Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Εξεταστική για τη σύμβαση για τα υποβρύχια ζητά ο Τσίπρας

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ.Βενιζέλος. Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε το πρωί της Πέμπτης από το βήμα της Βουλής ότι θα ζητήσει σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ζήτημα της σύμβασης των υποβρυχίων του 2010, που φέρει τις υπογραφές των Ευ.Βενιζέλου και Γ.Παπακωνσταντίνου (τότε υπουργών Αμυνας και Οικονομικών), κάνοντας λόγο για νόμο - σκάνδαλο.

 Με τη σύμβαση του 2010, το 75,1% των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά πέρασε στην Abu Dhabi Mar και το 24,9% παρέμεινε στην THYSSEN KRUPP MARINE THYSSENS. Επιπλέον, συμφωνήθηκε η ναυπήγηση δύο νέων υποβρυχίων τύπου 214.

Αναπτύσσοντας την ερώτηση που απηύθυνε στον υπουργό Αμυνας Δ.Αβραμόπουλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η σύμβαση για τα υποβρύχια του 2010 αποτελεί μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού λαού και για το λόγο αυτό θα ζητηθεί άμεσα η σύσταση εξεταστικής επιτροπής και η παραπομπή όλων όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση.

Ο υπουργός Αμυνας Δ.Αβραμόπουλος απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία εξεταστική γιατί δεν έχει σχέση με αυτή την υπόθεση.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν φοβάται καμία εξεταστική, γιατί είναι τόσο καθαρή η σχέση της που κάθε άλλο παρά την φοβίζει τίποτα. Ελπίζω το μήνυμά σας αυτό να μην έχει αποδέκτη αυτή την κυβέρνηση» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Επιπλέον, ο Δ.Αβραμόπουλος πρόσθεσε: «Αν κάποτε, κάποιοι, δεν είχαν λειτουργήσει υποβρυχίως δεν θα είχε δημιουργηθεί το πρόβλημα με τα υποβρύχια», μια αναφορά που προκάλεσε ερωτηματικά.

Αργότερα, πάντως, ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας έσπευσε να ξεκαθαρίσει προς τους δημοσιογράφους ότι αυτή η αναφορά του δεν είχε σε καμία περίπτωση σχέση για τις ενέργειες που έγιναν μετά το 2010 αλλά αφορούσε την προηγούμενη περίοδο, που ξεκινούσε από το 2000 και αφορούσαν τον κ. Τσοχατζόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώσε επιπλέον ότι την σύμβαση Βενιζέλου - Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να την υπερασπιστεί, διότι η ΝΔ δεν την είχε ψηφίσει.

«Υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες που δεν σας βαραίνουν προσωπικά. Βαραίνουν όμως την κυβέρνηση στην οποία συμμετέχετε. Το 2010 η σύμβαση που υπεγράφη από τους τότε υπουργούς Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου όχι μόνο δεν διευκόλυνε να φύγουμε από αυτόν τον βρώμικο αγωγό, αλλά αυτός ο αγωγός δεν έκλεισε, δεν αποστειρώθηκε αλλά συνέχισε να ρέει» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: TheInsider

Δεν υπάρχουν σχόλια: