Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΑΤΕΙ-Θ: «Ανοιξαν» τα διόδια Μαλγάρων και συνεχίζουν…

Περισσότεροι από 600 σπουδαστές, καθηγητές και διοικητικοί υπάλληλοι του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στα διόδια των Μαλγάρων, όπου άνοιξαν τις μπάρες για μία ώρα και μοίρασαν έντυπο υλικό ενημερώνοντας τον κόσμο για τις ανατροπές που φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» στο ίδρυμα.

«Αυτή τη στιγμή υπερασπιζόμαστε το τέταρτο μεγαλύτερο ΑΕΙ της χώρας», ανέφερε στο «agelioforos.gr» ο ειδικός γραμματέας του Ενιαίου Συλλόγου Εκπαιδευτικού Προσωπικού του ΑΤΕΙΘ, Γιώργος Παπαδιοδώρου εκφράζοντας την αντίθεσή του στη διάλυση του ιδρύματος που επιχειρείται με το σχέδιο «Αθηνά». «Δέκα Τμήματα φεύγουν στις Σέρρες και στη Φλώρινα και 13.800 οικογένειες θα επωμιστούν αυτό το κόστος», υποστήριξε ο κ. Παπαδιοδώρου.

Σήμερα το πρωί οι σπουδαστές και το προσωπικό του ΑΤΕΙΘ πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση στις εγκαταστάσεις του ιδρύματος, στη Σίνδο, και από εκεί κατευθύνθηκαν προς τα Μάλγαρα με πέντε λεωφορεία και δικά τους ΙΧ. Στόχος της κινητοποίησης ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τα αιτήματά τους, ώστε να στηρίξει τον αγώνα τους.

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους

Οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας - που είδαν χτες το «φως» της δημοσιότητας - αναφέρουν ότι τα Τμήματα Ηλεκτρονικής και Οχημάτων θα παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη και δε θα μετακομίσουν στις Σέρρες. Ωστόσο, εκπαιδευτικοί, σπουδαστές και διοικητικοί έχουν διαμηνύσει ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. «Eμείς δεν μπαίνουμε στη διαδικασία διαπραγμάτευσης για το ποια τμήματα θα φύγουν και ποια θα μείνουν. Στηρίζουμε την πρόταση της διοίκησης για ένα ομόσπονδο ΤΕΙ με αυτοτέλεια του κάθε ιδρύματος, αλλά με τα Τμήματα και τους φοιτητές στην έδρα τους. Θα μπορούσε να ακολουθηθεί το παράδειγμα του Αττικού ΤΕΙ», επισήμανε ο γραμματέας της ΔΑΠ του ΑΤΕΙΘ, Χρυσόστομος Τσατσούλης τονίζοντας πως οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση. «Με αυτές τις δηλώσεις προσπαθούν να κάμψουν τις αντιδράσεις. Εάν δεν δούμε επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Παιδείας δεν πρόκειται να σταματήσουμε», υποστήριξε ο ίδιος.

Η ενημερωτική εκστρατεία θα συνεχιστεί και αύριο Παρασκευή, καθώς σπουδαστές και προσωπικό έχουν δώσει ραντεβού στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Αριστοτέλους, για να διανείμουν φυλλάδια στους διερχόμενους. Τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία στην Τσιμισκή (στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους) και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Πηγή: Αγγελιοφόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια: