Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Παρέμβαση Κύρκου υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ παρέμβαση μείζονος πολιτικής βαρύτητας υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού μετά τις εκλογές κάνει ο Λεωνίδας Κύρκος, δύο ημέρες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής.

Είναι εντυπωσιακό πως λίγα 24ωρα μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο όπου του τοποθετήθηκε βηματοδότης, ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς έκανε μια δήλωση που ταράζει το πολιτικό σκηνικό, αφού ουσιαστικά ο κ. Κύρκος προτρέπει τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας της Κουμουνδούρου να συμπορευτούν με το ΠΑΣΟΚ.

Η δήλωση που Λεωνίδα Κύρκου στα «ΝΕΑ» είναι σύντομη, αλλά το περιεχόμενό της είναι καθοριστικό για τις μετεκλογικές εξελίξεις στο εσωτερικό του Συνασπισμού: «Φτάσαμε σε κρίσιμο σημείο. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να ανοίξει ένας δρόμος προς τη συνάντηση των δύο μεγάλων προοδευτικών ρευμάτων της ελληνικής πολιτικής ζωής (ΠΑΣΟΚ- ΣΥΝ), ας ενθαρρύνουν τις πρωτοβουλίες που εκδηλώνονται προς αυτή την κατεύθυνση. Τα πράγματα είναι ωριμότερα από όσο ποτέ άλλοτε. Η Ιστορία δεν θα δικαιολογήσει ούτε δισταγμούς ούτε αντιδράσεις. Για άλλη μία φορά, το πρόταγμα είναι: τόλμη, περισσότερη τόλμη...».

Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο Λεωνίδας Κύρκος ο οποίος στο παρελθόν έχει ταχθεί επανειλημμένως υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού θεωρώντας ότι αυτή η προοπτική προβάλλει ως η μόνη λύση για την έξοδο της χώρας από την κρίση, σκεφτόταν εδώ και πολύ καιρό να προβεί στη συγκεκριμένη πολιτική κίνηση διαπιστώνοντας ότι το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ απέχει παρασάγγας από ό,τι πρεσβεύει η Ανανεωτική Αριστερά.

Άλλες πληροφορίες επιμένουν ότι ο ιστορικός ηγέτης της Ανανεωτικής Αριστεράς δέχθηκε εισηγήσεις να μην προβεί στην παρούσα φάση σε αυτή την πολιτική παρέμβαση, καθώς αρχικώς σκόπευε να είναι ακόμη πιο ξεκάθαρος ζητώντας από τους ψηφοφόρους του Συνασπισμού να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Ερμηνεύοντας την παρέμβαση Κύρκου, παράγοντες του Συνασπισμού έλεγαν πως ουσιαστικά ο ιστορικός ηγέτης παροτρύνει τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος να ψηφίσουν υποψηφίους της Ανανεωτικής Πτέρυγας και παράλληλα και τους ίδιους τους Ανανεωτικούς της Κουμουνδούρου να τολμήσουν και να κάνουν την υπέρβαση συνεργαζόμενοι με το ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια: