Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Καταρρέει ο Σαμαράς στη Μεσσηνία!


από το blog Δημοτικό Σαφάρι:

ΤΟ 43,26% ΤΟΥ 2009 ΤΟ ΕΚΑΝΕ 26,4% ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ!

Γι αυτό πάει άρον, άρον στη Καλαμάτα το Σάββατο με πρόσχημα μάλιστα τα εγκαίνια ενός έργου που δεν υπάρχει.

Από το πρωί έχουμε στα χέρια μας δημοσκόπηση μεγάλης και έγκυρης εταιρίας που θα δημοσιευτεί σε μεγάλη Κυριακάτικη εφημερίδα. Στις εκλογές του 2009 η Νέα Δημοκρατία, είχε στην Μεσσηνία ποσοστό 43,26% ενώ τώρα το ποσοστό μαζί με την αναγωγή στους (αναποφάσιστους, δεν ξέρω, δεν απαντώ) είναι στο 26,4%. ...

Το ΠΑΣΟΚ είναι στο 14,9 και ακολουθεί τρίτο το ΚΚΕ με ποσοστό 7,8% ενώ υψηλό ποσοστό καταγράφει και το νέο κόμμα του Π.Καμμένου που φθάνει 6,7% την ώρα που δεν έχει ανακοινωθεί (πλην Σταματόπουλου) ποια ονόματα το πλαισιώνουν.

Η Κως άλλαξε σημαία! Μια κιτρινοκόκκινη στην θέση της γαλανόλευκης


O Δήμαρχος Κω Κ. Καϊσερλής ύψωσε την...δική του σημαία στο Δημαρχείο της πόλης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το μνημόνιο. Εξήγησε ότι "η επιλογή έγινε από ομάδα ανθρώπων του Δήμου μεταξύ των οποίων και καλλιτέχνες..."

Πρόσθεσε ότι το κίτρινο χρώμα συμβολίζει "την οργή για τις καταστάσεις που βιώνουμε σήμερα και την σταθερότητα στις επιλογές μας..."Το δε κόκκινο "την αγωνιστικότητα, την ζωντάνια και την επαναστατική διάθεση που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουν οι αλλαγές..."

Το Κοτσιάνειο συγκρότημα. Μία σύντομη περιγραφή των Αρχιτεκτονικών και Λαογραφικών στοιχείων του - β' μέρος

κλικ για μεγέθυνση

Διαβάστε το εμπεριστατωμένο άρθρο του κ. Αθανάσιου Τσαμουρτζή, για την Ιστορία της Οικίας Κότσιανου.

Το άρθρο έχει δημοσιευθεί στο περιοδικό "Πολύγυρος", τεύχος 65

Δείτε το υπόλοιπο άρθρο:

Προ ημερησίας διατάξης συζήτηση για τα εθνικά θέματα ζητά ο Καρατζαφέρης


Επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο απέστειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης ζητώντας τη διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τα εθνικά θέματα.

Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Καρατζαφέρης, «τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε εξαιρετικά κρίσιμη φάση» και συνεχίζει λέγοντας ότι «συνεχίζονται οι προκλήσεις Άγκυρας στο Αιγαίο, στη Θράκη, στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και στην Κύπρο».

Παράλληλα, αναφέρεται στις «προκλήσεις των Σκοπίων που σφετερίζονται με κάθε ευκαιρία την ονομασία και την Ιστορία της Μακεδονίας, ενώ κλιμακώνονται και οι κινήσεις της Αλβανίας εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Βορείου Ηπείρου».

Video από τις αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών στη Ρόδο

Η δεξιά των «ασώτων» και των «προδοτών»

Τα μαχαιρώματα δίνουν και παίρνουν στην δεξιά. Όλοι σχεδόν έχουν υπάρξει και Βρούτοι και Καίσαρες

Γράφει ο Παναγιώτης Δούμας

Πριν αρκετά χρόνια, ώντας ακόμη μέλος ενός πολύ μικρού κόμματος, του Ελληνικού Μετώπου, που μετά βίας συνεκέντρωνε ποσοστά υποπενταπλάσια της μονάδος, σκεφτόμουν πόσο σημαντικό θα ήταν για την δεξιά να διαμορφώσει έναν κομματικό χάρτη σαν κι αυτόν της αριστεράς. Να μην ταυτίζεται δηλαδή ο όρος «δεξιά» με ένα κόμμα εξουσίας και να αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερο μία παράταξη. Για να γίνει αυτό όμως, θα έπρεπε να υπάρχουν ισχυρές εναλλακτικές, με την ισχύ να είναι ανάλογη των πιθανοτήτων εκλογής στο ελληνικό κοινοβούλιο. Λίγο μετά, εγώ και αρκετοί συναγωνιστές μου εγκαταλείψαμε μία προσπάθεια δεκαετίας για να κυνηγήσουμε το όνειρο της εκλογής εθνικιστών στο ελληνικό κοινοβούλιο, εντασσόμενοι στο ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Επιτροπή αποζημιώσεων συστήνει η Τουρκία για τις Ελληνικές περιουσίες της Πόλης. Η υπόθεση των Αφων Φωκά άνοιξε τον δρόμο

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Δημήτρη Γκελντή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΣΥΣΤΗΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.
H ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΦΩΝ ΦΩΚΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.


Η Τουρκία με το βάρος των καταδικαστικών αποφάσεων για παραβιάσεις κληρονομικών δικαιωμάτων των Ελλήνων όπως στην υπόθεση Φωκά , κατά πάγια τακτική της , προχώρησε σε μια κίνηση «καλής θέλησης» ανακοινώνοντας την σύσταση «Ειδικής Επιτροπής» με σκοπό να αντιμετωπίσουν τις ταλαιπωρίες αυτών που προσφεύγουν στο ΕΔΑΔ λόγω υπερβολικών καθυστερήσεων.

Στην «Ειδική Επιτροπή» εντάσσονται όλες οι προσφυγές κατά της Τουρκίας και το πρόσχημα ήταν να αποσυμφορηθεί το ΕΔΑΔ από τις 3.000 προσφυγές που έχουν κατατεθεί κατά της Τουρκίας, αλλά σκοπός ήταν να ενταχθούν και οι Ελληνικές προσφυγές που αφορούν αποζημιώσεις για τις δημευθείσες περιουσίες.

Αποκαθίσταται το αρχαίο θέατρο της Δήλου - το «φωτεινότερο» της Μεσογείου


ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΜΕΛΕΤΗ

Μπορεί το φωτεινότερο σημείο της Μεσογείου να γίνει ακόμα πιο λαμπερό; Με την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου της Δήλου -η ορχήστρα του οποίου έχει θεωρηθεί με πανεπιστημιακή έρευνα ως το πιο φωτεινό μεσογειακό σημείο- η απάντηση είναι θετική.

Η ενδιαφέρουσα μελέτη, που πήρε χτες τη θετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, αφορά την αποκατάσταση του κοίλου, αλλά και της γεωμετρίας του αρχαίου θεάτρου του νησιού, από τα λίγα που έχουν κατασκευαστεί εξολοκλήρου από μάρμαρο. Την εκπόνησε ο πολιτικός μηχανικός δρ. Κωνσταντίνος Ζάμπας, για λογαριασμό του σωματείου Διάζωμα και στηρίζεται σε προηγούμενες προτάσεις της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, τις οποίες διαμόρφωσαν με μελέτη τους οι Γάλλοι επιστήμονες Ζαν- Σαρλ Μορέτι και Φιλίπ Φρεζ.

Επιμελητήριο Χαλκιδικής - Newsletter Νο 20

κλικ για μεγέθυνση

Ρόδος: Ενταση στην παρέλαση της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου


Διεκόπη σήμερα το πρωί η μεγάλη παρέλαση στη Ρόδο για την 64η επέτειο από την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. Μια ομάδα διαδηλωτών αποτελούμενη από 50 άτομα, η οιποία κρατούσε ελληνικές σημαίες έσπασε τον κλοιό των αστυνομικών και επιτέθηκε εναντίον των εκπροσώπων των Αρχών, που βρίσκονταν πάνω στην εξέδρα των επισήμων.

Οι διαδηλωτές φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα πλησίασαν και πέταξαν γιαούρτια και μπουκάλια με νερό προς την εξέδρα, με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν οι επίσημοι και να διακοπεί προσωρινά η παρέλαση.

Αργότερα, και μετά από προσπάθειες των ψυχραιμότερων, η παρέλαση συνεχίστηκε με μοναδική παρουσία στην εξέδρα των στρατιωτικών αρχών.

Ο Βορίδης, η Χρυσή Αυγή, ο Πλεύρης και οι Εβραίοι

Είναι γνωστό ότι στο Ισραήλ υπάρχει και καλλιεργείται μία "υστερία" όσον αφορά στην ύπαρξη "νεοναζιστών", "αρνητών του ολοκαυτώματος" και ούτω καθ' εξής. Η οποία κλιμακώνεται ιδιαίτερα όταν κάποιοι που χαρακτηρίζονται ως τέτοιοι από τους Ισραηλινούς, καταλήγουν να ασκούν επιρροή στα πολιτικά πράγματα της χώρας τους. Και κάπου εκεί χάνεται κάθε μέτρο και η υστερία μετατρέπεται σε ωμή προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά της κάθε χώρας.

Το είδαμε πριν από χρόνια στην Αυστρία, με την περίπτωση Χάιντερ. Το βλέπουμε και τώρα να εκτυλίσσεται στην χώρα μας. Μόλις χθες δημοσιεύθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες εβραϊκές εφημερίδες την Haaretz ένα κείμενο ενός Εβραίου από την Ελλάδα, που κατοικεί από το 2006 στο Ισραήλ. Και το οποίο "πληροφορεί" υποτίθεται τους συμπατριώτες του για ένα σωρό πράγματα. Ξεπερνάμε τα γνωστά περί "αντισημιτών" του ΛΑΟΣ και τις επιθέσεις σε Βορίδη – Γεωργιάδη.

Κούρεμα Ταμείων; Ναι, αλλά στα σεμινάρια περνάμε ωραία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Η περιπέτεια στην οποία έχει μπει η χώρα – με τα κουρέματα, τις διαπραγματεύσεις με κάθε καρυδιάς καρύδι από όπου η χώρα έχει δανειστεί μοιράζοντας δεξιά-αριστερά ομόλογα και τις δήθεν απειλές εκ μέρους του υπουργού των Οικονομικών ότι δεν θα υπάρξει άλλη προσφορά, διότι «αυτή ήταν η καλύτερη» - ξεκίνησε πριν από έναν ακριβώς χρόνο, στις 11 Μαρτίου του 2011.

Τότε ήταν που το φοβερό και τρομερό δίδυμο Παπανδρέου – Παπακωνσταντίνου, αφού είχαν φροντίσει επί ενάμιση χρόνο να δυσφημήσουν τη χώρα (μας και όχι… τους) στα πέρατα της οικουμένης, αποδέχθηκαν χωρίς να κάνουν κιχ να την μετατρέψουν και σε πειραματόζωο.

Έτσι η Ελλάδα έγινε η πρώτη χώρα επί του πλανήτου (χωρίς, βέβαια, να είναι η πρώτη ούτε και η τελευταία με χρέη και ελλείμματα)

Απορρίφθηκε η πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του τέλους ακινήτων

Ο κυρ Αντώνης βιάζεται να πάει να κοιμηθεί
γιατί το βράδυ στα όνειρά του θέλει να θυμηθεί
ό,τι ποτέ δεν έζησε μες τ' όνειρό του ζει
μα η νύχτα φεύγει και λυπημένο τον βρίσκει η χαραυγή

Την καταψήφισαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ - Την υποστήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ

Απορίφθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, την οποία στήριξε και ο ΣΥΡΙΖΑ, για την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, του τέλους επιτηδεύματος και του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου απέρριψε την πρόταση υπογραμμίζοντας ότι θα μπορούσε να είχε ενδιαφέρον αν παράλληλα με την κατάργηση των εισφορών την συνόδευαν άλλα ισοδύναμα μέτρα καθώς προκαλεί δαπάνη στον προϋπολογισμό ύψους πάνω από 4 δισ. και 300 εκ. ευρώ, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Η Γερμανία επαναφέρει την «τουρκική απειλή» για να αγοράσει όπλα ο... πελάτης Ελλάδα!

Η «τουρκική απειλή» φαίνεται πως αποτελεί το καλύτερο γερμανικό επιχείρημα απέναντι στη μείωση εξοπλισμών της Ελλάδας, όπως δείχνει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο σχολιάζει την πρόθεση της χώρας μας για περικοπή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από τις εξοπλιστικές δαπάνες.

Ο αρθρογράφος της εξετάζει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το παραδοσιακό κλίμα αντιπαλότητας, που καλλιεργείται μεταξύ των δυο πλευρών, b υπογραμμίζοντας ότι η περικοπή των 300 εκ. ευρώ μπορεί να είναι ένα πρώτο βήμα για τον περιορισμό των υπεράριθμων για τα ελληνικά δεδομένα ενόπλων δυνάμεων και υπογραμμίζει: «Ωστόσο μία τέτοιου είδους περικοπή θα πρέπει να συνδυαστεί και με μία θεμελιώδη αλλαγή της ελληνικής πολιτικής ασφαλείας σε σχέση κατ’ αρχήν με την σύμμαχο στο ΝΑΤΟ Τουρκία, η οποία όμως εκλαμβάνεται ακόμη ως μόνιμη απειλή στην Ελλάδα».

Τα αδέσποτα της πολιτικής και οι Καρατζαφέρειες κυβιστήσεις


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Στις 13 Φεβρουαρίου 2012 ο Γιώργος Καρατζαφέρης διέγραψε από το ΛΑΟΣ τους μέχρι τότε αγαπημένους και «κολλητούς» του βουλευτές Βορίδη και Γεωργιάδη, καθώς υπερψήφισαν τη νέα δανειακή σύμβαση αντίθετα με τις προσωπικές του οδηγίες, που ως συνήθως εξυπηρετούν αποκλειστικά την προσωπική του πολιτική στρατηγική και όχι βεβαίως το κόμμα του ΛΑΟΣ στο οποίο έχει αυτοδιορισθεί ισόβιος Πρόεδρος.

Ενός κόμματος που... τον Μάιο του 2010 ψήφιζε μαζί με το ΠΑΣΟΚ και την κ. Μπακογιάννη, το πρώτο μνημόνιο και έθετε τις «στέρεες» βάσεις για την κατάργηση της Εθνικής μας κυριαρχίας και την υποδούλωση του λαού μας στους ξένους δανειστές και τοκογλύφους. Έτσι, δυο μόλις ημέρες μετά και αφού πρόσκαιρα δείχνει να έχει συνέλθει από την ευθεία συνολική αμφισβήτηση των βουλευτών και σε μια προσπάθεια πολιτικής απαξίωσής τους, στις 15 Φεβρουαρίου 2012 ο κ. Καρατζαφέρης μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Ant1 είπε μεταξύ των άλλων:

Ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός

Ρεπορτάζ: Σταθόπουλος Σωτήρης

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης στο υπουργείο Προστασίας του πολίτη, η Ά. Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης νέος υπουργός Παιδείας.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του Ευ. Βενιζέλου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παράλληλα στο Μέγαρο Μαξίμου όπως είχε αποκαλύψει από νωρίς το απόγευμα στο Real.gr στην κατ ιδίαν συνάντηση που είχε ο Λουκάς Παπαδήμος με τον Γ. Παπανδρέου αποφασίστηκε η «μετακόμιση» του Μ. Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο προστασίας του πολίτη.

Μετά την άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να τοποθετήσει ένα ακόμη «γαλάζιο» στέλεχος στην κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός κάλεσε στο Μαξίμου τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αποφασίσουν από κοινού ποιος θα αναλάβει το υπουργείο Ανάπτυξης στην περίπτωση που ο Μ. Χρυσοχοΐδης μεταβεί στην Κατεχάκη.