Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Έκλεψαν τα δύο γουρούνια, τα έσφαξαν, τα πήραν και έφυγαν. Συνέβη στα Λουτρά Αλεξανδρούπολης

Η είδηση πραγματικά μας συγκλόνισε, αφού κατά κάποιο τρόπο δείχνει σε τι κοινωνία θα μεγαλώσουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Συνέβη στο χωριό Λουτρά του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Ένας συνταξιούχος από το χωριό με πολύ όρεξη και κέφι μεγάλωνε δύο γουρουνάκια ,τα οποία αγόρασε το καλοκαίρι, για να τα μεγαλώσει και να τα σφάξει τώρα τα Χριστούγεννα έτσι ώστε τα παιδιά του να γευθούν το παραδοσιακό γουρουνόπουλο και όχι αυτό των εκτροφών και των χοιροστασίων.

Καθημερινά μάζευε τροφή για τα γουρουνάκια και όλοι είχαν να λένε για την φροντίδα που έδειχνε. Στις παρυφές του χωριού και μέσα στο χωράφι του τα στέγαζε.
Πριν από 2-3 μέρες όμως "έχασε την γη κάτω από τα πόδια του". Όταν πήγε στο μαντρί για να ταίσει τα γουρουνάκια, τα οποία είχαν φθάσει στα 70 κιλά, είδε ένα μακάβριο θέαμα. Παντού αίματα και χυμένα δεξιά και αριστερά τα εντόσθια των δύο ζώων.

Κατάλαβε τι είχε συμβεί.Την προηγούμενη νύχτα κάποιοι άγνωστοι, πήγαν στο μαντρί, σκότωσαν τα γουρούνια , τα καθάρισαν από τα εντόσθια και πήραν μαζί τους το πολύτιμο κρέας, φεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.Δεν ήξερε πως να αντιδράσει και η απογοήτευση ήταν και παραμένει ακόμη και σήμερα ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Αναρωτιέται ποιοι φέρθηκαν τόσο βάρβαρα...

Πηγή: Faros24

Δεν υπάρχουν σχόλια: