Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Επανεκλογή Βασίλη Μπολάνου στη θέση του Γενικού Προέδρου της Ομόνοιας


Με λαμπρότητα αλλά και με εντάσεις η Γενική Συνδιάσκεψη στους Αγίους Σαράντα

Με τη συμμετοχή περίπου 350 αντιπροσώπων πραγματοποιήθηκε σήμερα στους Αγίους Σαράντα η Γενική Συνδιάσκεψη της Ομόνοιας με μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Προέδρου του νυν προέδρου και δήμαρχου Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνου.

Από το ΠΑΣΟΚ παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αθηνών Λ. Μίχας, ο βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Παντούλας  και η Ειδική Γραμματέας Κοινωνικής Ένταξης κ. Δημητρακοπούλου. Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών κ. Κ. Γκιουλέκας.


Μετά τον απολογισμό της τριετίας από το κ. Μπολάνο, ακολούθησαν οι χαιρετισμοί του κ. Μίχα εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, του κ. Γκιουλέκα εκ μέρους της ΝΔ, του Γενικού Πρόξενου Αργυροκάστρου κ.  Ριζόπουλου, του προέδρου του ΚΕΑΔ κ. Ντούλε, του Προέδρου των Ελληνοβλάχων Αλβανίας κ. Θ. Πότση, του Προέδρου των Ελλήνων Έπαρχων κ. Η. Νταλιάνη, του κ. Δημήτρη Περδίκη ενώ εκ’ μέρους των 60  συνέδρων από την Ελλάδα χαιρέτησε ο κ. Γ. Τζουμάκας. 

Η αίθουσα φορτίστηκε συναισθηματικά όταν ο κ. Γκιουλέκας ανέφερε δύο περιστατικά στη Δερβιτσιάνη και τη Χειμάρρα σε δημοσιογραφική αποστολή του το 1988 στα μέρη της Βορείου Ηπείρου. «…Όταν περνάω τα σύνορα και μπαίνω στη Βόρειο Ηπειρο, αισθάνομαι ότι μπαίνω σε εκκλησία και κάνω το σταυρό μου… Η συνάντηση μου το 1988 με την Ερμιόνη Κοκαβάση στη Χειμάρρα σημάδεψε τη ζωή μου…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ, Γκιουλέκας. Χαιρετιστήρια επιστολή έστειλε και η Βουλή των Ελλήνων, μέσω του Α’ Αντιπροέδρου κ. Γρ. Νιότη. 

Στη δεύτερη συνεδρίαση ακολούθησαν τρεις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις από τον κ. Ο. Μπέτση με θέμα την απογραφή πληθυσμού που θα πραγματοποιηθεί - πολιτικών ταραχών επιτρεπόντων - την ερχόμενη άνοιξη, του Έπαρχου Αλύκου Ηλία Θανάση με θέμα το περιουσιακό πρόβλημα και του κ. Στέλιου Μπολάνου με θέμα  τη Σύμβαση Πλαίσιου του Συμβουλίου της Ευρώπης και την «εφαρμογή» της στην Αλβανία.

Η κατά τα άλλα λαμπρή και άψογα οργανωμένη συνδιάσκεψη, στην τρίτη συνεδρίαση των συζητήσεων, για οργανωτικά θέματα έφτασε σε σημείο να διαλυθεί μετά την έντονη αντίδραση του κ. Λ. Παππά στο άκουσμα των ονομάτων για την εφορευτική επιτροπή από τον κ. Β. Ζαφειράτη, χωρίς να ψηφιστούν από το σώμα, δηλώνοντας ταυτόχρονα και την απόσυρσή της υποψηφιότητας του από το Γενικό Συμβούλιο. 

Μετά από μισή ώρα εντάσεων τελικά άρχισε η διαδικασία των εκλογών αφού αντικαταστάθηκε ένα μέλλος και προστέθηκαν δύο παρατηρητές.

Ο "Βορειοηπειρώτης" θα επανέρθει με αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφικό υλικό



Δεν υπάρχουν σχόλια: