Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Ο κόσμος ντύθηκε Ελλάδα και διαδήλωσε (Photos)

Με εντυπωσιακές συγκεντρώσεις σε πλατείες, δρόμους και έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία χιλιάδες άνθρωποι «ντύθηκαν» Έλληνες και διαδήλωσαν το Σάββατο εναντίον της τρόικας αλλά και της σκληρής λιτότητας που επέβαλε στη Ελλάδα.

Σε περίπου 20 πόλεις του κόσμου,  από το Παρίσι, τη Ρώμη και την Φραγκφούρτη  μέχρι την Μαδρίτη και την Σαραγόσα  οι πολίτες σε ένα αυθόρμητο ξέσπασμα ένωσαν τις φωνές τους  με ένα μοναδικό τρόπο  διατρανώνοντας την αποφασιστικότητα τους  για αντίσταση κατά εκείνων που αμφισβητούν τα θεμέλια επιβίωσης των λαών. Στη Νέα Υόρκη η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες.

Παρίσι 18 Φεβρουαρίου

Περισσότερα από 3.000 άτομα, όλων των ηλικιών, ακόμη και οικογένειες με παιδιά, πλημμύρισαν την πλατεία του Τροκαντερό στο Παρίσι, με συνθήματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα. Μάλιστα, όταν αντήχησε η ελληνική μουσική, αυθόρμητα το πλήθος πιάστηκε στο χορό κάτω από το βλέμμα των χρυσοποίκιλτων αγαλμάτων που στολίζουν την πλατεία.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν πάνω από 20 γαλλικές οργανώσεις του αριστερού πολιτικού χώρου, καθώς και Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στο Παρίσι, στη δε πρώτη γραμμή της πορείας που ακολούθησε, και άτομα με τη μάσκα του Γκάι Φοκς, που έγινε ευρέως γνωστή με την ταινία "V for Vendetta" και την έχει αξιοποιήσει συμβολικά  η ακτιβιστική ομάδα χάκερς "Αnonymous". Μεταξύ τους ήταν και ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.




Εντυπωσιακή συγκέντρωση στη Σαραγόσα της Ισπανίας (φωτογραφία κάτω)
Λονδίνο, Σάββατο 18 Φεβρουαρίου

Λονδίνο
Λονδίνο Μετρό, στο δρόμο για την ελληνική πρεσβεία!
Φρανκφούρτη
Βρυξέλλες
Βρυξέλλες
Βαρκελώνη, πιάτσα Καταλούνια
Βιέννη,  Καπνογόνα...αλά ελληνικά!

Πηγή: The Insider

Δεν υπάρχουν σχόλια: