Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Κ. Γκιουλέκας: “Το εγχείρημά μας δεν είναι ευκαιριακό”


Ανέλαβε χθες τις προσωπικές του ευθύνες για το αρνητικό αποτέλεσμα του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών

Τις προσωπικές ευθύνες του για το αρνητικό αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών της 14ης Νοεμβρίου ανέλαβε χθες ο Κώστας Γκιουλέκας σε απολογιστική συνεδρίαση των στελεχών του συνδυασμού Ομάδας Δημιουργίας, σπεύδοντας όμως να διακηρύξει ότι “το εγχείρημά μας δεν είναι ευκαιριακό”.

“Δεν θα μιλήσουμε τώρα για το ποιος έχει τις ευθύνες της ήττας. Τις αποφάσεις για τον βασικό σχεδιασμό τις έπαιρνα εγώ”, είπε ο Κ. Γκιουλέκας. Σε ό,τι αφορά την παρουσία της Ομάδας Δημιουργίας στα δημοτικά πράγματα, τόνισε ότι θα υπάρξει συντεταγμένη παρέμβαση για όλα τα ζητήματα και συνεχή και τεκμηριωμένη κατάθεση θέσεων και προτάσεων βάσει του προεκλογικού προγράμματος του συνδυασμού για τη Θεσσαλονίκη, ενώ θα καταρτιστεί συγκεκριμένο πρόγραμμα συνεδριάσεων της παράταξης, ώστε να υπάρχει διάλογος και επεξεργασία των θεμάτων.


Ανέφερε επίσης ότι την περασμένη εβδομάδα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γ. Μπουτάρη, προκειμένου να τον συγχαρεί για την εκλογή του, ενώ ζήτησε από όλους να σταματήσει η εσωστρέφεια και να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συνεργασία όλων ενόψει των κρίσιμων θεμάτων που θα απασχολήσουν τον δήμο Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα. Αναφερόμενος στην αίτηση επανακαταμέτρησης των ψήφων που συγκέντρωσαν οι δύο συνδυασμοί στον β΄ γύρο, ο Κ. Γκιουλέκας σημείωσε ότι το σχετικό αίτημα έχει κατατεθεί και το αποτέλεσμα αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στο παραλιακό κέντρο “Maison Crystal”, δεν έλειψαν οι φωνές της κριτικής για τον τρόπο ανάπτυξης της προεκλογικής καμπάνιας και τη δραστηριοποίηση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων. Από τους παλαιότερους ασκήθηκε κριτική για τον τρόπο που πολιτεύθηκαν οι νεότεροι, ενώ άλλοι έθεσαν το θέμα του τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε προεκλογικά η προσπάθεια των αντιπάλων να ταυτίσουν την Ομάδα Δημιουργίας με τη νυν διοίκηση του δήμου.

Επί παραδείγματι, ο Κ. Καζαντζίδης, αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στα προεκλογικά sms και στις συναντήσεις στα διάφορα καφέ.  Όπως είπε, οι εκλογές κερδίζονται με καθημερινό τρέξιμο και με άμεση επαφή με τους πολίτες μέχρι την τελευταία στιγμή.

Πηγή: Μακεδονία

Δεν υπάρχουν σχόλια: