Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Χορτιάτης: Εχτισαν με τούβλα την είσοδο του δημαρχείου

Βαρεθήκαμε τα ψέματα των υπευθύνων της νομαρχίας επισήμαναν οι γονείς των μαθητών στον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης

Κλουβιά, κοντέινερ, γυψοσανίδες, υποχρηματοδότηση, υποσχέσεις, αδιαφορία, κοροϊδία, εμπαιγμός.

Οι λέξεις έγιναν τούβλα και αυτά σχημάτισαν ένα τείχος, με το οποίο μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί «έχτισαν» την είσοδο του Δημαρχείου Χορτιάτη στη Θεσσαλονίκη. Η συμβολική κίνηση ήταν η κορύφωση μιας σειράς κινητοποιήσεων της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου για τα σοβαρά προβλήματα σχολικής στέγης που αντιμετωπίζουν τα τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών και από τα 20 σχολεία του δήμου, οι οποίοι μαζί με γονείς και εκπαιδευτικούς πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους του Ασβεστοχωρίου, έκλεισαν συμβολικά τον κεντρικό δρόμο για δέκα λεπτά και στη συνέχεια κατέλαβαν το Δημαρχείο και άρχισαν το «χτίσιμο» της εισόδου.

Σε μαγαζιά

Οπως ανέφεραν, σήμερα λειτουργούν σχολικές αίθουσες μέσα σε νοικιασμένα μαγαζιά, μέσα σε κουτιά KIBUS που έχουν «φυτευτεί» σε σχολικές αυλές, ακόμα και σε δημόσια πάρκα. Με γυψοσανίδες έχουν χωριστεί στη μέση αίθουσες δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες χωρίς αερισμό και επαρκή φωτισμό, τα περισσότερα τμήματα είναι υπεράριθμα, ενώ απουσιάζουν γυμναστήρια, εργαστήρια και αίθουσες πολλαπλών χρήσεων.

Η Ενωση Γονέων θεωρεί πως για την κάλυψη των σημερινών αναγκών απαιτείται η δημιουργία εννέα νέων σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων και καταγγέλλει τον νομάρχη Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Χορτιάτη για κωλυσιεργία και εμπαιγμό.

«Εχουμε βαρεθεί τα ψέματα των υπευθύνων της νομαρχίας. Η υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει σε αδυναμία ολοκλήρωσης των έργων, που παραμένουν ημιτελή. Είμαστε αγανακτισμένοι και συνεχίζουμε να είμαστε στο πεζοδρόμιο» είπε στο «Εθνος» ο εκπρόσωπος της Ενωσης, Π. Σκορδίλης.

Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: