Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Κινητοποιήσεις από καθηγητές και σπουδαστές του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ξεκίνησαν καθηγητές και σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για το σχέδιο Αθηνά που προβλέπει τη μετακίνηση πολλών τμημάτων του ιδρύματος από τη Σίνδο στις Σέρρες ή την ουσιαστική κατάργηση άλλων.

Εκατοντάδες καθηγητές και σπουδαστές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους στο ύψος της οδού Μητροπόλεως. Μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και μίλησαν στους διερχόμενους για τις μεγάλες ανατροπές που έρχονται στο ίδρυμα αλλά και στις ζωές χιλιάδων παιδιών.

'Αλλοι σπουδαστές του ΑΤΕΙΘ, μεταξύ τους και μέλη του ΜΑΣ καθώς και σπουδαστές του ΤΕΙ Σερρών που έχουν εκφράσει τη συμπαράσταση τους στο ΑΤΕΙΘ, συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τον «Ευκλείδη».

Τη Δευτέρα το μεσημέρι προγραμματίζεται και πάλι συγκέντρωση καθηγητών, σπουδαστών και εργαζομένων του ΑΤΕΙΘ έξω από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, καταλήψεις για το σχέδιο «Αθηνά» πραγματοποιούν σπουδαστές στο ΤΕΙ Καστοριάς, στο ΤΕΙ Μαιευτικής στην Πτολεμαΐδα και στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη. Σπουδαστές του τοπικού ΤΕΙ έκαναν το μεσημέρι πορεία στην πόλη της Κοζάνης.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: