Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Το Εφετείο Κορυτσάς "επικύρωσε" την φυλάκιση του Ντίσιου - Να συλληφθεί άμεσα λένε τα Αλβανικά ΜΜΕ


Το Εφετείο Κορυτσάς που επανεξέταζε σήμερα τα μέτρα ασφαλείας κατά του στελέχους της Ομόνοιας, Ναούμ Ντίσιου, άφησε σε ισχύ την απόφαση του Πρωτοδικείου της πόλης για φυλάκιση ενός έτους.

Η πρωτόδικη καταδίκη αφορά το "ζήτημα της Μπομποστίτσας", περί βεβήλωσης των τάφων του ομώνυμου χωριού, κατά τη διάρκεια εργασιών ανέγερσης μνημείου για τους Έλληνες πεσόντες του '40. Βέβαια αυτό ήταν η αφορμή, καθώς η απόφαση υποκρύπτει πολιτικά κίνητρα υπό την πίεση των εθνικιστικών κύκλων της Αλβανίας.

Το Εφετείο απέρριψε το αίτημα του δικηγόρου υπεράσπισης του κ. Ντίσιου, για αναβολή της φυλάκισης. Η σημερινή απόφαση είναι τελεσίδικη και δίνει το πράσινο φως για τη σύλληψη του στελέχους της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ωστόσο ο δικηγόρος, δήλωσε ότι θα εισβάλει την απόφαση στο Ανώτατο Δικαστήριο, χωρίς να αναμένεται κάποια μεταβολή.


Η Αλβανική δικαιοσύνη η οποία σύμφωνα με επίσημη έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, αφήνει ελεύθερους μεγαλέμπορες ναρκωτικών, δείχνει εθνικιστικό της προσωπείο, απέναντι σε έναν ακτιβιστή του Βορειοηπειρωτικού.

Την είδηση αναμετέδωσαν άμεσα όλα τα Αλβανικά ΜΜΕ, τα οποία ισχυρίζονται ότι ο Ντίσιο έχει διαφύγει στην Ελλάδα. Εδώ και καιρό άλλωστε τα μέσα ενημέρωσης συμπλέουν με τις εθνικιστικές ομάδες, με αιχμή του δόρατος την "Ερυθρόμαυρη Συμμαχία", η οποία θέλει "το κεφάλι" του Ντίσιου.

Πηγή: Βορειοηπειρωτικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: