Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Σολομώντεια λύση για την εκτόνωση της κατάστασης στη Νομική


Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η λύση στο πρόβλημα την κατάληψη της Νομικής. Οι πιέσεις που ασκούνται στις πρυτανικές αρχές να αποφασίσουν άρση του ασύλου και να δώσουν το πράσινο φως στον εισαγγελέα να διατάξει εκκένωση, είναι ασφυκτικές. Σε εξέλιξη είναι ωστόσο και μια πιο… αναίμακτη λύση.

Η κυβέρνηση αφού ξύπνησε από το λήθαργο, τράβηξε το αυτί στον Θ. Πελεγρίνη, τον πρύτανη – ηθοποιό ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν στάθηκε στο ύψος του αξιώματός του. Η Α. Διαμαντοπούλου του «τράβηξε το αυτί» στη συνάντηση που είχαν και του έδωσε τελεσίγραφο μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα να βρει λύση και να φύγουν οι μετανάστες. 

Πληροφορίες πριν από λίγο έκαναν λόγο για παρασκηνιακές διεργασίες και συζητήσεις με τους εκπροσώπους των μεταναστών να μη δημιουργηθούν συμπλοκές σε περίπτωση απομάκρυνσής τους από το κτίριο. 


Στόχος είναι να βρεθεί ένας χώρος να στεγαστούν κι αν αυτό δεν επιτευχθεί να σταλούν και πάλι στην Κρήτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωί θα μεταφερθούν σε κάποιο άλλο κτίριο που βρέθηκε με τη συνεργασία τσσάρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση.

Σε κάθε περίπτωση, βλέποντας και ο Γ. Παπανδρέου ότι εξελίσσεται σε πολιτική «καυτή πατάτα» το θέμα, έστειλε το δικό του τελεσίγραφο στους υπουργούς που μέχρι σήμερα έπαιρναν τον ύπνο του δικαίου.

Οσο για τους καθηγητές και τον πρύτανη, οι δικαστικές αρχές τους πιέζουν με κάθε τρόπο για να αποφασίσουν την άρση του ασύλου. Φαίνεται ότι τους απείλησαν ακόμη και με ποινικές διώξεις για παράβαση καθήκοντος, ενώ η Εισαγγελία Εφετών αναζητούσε τρόπους να «παρακάμψει» τον πρύτανη και να βρεθεί λύση σχετικά με το άσυλο. 

Υπενθυμίζεται, πάντως, ότι για να υπάρξει αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αστυνομικών θα πρέπει να τελείται αυτόφωρο αδίκημα στη Νομική σε βαθμό κακουργήματος, κάτι που αυτή την ώρα δεν ισχύει.

Το πρωί της Τετάρτης, πάντως, υπήρξε και έντονο παρασκήνιο με μια διαμάχη μεταξύ του πρύτανη Θ. Πελεγρίνη και του εισαγγελέα Εφετών, κ. Σακελλάκο. Ο τελευταίος τον κάλεσε στο τηλέφωνο να πάει και να δώσε εξηγήσεις για το μπάχαλο της Νομικής και να τον ρωτήσει τι προτίθεται να κάνει. 

Τότε ο κ. Πελεγρίνης έβαλε τη γραμματέα του να του απαντήσει ότι θα πάει να συναντήσει τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε. Ο κ. Σακελλάκος, εκνευρίστηκε αφάνταστα με αποτέλεσμα να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και απείλησε με διώξεις τους πανεπιστημιακούς.

Μέσα σ’ αυτό το ασφυκτικό πλέγμα που τυλίγει τους πρυτάνεις η μόνη λύση είναι η απομάκρυνση των μεταναστών. Με το καλό ή με το κακό. Η λύση της μεταφοράς τους σε άλλο κτίριο διασώζει τα προσχήματα. Δηλαδή και δε θα αρθεί το άσυλο και δε θα γίνουν όλοι ρόμπες.

Πηγή: Antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: