Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Ερώτηση του Μ. Μπόλαρη για συμβασιούχους της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη, 28 Μαρτίου  2013

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Θέμα: « Στον αέρα οι εργαζόμενοι της πρώην Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομαρχιακή Επιχείρηση Θεσσαλονίκης – Θα εφαρμοστεί ο Ν.3852/2010 και η υπ’αρίθμ. 268/15.09.2011 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας; »

Στο ζήτημα των εργαζομένων της πρώην Αναπτυξιακής Εταιρείας Νομαρχιακή Επιχείρηση Θεσσαλονίκης Α.Ε., στους οποίους δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα και οι ασφαλιστικές εισφορές από το Δεκέμβριο του 2010, αναφέρεται με ερώτησή του προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπόλαρης επισημαίνει ότι με την υπ’αρίθμ. 268/15.09.2011 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, και σύμφωνα με τα όσα ορίζει ο Ν.3852/2010 για το προσωπικό των επιχειρήσεων των τέως Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων, είχε εγκριθεί η μεταφορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας των έξι εργαζομένων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου της τέως ΝΕΘ Α.Ε., η σύσταση έξι αντίστοιχων προσωποπαγών θέσεων στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η κατάταξη των εργαζομένων στις συνιστώμενες θέσεις. Ωστόσο, τονίζει ότι οι υπάλληλοι της πρώην ΝΕΘ Α.Ε. εργάζονται μέχρι και σήμερα δίχως να έχουν συσταθεί για αυτούς οι προβλεπόμενες από την ως άνω απόφαση προσωποπαγείς θέσεις και χωρίς να τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα και οι ασφαλιστικές εισφορές επί είκοσι μήνες.

Ο κ. Μπόλαρης ρωτά τον Περιφερειάρχη αν έχει δημοσιευθεί η προαναφερόμενη υπ’αρίθμ. 268/15.09.2011 απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αν έχει εκδοθεί και δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η πράξη κατάταξης του προσωπικού, όπως επίσης και τι προτίθεται να πράξει για την ένταξη των εν λόγω εργαζομένων στις προβλεπόμενες προσωποπαγείς θέσεις και την καταβολή σε αυτούς των δεδουλευμένων και των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: