Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

O Ριζοσπάστης ξανακτύπησε: Καπιταλιστικά μπαλόνια επιτέθηκαν στη Β. Κορέα!


Αναδημοσιευμένο από τον σημερινό "Ριζοσπάστη" χωρίς σχόλια :

"Εκστρατεία προπαγάνδας κατά του Κόμματος Εργατών Κορέας και της ηγεσίας της ΛΔ Κορέας ενέκριναν χτες οι νοτιοκορεατικές αρχές, επιτρέποντας σε δεκάδες «ακτιβιστές» και Βορειοκορεάτες αποστάτες να στείλουν με μπαλόνια 200.000 (επικριτικά για τις βορειοκορεατικές αρχές) φυλλάδια, μόλις τέσσερις μέρες από το θάνατο του προέδρου της ΛΔ Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ.

Δεν υπήρξε άμεση αντίδραση στην άσκηση ψυχολογικού πολέμου από τη γείτονα χώρα, με την Πιονγιάνγκ να επιλέγει στάση αναμονής και ψυχραιμίας. Ο λαός της χώρας με το χαρακτηριστικό του τρόπο, του έντονου θρήνου (σημείωση Insider: sic,sic), συνεχίζει το προσκύνημα στο Μαυσωλείο στη σορό του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Πάντως το πρακτορείο «Ρόιτερς», επικαλούμενο πηγές σε ΛΔ Κορέας και Κίνα, μεταδίδει ότι η νέα βορειοκορεατική ηγεσία θα ασκηθεί συλλογικά, όχι μόνον από τον 30χρονο Κιμ Γιονγκ Ουν, γιο του θανόντος.

Οι πληροφορίες αυτές αναφέρουν ότι σε αυτό το συλλογικό σχήμα εξουσίας θα συμμετέχει ο 65χρονος θείος του Κιμ Γιονγκ-ουν, Τζανγκ Σονγκ-ταεκ, που συμμετέχει από το 2009 στην Επιτροπή Εθνικής Αμυνας και άλλα ανώτατα στελέχη του στρατού. Πάντως ο Ουν συνεχίζει την παράδοση της οικογενειοκρατίας, φαινόμενο αταίριαστο με την εργατική εξουσία.

Με ενδιαφέρον βλέπει τις εξελίξεις στη ΛΔ Κορέας η ηγεσία της Κίνας. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιανγκ Τζιετσί συνομίλησε τηλεφωνικά με τους ομολόγους του από Ρωσία και Ιαπωνία και τους επισήμανε πως η «διατήρηση ειρήνης και σταθερότητας στην Κορεατική Χερσόνησο είναι προς το συμφέρον όλων των πλευρών".


Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: