Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

Συμπλοκές στην Θεσσαλονίκη


Επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ηρακλή και αστυνομικών εκτυλίσσονταν έξω από το Κατσάνειο. Εκεί ήταν συγκεντρωμένοι οι οπαδοί του Ηρακλή που είχαν καταλήξει μετά την πορεία στο κέντρο της πόλης, ενώ είχαν προηγηθεί συγκρούσεις σε διάφορα σημεία και συνεχής ρίψη χημικών από τα ΜΑΤ.

Εξι διμοιρίες των ΜΑΤ προσπάθησαν να μπουν στο Κατσάνειο φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες το οποίο οδήγησε σε νέο πετροπόλεμο και ρίψη δακρυγόνων που μετέτρεψαν την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη. Διαμαρτυρίες έγιναν από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για την ρίψη χημικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν από την οδό Τσιμισκή όταν αστυνομικοί θέλησαν να μπουν στην πορεία των Ηρακλειδών. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα με υλικές ζημιές σε καταστήματα και αρκετούς καμένους κάδους, ενώ οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και δακρυγόνα. Η πορεία συνεχίζεται ενώ η ένταση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης είναι σε… πολεμικά επίπεδα.

Συνεχίστηκαν οι συμπλοκές ακόμη και μέσα στην πλατεία Αριστοτέλους όπου οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα γύρω από τις καφετέριες. Ακολούθως κατέβηκαν στην λεωφόρο Νίκης.

Πηγή: ThePlayer

Δεν υπάρχουν σχόλια: