Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Μίνι υπουργικό στο υπουργείο Εξωτερικών από τον Βενιζέλο

«ΜΟΝΤΕΛΟ ΔΙΑΡΧΙΑΣ» ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ

Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη

Το «ιμπεριουμ Σαμαρά» προσπαθεί να σπάσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθώς φαίνεται πως ενοχλήθηκε από το νέο ενισχυμένο προφίλ του Πρωθυπουργού.

Ο Αντώνης Σαμαράς που εμφανίζεται αποφασισμένος να διοικήσει με την παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου ότι δηλαδή  «η πρωθυπουργία δεν είναι συλλογικός θεσμός» πιθανότατα να ενοχλεί τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο οποίος φαίνεται να επιμένει στο δόγμα των ισότιμων εταίρων.

Μόνο σε αυτό το πλαίσιο άλλωστε θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει την κίνησή του να συγκαλέσει μίνι υπουργικό στο υπουργείο Εξωτερικών με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Με ατζέντα την πορεία του κυβερνητικού έργου, στο ένα ένα τρίτο των υπουργείων όμως, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει ένα βήμα παραπέρα θέλοντας να στείλει το μήνυμα στο Μέγαρο Μαξίμου μάλλον ότι «είναι και αυτός εδώ» θέλοντας να προωθήσει το μοντέλο της διαρχίας στη λογική ότι όλα συναποφασίζονται.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μόλις την περασμένη εβδομάδα όταν με διάγγελμα του ο Πρωθυπουργός ανακοίνωνε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ο κ. Βενιζέλος έκανε αντίστοιχη δήλωση από το υπουργείο Εξωτερικών θέλοντας να καρπωθεί - επικοινωνιακά τουλάχιστον -το μερίδιο που του αναλογεί. «Οι συντονισμένες προσπάθειες απέδωσαν καρπούς» είπε για τον ΦΠΑ λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του Αντώνη Σαμαρά.

Και μπορεί οι σχέσεις των δύο ανδρών να θεωρούνται καλύτερες από ποτέ- ειδικά μετά την πρόσφατη κυβερνητική κρίση και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και η ενεργή συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στο υπουργικό σχήμα φαίνεται πως δεν αρκούν στον κ. Βενιζέλο.

Μένει να δούμε την αντίδραση στο Μαξίμου από τη νέα «θεαματική» κίνηση Βενιζέλου... στο παιχνίδι εξουσίας. 

Πηγή: NewPost

Δεν υπάρχουν σχόλια: