Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

18η φορά δεν πλήρωσε διόδια ο κ. Βιτάλης στα Τέμπη



Για 18η φορά αρνήθηκε να πληρώσει τα διόδια των Τεμπών, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πανελληνίου Μακεδονικού Μετώπου κ. Σταύρος Βιτάλης, επικαλούμενος τον ευρωπαϊκό νόμο 1999/62/EC ο οποίος προβλέπει για την επιβολή διοδίων, δρόμο με χαρακτηριστικά εθνικής οδού.

Αυτή την είδηση την διαβάσαμε στο blog του ΠΑ.Μ.ΜΕ. (το κόμμα των Παπαθεμελή - Ζουράρι).

Ποιό είναι το νόημα που ο κύριος Βιτάλης δεν πληρώνει μόνο τα διόδια των Τεμπών αφού πληρώνει όλα τα υπόλοιπα;


Ο υπόλοιπος δρόμος είναι σε καλύτερη κατάσταση; Ασφαλώς όχι.

Δεν καταλαβαίνουμε αυτή την επιμονή του να μην πληρώνει στα συγκεκριμένα διόδια. Εκτός και αν το κάνει για να το γράφουν στο blog του ΠΑ.Μ.ΜΕ.

Λίγη σοβαρότητα κύριοι;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το έχουμε εξηγήσει, να το επαναλάβουμε. Ο λόγος είναι αγαπητέ μου φίλε, πως επιμένουμε να προκαλούμε το σύστημα να μάς πάει στα δικαστήρια, έτσι ώστε ο φυσικός δικαστής να υποχρεώσει την ελληνική πολιτεία να εφαρμόσει τον νόμο 1999/62/EC ο οποίος και ορίζει τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας δρόμος για να ορίζεται "εθνική οδός" και να μπορεί έτσι να εισπράτει διόδια. Να επαναλάβουμε για μια ακόμη φορά πως ένας ευρωπαϊκός νόμος, για να γίνει εθνικός,πρέπει ή να τον υιοθετήσει η όποια κυβέρνηση με απόφαση της βουλής, ή να νομολογήσει ένα ελληνικό δικαστήριο. Αυτός είναι ο στόχος μας και ελπίζουμε μέσα από την επιμονή μας, να βρεθούμε επιτέλους κάποτε, μπροστά στον φυσικό δικαστή που θα αποφασίσει ποιοι είναι παράνομοι σε αυτόν τον τόπο. Όσο για το σχετικό όφελος, πολλαπλασιάστε 18Χ7,50=135 ευρώ, τα οποία δεν μας περισσεύουν για τους ιδιώτες εργολάβους που εκμεταλλεύονται τα διόδια.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία