Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Πάτρα: H μεγάλη παρέλαση των μικρών καρναβαλιστών - "Μαγνήτισαν" τα βλέμματα - (Φωτό)


Aπό το thebest.

Χρώμα, κέφι, φαντασία, χαμόγελα, αισιοδοξία. Η μεγάλη ώρα των μικρών καρναβαλιστών ήρθε σήμερα και στους δρόμους της Πάτρας ξεχύθηκαν περίπου 8.000 καρναβαλιστές. Με ευρηματικές στολές και πολύχρωμα μπαλόνια έδωσαν και φέτος μαθήματα καρναβαλικής παιδείας.

Η παρέλαση ξεκίνησε από την πλατεία Ομονοίας και ακολούθησε την πορεία: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) – Κορίνθου – Αγ. Νικολάου. Προπομπός ήταν η Mπαντίνα του Δήμου Πατρέων, ενώ συμμετείχαν η μασκότ του Καρναβαλιού των Παιδιών, ο Τζίτζικας, τα άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών και οι ομάδες συμμετοχής, τέσσερις εκ των οποίωνείχαν δικά τους άρματά και άλλες δικές τους κατασκευές και ποδήλατα.


Με καλή ροή, προσσεγμένες στολές και με πολλά πολύχρωμα μπαλόνια οι μικροί μαζλι μς τους συνοδούς τους έδωσαν μήνυμα κατά της θλίψης, εισάγοντάς μας σητν τελική ευθεία του Πατρινού Καρναβαλιού, το οποίο κορυφώνεται το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην παρέλαση συμμετείχαν δυο ομάδες από τα Ιωάννινα και τη Ναύπακτο. Από την Πάτρα συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ανεξάρτητες συμμετοχές.












Δεν υπάρχουν σχόλια: