Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

«Στο σφυρί» σπάνιες φωτογραφίες του James Dean

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στην Καλιφόρνια

Σπάνιες φωτογραφίες του θρυλικού James Dean θα δημοπρατηθούν στο El Segundo της Καλιφόρνια στις 22 και 23 Μαρτίου.

Τα 34 κάδρα είχε επιμεληθεί ο δημοσιογράφος Gus Vignolle το 1955, για λογαριασμό του περιοδικού «MotoRacing», και παρουσιάζουν τον αδικοχαμένο ηθοποιό σε αγώνες ταχύτητας στο Palm Springs.

Μεταξύ άλλων, ο αξέχαστος πρωταγωνιστής ποζάρει με γυαλιά ηλίου, κρατώντας ένα τσιγάρο στο στόμα, αναδεικνύοντας το διαχρονικό χολιγουντιανό γκλάμουρ της εποχής.



Ήταν η πρώτη φορά που ο James Dean συμμετείχε σε τέτοιου είδους αγώνες, ενώ είχε λάβει μέρος μόλις τρεις φορές συνολικά, πριν χάσει τη ζωή του σε τραγικό ατύχημα, σε ηλικία 24 χρονών.

Η κόρη του δημοσιογράφου, Zaz Vignolle Clark, ήταν εκείνη που ανακάλυψε τυχαία αυτές τις σπάνιες φωτογραφίες, ψάχνοντας στα αρχεία του πατέρα της, ενώ οι τυχεροί αγοραστές τους θα έχουν και τα αποκλειστικά δικαιώματα αναπαραγωγής.


Επιπλέον, εκτός από τις φωτογραφίες, θα βρεθούν στο σφυρί μια κάρτα γενεθλίων που είχε στείλει ο Dean στον Vignolle, τούφες από τα μαλλιά των Elvis Presley και Marilyn Monroe, καθώς και περισσότερα από 1000 σκηνικά που χρησιμοποιήθηκαν σε πασίγνωστες ταινίες, όπως: «Όσα Παίρνει ο Άνεμος», «Κλεοπάτρα» και «Πλανήτη των Πιθήκων».

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: