Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

12χρονος οδηγούσε με 110 χμ στην Λάρνακα


Κατηγορήθηκε η μητέρα του για ελλιπή φύλαξη του αυτοκινήτου της

Ο ΑΝΗΛΙΚΟΣ
Έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή γυναίκας αστυνομικού και πολιτών

Ταχύτητα 110 χιλιομέτρων αντί 50, ανέπτυξε σε πολυσύχναστη λεωφόρο Φανερωμένης στη Λάρνακα δωδεκάχρονος, ο οποίος, οδηγώντας το αυτοκίνητο της μητέρας του και έχοντας συνεπιβάτες άλλους ανηλίκους, έθεσε σε άμεσο κίνδυνο γυναίκα αστυνομικό και άλλους διερχομένους οδηγούς.

Ήταν μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, όταν αστυνομικοί της τροχαίας έκαναν νόημα σε όχημα που κινείτο με 110 χιλιόμετρα την ώρα, αντί 50 που ήταν το επιτρεπόμενο. Αντί να σταματήσει, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας Χρίστο Αντρέου, ο ανήλικος οδηγός «αγνόησε το σήμα της αστυνομικού, πέρασε από κοντά της με κίνδυνο να την τραυματίσει, ανέπτυξε ταχύτητα και οδηγώντας επικίνδυνα εγκατέλειψε το σημείο».

Συνεχίζοντας μάλιστα την τρελή του πορεία, ο ανήλικος έφθασε στον κυκλικό κόμβο Φανερωμένης, όπου εισήλθε στην αντίθετη λωρίδα κυκλοφορίας. Το προχωρημένο της ώρας στάθηκε σωτήριο τόσο για τη ζωή των ανηλίκων, όσο και την ασφάλεια άλλων οδηγών, που ευτυχώς την ώρα εκείνη δεν διακινούνταν στην πολυσύχναστη λεωφόρο.

Ο δωδεκάχρονος κατάφερε να διαφύγει, η Αστυνομία όμως από τους αριθμούς εγγραφής προχώρησε στον εντοπισμό του ιδιοκτήτη του οχήματος, που δεν ήταν άλλος από τη μητέρα του νεαρού, εν αγνοία της οποίας είχε πάρει το αυτοκίνητο για να βγει βόλτα με τους φίλους του.

Η μητέρα του έχει κατηγορηθεί γραπτώς για τη μη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων για φύλαξη του οχήματός της. Η Αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους γονείς να ασκούν περισσότερο έλεγχο στα ανήλικα παιδιά τους όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα και να μην αφήνουν εκτεθειμένα τα κλειδιά των οχημάτων τους, που ενδεχομένως να αποτελούν πειρασμό για τους ανηλίκους.

Πηγή: Η Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: