Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Δήμος Σιθωνίας: Ξεκίνησε η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Αγ.Νικολάου


Νικήτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκίνησε η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Αγ.Νικολάου

Ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του, για πρώτη φορά, ο Παιδικός Σταθμός Αγίου Νικολάου, ο οποίος θα λειτουργεί τις ώρες από 08:00 έως 15:00 και υπό την εποπτεία του Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του Δήμου Σιθωνίας.

Η λειτουργία του εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2011-2013 και η επιλογή των παιδιών ηλικίας 2,5 – 5 ετών, έγινε με εντολές τοποθέτησης από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. με κριτήρια εξυπηρέτησης εργαζομένων γυναικών ως μισθωτές του ιδιωτικού τομέα ή αυτοαπασχολούμενες ή με κάρτα ανεργίας. Παράλληλα,
εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και συνεχίζει τη λειτουργία του ο Παιδικός Σταθμός Συκιάς, ενώ συνεχίζουν τη λειτουργία τους τα ΚΕΦΟ Μεταγγιτσίου και Σάρτης.

Ο Δήμαρχος Σιθωνίας κ. Ιωάννης Τζίτζιος σε δήλωσή του ανέφερε: «Ο Δήμος Σιθωνίας θέλοντας να διευκολύνει και να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί στους γονείς και τα παιδιά, στοχεύει στην ανάπτυξη και διεύρυνση των κοινωνικών δομών και δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ευέλικτη και σωστή λειτουργία των παιδικών σταθμών του και των ΚΕΦΟ, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε τέτοιες δομές σε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο Στυλιανό Κωστίκα και τα στελέχη της «Αλληλεγγύης», με τα οποία συνεργαστήκαμε στενά,  ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μία πρώτη, ευχάριστη και δημιουργική γνωριμία των παιδιών με τη ζωή και τον κόσμο έξω από την οικογενειακή εστία».

Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» του Δήμου Σιθωνίας κ.Στυλιανός Κωστίκας σε δήλωσή του ανέφερε: «Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου μας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» εκπληρώνει την θεμελιώδη κοινωνική υποχρέωσή της απέναντι στην εργαζόμενη μητέρα, στις οικογένειες με κοινωνικά προβλήματα και στους οικονομικά ασθενείς συμπολίτες μας.

Ο Παιδικός Σταθμός του Αγίου Νικολάου, που λειτουργεί φέτος για πρώτη φορά, έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες κοινωνικές δομές του Δήμου Σιθωνίας, μέσα από τις οποίες προσφέρουμε στα παιδιά ένα ζεστό περιβάλλον, βοηθώντας τα να κάνουν με ασφάλεια τα πρώτα τους βήματα, από την μικρή κοινωνία της οικογένειας, στην ευρύτερη κοινωνία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: