Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

25 νέοι από την Ευρώπη, τα Βαλκάνια και τον Καύκασο στον Ταξιάρχη & στον Πολύγυρο. Επίσκεψη στον Δήμαρχο Πολυγύρου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25 ΝΕΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΥΚΑΣΟ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟN ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Νέους από 10 χώρες των Βαλκανίων, της Ευρώπης και του Καυκάσου, που αυτές τις μέρες φιλοξενούνται στον Ταξιάρχη στο πλαίσιο του σεμιναρίου “Πολλαπλασιαστές για την Ειρήνη σε 3 βήματα”, που διοργανώνουν οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων με τη στήριξη του Δήμου Πολυγύρου, δέχθηκε σήμερα στο γραφείο του, στο Δημαρχείο Πολυγύρου, ο Δήμαρχος, κ. Αστέριος Ζωγράφος. Παρόντες ήταν ακόμα οι αντιδήμαρχοι, Χρήστος Βορδός και Χρήστος Δημητριάδης.

Ο Δήμαρχος Πολυγύρου καλωσόρισε τους 25 νέους από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Γεωργία, την Αρμενία, τη Δανία, την Ουγγαρία, την Κύπρο και την Ιταλία και εξήρε την προσπάθεια της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων,

Κινδυνεύει να καταστραφεί ο τάφος του Ανδρέα Κάλβου στο Λονδίνο

Η ελληνική πρεσβεία στη βρετανική πρωτεύουσα αδιαφορεί

Μπασκόζος Γιάννης Ν.

Ο τάφος του ποιητή Ανδρέα Κάλβου που βρίσκεται στο Λάουθ της Αγγλίας στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας της Αγίας Μαργαρίτας πέρασε στα χέρια ιδιώτη αγοραστή.

Σύμφωνα με καταγγελία του ερευνητή Σπύρου Παππά που βρέθηκε πρόσφατα εκεί και μετά από προσπάθεια να διερευνήσει τις προθέσεις του νέου ιδιοκτήτη διαφαίνεται ότι ο τελευταίος «σκοπεύει να μετατρέψει τον ναό, εν μέρει σε χώρο κατοικίας του και εν μέρει σε εργασιακό χώρο».

Το πρόβλημα είναι ότι ο τάφος του Κάλβου, από το 1988 οπότε και αναστηλώθηκε παρουσιάζει σήμερα μεγάλη φθορά και θα πρέπει κάποια στιγμή να αποκατασταθεί.

Ο Τσίπρας μπέρδεψε τη Ναόμι Κλάιν με τη Ναόμι Κάμπελ! Απολαυστικό βίντεο

Ναόμι η μία, Ναόμι και η άλλη...Σε γκάφα ολκής υπέπεσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ όταν μπέρδεψε την γνωστή αμερικανίδα συγγραφέα Ναόμι Κλάιν με τη σταρ της πασαρέλας Ναόμι Κάμπελ! Ηταν κατά τη διάρκεια επίσημης εκδήλωσης στο Ζάγκρεμπ μαζί με τον Σλάβοι Ζίζεκ (κατά την οποία έγινε και η «διάσημη» δήλωση του σλοβένου φιλοσόφου για τα γκούλαγκ) κατά την οποία ο κ. Τσίπρας υπέπεσε στο γλωσσικό ολίσθημα να κάνει τη συγγραφέα... μοντέλο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο βιβλίο "Δόγμα του σοκ". "Προσπάθησαν να εφαρμόσουν το δόγμα του σοκ, όπως είπε και η Ναόμι Κάμπελ"!, τόνισε.

Ο Ζίζεκ που καθόταν δίπλα του, φαίνεται να συμφωνεί...Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί το ακόλουθο βίντεο με τη " πατάτα" Τσίπρα.

Το ΠαΣοΚ στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα...

Το χάσμα μεταξύ των κκ. Βενιζέλου και Παπανδρέου απειλεί τη συνοχή του κόμματος – Αγωνία για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Κρουστάλλη Δήμητρα

Με αμηχανία και έντονο προβληματισμό παρακολουθούν τα στελέχη του ΠαΣοΚ το χάσμα που μεγαλώνει ανάμεσα στον κ. Ευ. Βενιζέλο και στον κ. Γ. Παπανδρέου. Την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ υπέγραψε στη Λειψία την ιδρυτική διακήρυξη της Προοδευτικής Συμμαχίας, ενός νέου δικτύου των Σοσιαλδημοκρατών, τη δημιουργία του οποίου οι κκ. Παπανδρέου και Λουίς Αγιάλα αντιμετωπίζουν ως απόπειρα διάσπασης της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο κ. Παπανδρέου, όπως ήταν αναμενόμενο, απουσίαζε από τη Λειψία. 

Στην Προοδευτική Συμμαχία έχουν ενταχθεί ήδη 70 σοσιαλιστές ηγέτες. Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος επιχείρησε να ρίξει τους τόνους προτρέποντας να μη δίνεται μεγάλη σημασία στις εντάσεις της στιγμής,

O Βενιζέλος υπογράφει για το αντίπαλον δέος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (φωτό)

 Την υπογραφή του, υπέρ της ίδρυσης της Προοδευτικής Συμμαχίας, αντίπαλου δέους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, στην οποία προεδρεύει ο Γιώργος Παπανδρέου, έβαλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Βενιζέλος έδωσε το παρών στις εκδηλώσεις στη Λειψία της Γερμανίας, όπου γιορτάζονται και τα 150 χρόνια του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος SPD.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έβαλε και το όνομα του ΠΑΣΟΚ κάτω από την υπογραφή του, «μεταφέροντάς» το από τη Σοσιαλιστική Διεθνή στην Προοδευτική Συμμαχία...

Πηγή: NewPost

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ η Άννα Διαμαντοπούλου και ιδρύει νέο κόμμα

Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ και την πρόθεσή της να ιδρύσει νέο κόμμα μαζί με άλλους ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ και στον Μανώλη Κοττάκη η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.

«Αυτό το ΠΑΣΟΚ δεν με εκφράζει πια» τονίζει εγείροντας θέμα «ηθικής αξιοπιστίας» ενώ αποκαλύπτει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες με τη συμμετοχή και της ίδιας για την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού ο οποίος θα υπερασπίζεται την επιχειρηματικότητα, την αξιοκρατία και τη στελέχωση του δημοσίου από αρίστους.

Η κυρία Διαμαντοπούλου ζητά την αποχώρηση της τρόικας από την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο και την υποκατάστασή της στον έλεγχο του μνημονίου από το κοινοβούλιο, οι επιτροπές του οποίου θα ελέγχουν σε μηνιαία βάση τους υπουργούς. «Τρόικα τέλος» λέει χαρακτηριστικά.

Έκθεση Ζωγραφικής “Ψ-ART” με δημιουργίες των μελών του Κέντρου Ημέρας "ΑΝΑΤΟΛΗ"


Δελτίο Τύπου

Θέμα : Έκθεση Ζωγραφικής “Ψ-ART” με δημιουργίες των μελών του Κέντρου Ημέρας "ΑΝΑΤΟΛΗ"   

Το Κέντρο Ημέρας «ΑΝΑΤΟΛΗ» της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «ΣΥΝΘΕΣΗ» που στεγάζεται στη Γαληνού 25, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, πραγματοποιεί Έκθεση Ζωγραφικής, με τίτλο "Ψ-ART".

Κύριος στόχος της εκδήλωσης αυτής είναι η προβολή της καλλιτεχνικής δραστηριότητας των μελών μας, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε ζητήματα ψυχικής υγείας.

Η έκθεση ζωγραφικής θα γίνει στο χώρο του Συλλόγου Καλλιτεχνών και Εικαστικών Τεχνών Πολυγύρου (περιοχή κέντρου νεότητας) από τις 27 ως τις 31 Μαΐου 2013 και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 11:00 -13:00 και από τις 19:00-21:00.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας (23710) 21898 – 21899.

Ποιες διεξόδους έχει πλέον η Κύπρος

Ηλίας Ι. Κουσκουβέλης

Ο τραγικός τρόπος διαχείρισης μιας κρίσης

Κρίση είναι εκείνη η κατάσταση απρόσμενων, έκρυθμων και ταχύτατων εξελίξεων που εμπεριέχει την προοπτική σύγκρουσης ή κατάληξης σε αποτελέσματα με απρόβλεπτες ή και καταστροφικές συνέπειες για τον ή τους εμπλεκόμενους. Η κρίση είναι χαρακτηριστικό της ανθρώπινης ζωής αλλά και της πολιτικής, εσωτερικής και διεθνούς, και, κατά την κινεζική αντίληψη, εμπεριέχει την προοπτική των αντιφατικών στοιχείων της επιτυχίας ή της καταστροφής. [1]

Τα αίτια μιας κρίσης, όπως και κάθε σύγκρουσης ή μοιραίου συμβάντος, συνήθως υφέρπουν, χωρίς ωστόσο να την προκαλούν. Αρκεί όμως ένα γεγονός, τυχαίο ή από πρόκληση, ένας λανθασμένος χειρισμός ή απόφαση που ως πυροκροτητής θα θέσει τις διαδικασίες σε κίνηση. Τούτο κατέστη φανερό στην διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ιδιαίτερα μετά την κρίση της Κούβας, και οδήγησε αφενός τη θεωρία των Διεθνών Σχέσεων να μελετήσει πρώτη το φαινόμενο, αφετέρου τον πρώην Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Μακναμάρα να διατυπώσει την άποψη ότι εφεξής δεν θα πρέπει να σκεπτόμαστε και να δρούμε με όρους εξωτερικής πολιτικής, αλλά με όρους διαχείρισης κρίσης.

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας στο Α.Π.Θ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στρασβούργο, 23 Μαΐου 2013

"Μεταπτυχιακές σπουδές με έμφαση στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα"

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας στο Α.Π.Θ.

Ημερίδα για τον ρόλο και τις δυνατότητες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ) και τις Κοινότητες Γνώσης και Καινοτομίας του  (ΚΓΚ) διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από τους καθηγητές του Α.Π.Θ., μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χρυσούλα Παλιαδέλη (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) και Ιωάννη Τσουκαλά (Ν.Δ.) και την ΚΓΚ InnoEnergy σε συνεργασία με την Επιτροπή Ερευνών του Α.Π.Θ, την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, από τις 9:00 μέχρι τις 12:30, στο αμφιθέατρο Ι του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του Α.Π.Θ. (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) (κόκκινο κτήριο δίπλα στη Φοιτητική Λέσχη, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου).

Το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας ιδρύθηκε το 2008 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο να ενισχύσει τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική από τους Κύπριους επισκέπτες στο 16ο "ΤΑΞΙΔΙ" της Λευκωσίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεγάλο το ενδιαφέρον για τη Χαλκιδική από τους Κύπριους επισκέπτες στο 16ο "ΤΑΞΙΔΙ" της Λευκωσίας

Μεγάλο το ενδιαφέρον των επισκεπτών για την Χαλκιδική στην 16η Τουριστική Έκθεση Κύπρου "ΤΑΞΙΔΙ” 2013 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου και πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία από τις 16 έως τις 19 Μαΐου 2013. Η Χαλκιδική συμμετείχε στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας το οποίο απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Η έκθεση ήταν αρκετά συρρικνωμένη σε σχέση με παλαιότερες διοργανώσεις αλλά η συμμετοχή του κόσμου ιδιαίτερα αυξημένη.

Οι περισσότεροι επισκέπτες γνώριζαν τη Χαλκιδική ως τόπο με πολύ ωραίες παραλίες.