Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τίμησε η Πολεμική Αεροπορία

Τον προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ τίμησε η Πολεμική μας Αεροπορία κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής βάσης της Δεκέλειας στο Τατόι, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου. Τον επίσημο εορτασμό πλαισίωσε τετράδα αεροσκαφών Φάντομ που πέταξε πάνω από το χώρο της τελετής.

«Στην άλλη Ελλάδα, την Ελλάδα των αξιών, της τιμής, του καθήκοντος και της νομιμοφροσύνης, σε μία περίοδο που κυριαρχεί η αταξία, η ανομία, η απείθεια», αναφέρθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος μιλώντας για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, στο χαιρετισμό του.

«Ο χώρος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μία δύναμη που εγγυάται, την τόσο απαραίτητη ομοψυχία και ενότητα που χρειαζόμαστε ως λαός, για να πορευτούμε στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε σε αυτή τη συγκυρία», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος δε στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης παρατήρησε ότι «η αποκατάσταση της θεσμικής τάξης, η αποκατάσταση της λειτουργίας των θεσμών είναι ευθύνη όλων μας, σε όποιο επίπεδο και αν εκπροσωπούμε την πολιτεία».

Επίσης τάχθηκε εκ νέου υπέρ της αξιοποίησης στο έπακρο στελεχών των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας - όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις- που ολοκληρώνουν τη σταδιοδρομία τους.

Τέλος ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε, με αφορμή τις «πάρα πολύ μεγάλες περικοπές», ότι «από κοινού, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχουμε ορθώσει ένα ανάχωμα έτσι ώστε το κακό να σταματήσει εδώ και σταδιακά, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, να αποκαταστήσουμε πολλές εκ των αδικιών που έχουν γίνει».

Εκτίμησε δε ότι «με τη συλλογική προσπάθεια όλων των Ελλήνων, μέσα σε πνεύμα ομοψυχίας και ενότητας, θα καταφέρουμε να ξαναβρούμε και πάλι ως χώρα και ως έθνος και το βηματισμό και τον προσανατολισμό και το κύρος και τη λαβωμένη μας αξιοπρέπεια».

«'Αν και η αεροπορική Ισχύς εκλαμβάνεται ως μια από τις τρεις συνιστώσες της εθνικής στρατιωτικής ισχύος, που μαζί με τις χερσαίες και τις ναυτικές δυνάμεις συνιστούν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, εντούτοις στις πλείστες των περιπτώσεων, η αεροπορική ισχύς υπερβαίνει την αυστηρή έννοια του στρατιωτικού μέσου και υποστηρίζει άμεσα την εθνική ασφάλεια. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, η αεροπορική ισχύς καθίσταται από μόνη της, ένας αυτοτελής παράγοντας εθνικής ισχύος, που εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα την εθνική αποστολή από τον καιρό της ειρήνης, ιδιαίτερα στην περίπτωση που ένα έθνος έχει υιοθετήσει τη στρατηγική της αποτροπής» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς στην ημερήσια διαταγή του με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού.

Πηγή: NewsBeast

Δεν υπάρχουν σχόλια: