Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

H παραπλανητική φωτογραφία και τα αποκαλυπτικά sites


Όλος ο μηχανισμός του διαδικτύου που υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, θέλει να μας πείσει ότι ζούμε σε μια πλούσια χώρα(στην οποία κάτι τέτοιες εικόνες δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα) και ότι κάποιοι κακοί bloggers προσπάθησαν να συκοφαντήσουν το έργο της κυβέρνησης Γ.Α.Π. και της μεταβατικής. Πιάστηκαν από τη συγκεκριμένη φωτογραφία ενός σεισμοπαθή γέροντα από την τουρκία.

Λόγω αρχών, εμείς δεν βάζουμε φωτογραφίες εξαθλίωσης ανθρώπων στο ιστολόγιο μας, είναι πάγια αρχή μας.

Όμως αυτά τα καλά sites & blogs με την τόση ευαισθησία για την συγκεκριμένη φωτογραφία, δεν τα είδαμε να αντιδρούνε με τον ίδιο τρόπο στις δεκάδες χιλιάδες φωτογραφίες εξαθλίωσης συνανθρώπων μας που κυκλοφορούνε στο διαδίκτυο και δείχνουν τα χάλια και το κατάντημα της σημερινής Ελλάδας.

Εκείνες όμως είναι πραγματικές φωτογραφίες... ποτέ δεν τις είδαν;;;


Δεν μας ενδιαφέρει η μεγάλη επισκεψιμότητα και το κλικ-άρισμα, για αυτό και δεν ανεβάζουμε φωτογραφία κανενός ανθρώπου ούτε με χειροπέδες (για χρέη στο δημόσιο π.χ.), ούτε φωτογραφίες πλημμυρισμένες στο αίμα και το σπέρμα, ούτε παραπλανητικές φωτογραφίες ανεβάζουμε, όπως είναι η παραπάνω.

Απλά μας έκανε εντύπωση αυτός ο υπερβάλλον ζήλος, για μία μόνο φωτογραφία. Λες και δεν βλέπουμε γύρω μας τη φτώχια και την εξαθλίωση ...

Αλλά μπορεί αυτοί να ζούνε σε άλλη χώρα, για αυτό και τα βλέπουν όλα τέλεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: