνοκυπρίων, που έως τώρα θεωρούνταν αγνοούμενοι.

Ήδη άρχισαν να ανασύρονται τα πρώτα οστά από τη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων. Τα οστά ανήκουν σε πεσόντες ή εκτελεσθέντες στρατιώτες της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν όταν έσπασε η αμυντική γραμμή στην περιοχή της Μιας Μηλιάς, στις 14 Αυγούστου του 1974, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Αττίλας 2».

Την ίδια ώρα σε άλλο ομαδικό τάφο στην περιοχή Τραχώνι (στον παλαιό δρόμο Λευκωσίας και Αμμοχώστου) βρέθηκε μέσα σ΄αυτόν και ο μικρότερος αγνοούμενος.

Τέσσερις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου με ρώσους τουρίστες

TΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΞΕΨΥΧΗΣΕ

 Τέσσερις νεκροί, δύο άνδρες και δύο γυναίκες, και 30 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής, τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος που έγινε στις 4.30 τα ξημερώματα στο 22ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στο δρόμο Νέων Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος της Καρδίας, χωρίς να έχουν διευκρινιστεί, μέχρι στιγμής, τα αίτια.

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Στο ΑΧΕΠΑ μεταφέρθηκαν 9 τραυματίες, τρεις εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

National Geographic: Πότε θα γίνει η επόμενη έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης;

Πρωτοσέλιδο στην ιστοσελίδα του National Geographic είναι σήμερα η Σαντορίνη, αφού το διάσημο περιοδικό εκφραζει την ανησυχία του μετά τη δημοσιοποίηση των τελευταίων στοιχείων για τη συσσώρευση εκατομμυρίων κυβικών μάγματος στο ηφαίστειο που έχει προκαλέσει την ανύψωση του νησιού κατά 14 εκατοστά μέσα σε 16 μήνες.

Το άρθρο έχει τίτλο «Μπαλόνι μάγματος φουσκώνει κάτω απο την Σαντορίνη» και αναφέρει ότι οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι και ψάχνουν να βρουν στοιχεία προκειμένου να προβλέψουν την επόμενη πιθανή έκρηξη του ηφαιστείου του όμορφου ελληνικού νησιού.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που ανακοινώθηκαν πριν από λίγες μόνον ημέρες στους υποθαλάσσιους θαλάμους του ηφαιστείου έχει σωρρευθεί ποσότητα μάγματος που εκτιμάται ότι