Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Ένταση και συλλήψεις στα μπλόκα των αγροτών


Επεισόδια σημειώθηκαν στο 103 χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών στο Βέλο Κορινθίας, όταν οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο προσπάθησαν να καταλάβουν την εθνική οδό.

 Η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση, έγινε περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και απωθήθηκαν οι αγρότες, η δε κυκλοφορία των οχημάτων δεν διακόπηκε καθόλου στην εθνική οδό.


Κατά την διάρκεια των επεισοδίων η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές. Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία, οι αγρότες βρίσκονται στην άκρη του δρόμου και υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν.



Αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες

Αργότερα, οι τέσσερις συλληφθέντες για απείθεια απέναντι στις αστυνομικές αρχές πέρασαν την πόρτα της εξόδου του Α.Τ. Νιγρίτας. Κατά την έξοδό τους από το αστυνομικό τμήμα οι αγρότες δήλωσαν ότι θα εντατικοποιήσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ στράφηκαν και κατά της κυβερνητικής πολιτικής που ασκείται για τα αγροτικά ζητήματα. «Οι αγρότες δεν πτοούνται, αντιθέτως η σκληρή στάση της κυβέρνησης θα μας ωθήσει στα άκρα», δήλωσαν μεταξύ άλλων οι αγρότες.

Έξω από το αστυνομικό τμήμα της Νιγρίτας σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες αγρότες, βρέθηκαν αγρότες από το μπλόκο των Κερδυλλίων, αλλά και αγρότες από το μπλόκο του Λευκώνα που επεσήμαναν για ακόμη μία φορά «πως όλοι οι αγρότες είναι ενωμένοι, έχουν κοινούς στόχους και κοινά αιτήματα».


Επίσης, ένταση δημιουργήθηκε στα αγροτικά μπλόκα των Σερρών επειδή η αστυνομία δεν επέτρεψε στους αγρότες να κλείσουν οδικές αρτηρίες.

Ειδικότερα στο μπλόκο των Κερδυλλίων έγιναν τέσσερις συλλήψεις αγροτών όταν μετά το κλείσιμο του τμήματος της Εγνατίας Οδού, πάνω από τη γέφυρα των Κερδυλλίων, προκλήθηκε ένταση επειδή άνδρες της αστυνομίας προσπάθησαν να δώσουν σε κυκλοφορία την Οδό κάτι που τελικά πέτυχαν.



Οι τέσσερις συλληφθέντες αγρότες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Νιγρίτας, ενώ αγρότες της περιοχής βρίσκονται αυτήν την ώρα έξω από το αστυνομικό τμήμα σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους.

Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιάννη Στρατή, «οι δυνάμεις των ΜΑΤ που βρισκόταν στα Κερδύλλια, έκαναν και χρήση χημικών για να διαλύσουν το αγροτικό μπλόκο».

Την ίδια ώρα στο αγροτικό μπλόκο, στη διασταύρωση του Λευκώνα που βρίσκεται επί της εθνικής οδού Σερρών - Θεσσαλονίκης και Σερρών - Προμαχώνα, αγρότες συνεπλάκησαν με άνδρες των ΜΑΤ, όταν οι πρώτοι προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό της αστυνομικής δύναμης και να κλείσουν πεζοί την Εθνική οδό Σερρών - Προμαχώνα.

Πηγή: Real

Δεν υπάρχουν σχόλια: