Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

1.360.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών για το δρόμο Νέας Φώκαιας - Αθύτου


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2010


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εγκρίθηκε πίστωση 1.360.000 ευρώ για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και βελτίωσης σε υπάρχουσα οδό στην Χαλκιδική, σε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων, προκειμένου να βελτιωθούν τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά της και να αυξηθεί η διατομή της από 5,50 σε 8,50 μέτρα.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με την απαιτούμενη οδική ασφάλεια για αμφίδρομη κίνηση των οχημάτων, ως παρακαμπτήρια οδός στο τμήμα Νέα Φώκαια - Άθυτος του οδικού δικτύου Κασσάνδρας Χαλκιδικής στο οποίο η κυκλοφορία έχει διακοπεί λόγω κατολισθήσεων.

Πίστωση ενός εκατομμυρίου ευρώ εγκρίθηκε και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης και βελτίωσης σε οδούς υπερτοπικού χαρακτήρα εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς. Οι εργασίες θα εκτελεστούν στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως, στο τμήμα από Μητροπολίτου Κυδωνιών έως την Περιφερειακή Τάφρο και Ανδριανουπόλεως από Μητροπολίτου Κυδωνιών έως Εθνικής Αντιστάσεως, αφού αποτελούν την ανατολική είσοδο και έξοδο του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και χρησιμοποιούνται για την πρόσβαση προς το αεροδρόμιο Μακεδονία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: