Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Ο Βορίδης «κατέρριψε» την ιστοσελίδα που μιλούσε… «μακεδονικά»


Μία ιστοσελίδα που είχε δημιουργήσει σωρεία αντιδράσεων και έγινε αντικείμενο χλευασμού εις βάρος του Υπουργού Μεταφορών, Μάκη Βορίδη έπαψε από σήμερα το πρωί να λειτουργεί.

Πρόκειται για την υποτιθέμενη επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου «Μακεδονία», στην οποία μπορούσαν να γίνουν κρατήσεις στην «μακεδονική» γλώσσα.

Το dexios.gr είχε ασχοληθεί και στο παρελθόν με την εν λόγω ιστοσελίδα και είχε αποκαλύψει ότι πρόκειται για πλαστή ιστοσελίδα. Άλλωστε, και το ίδιο το υπουργείο με ανακοίνωσή του είχε γνωστοποιήσει ότι ο Αερολιμένας Θεσσαλονίκης δεν έχει καν επίσημη ιστοσελίδα.


Παρά ταύτα, αρκετοί ήταν εκείνοι, που ενώ γνώριζαν ότι ο Υπουργός δεν έφερε καμμία ευθύνη, ανέσυραν το θέμα αυτό στην επικαιρότητα για να καρπωθούν πιθανά πολιτικά οφέλη. Το ίδιο έπραξε και ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, ο οποίος κατέθεσε και σχετική ερώτηση στην βουλή, απευθυνόμενος στο Υπουργείο Μεταφορών και στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι στην επίσημη ιστοσελίδα του Αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης (HYPERLINK «http://www.thessalonikiairport.gr/tickets/» http://www.thessalonikiairport.gr/tickets/), στις δυνατότητες επιλογής γλώσσας μέσω της οποίας μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να προχωρήσει σε ηλεκτρονική κράτηση εισιτηρίων, εμφανίζεται η δυνατότητα επιλογής της Μακεδονικής γλώσσας (Macedonian)!!!

Είναι αδιανόητο και προκλητικό, η επίσημη ιστοσελίδα του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Μακεδονίας, του αεροδρομίου δηλαδή της Θεσσαλονίκης, να φιλοξενεί και να αποδέχεται μ΄ αυτόν τον τρόπο τη Σκοπιανή προπαγάνδα, γύρω από το ζήτημα της ονομασίας .

Κατόπιν αυτών ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν για την άμεση διόρθωση του ανωτέρω σφάλματος που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημία στην εξωτερική μας πολιτική αλλά και την ακλόνητη στάση της χώρας μας σε ότι αφορά το Σκοπιανό ζήτημα;


Αν βέβαια, ο κ. Δαβάκης διάβαζε «Δεξιό» ή έμπαινε στον κόπο να συμβουλευθεί κάποιον γνώστη, θα μάθαινε εύκολα ότι το ζήτημα αυτό αφορούσε καθαρά την ΕΕΤΤ και φυσικά σε καμμία περίπτωση τα δύο Υπουργεία.

Στην ΕΕΤΤ απευθύνθηκε άλλωστε και ο κ. Βορίδης, ο οποίος από τα τέλη της προηγουμένης χρονιάς και λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του διερεύνησε το θέμα και ζήτησε από τον αρμόδιο φορέα να επιληφθεί. Μια ενέργεια που κανένας προκάτοχός του δεν είχε κάνει από το 2007, όταν το εν λόγω όνομα (thessalonikiairtport.gr) είχε κατοχυρωθεί από ολλανδική εταιρεία. Αποτέλεσμα ήταν να ενεργοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες κι έτσι εχθές, με εντολή του προέδρου της ΕΕΤΤ η ιστοσελίδα αυτή είναι εκτός λειτουργίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες της ολλανδικής εταιρείας έχουν κληθεί να υποστηρίξουν την πλευρά τους με συγκεκριμένη διορία.

Από το περιβάλλον του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων φημολογείται ότι ο υπουργός προσπαθεί εδώ και καιρό να ενεργοποιήσει αντίστοιχες διαδικασίες για να τεθεί εκτός λειτουργίας και η ιστοσελίδα Indymedia, η οποία φιλοξενείται παράνομα στους εξυπηρετητές του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Το εγχείρημα αυτό βέβαια είναι πολύ πιο δύσκολο, καθ’ ότι εμπλέκεται και το Υπουργείο Παιδείας.

Πηγή: Dexios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: