Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Ο Ευθύμης Καρανάσιος για το σχέδιο "Αθηνά"


ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ
Βουλευτής Χαλκιδικής – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολύγυρος  20  Μαρτίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μεταβατικότητα, δηλαδή σε λειτουργία έως την αποφοίτηση των εισαχθέντων 2012-2013, τίθεται το Τμήμα Αλιείας –Υδατοκαλλιέργειας, παραρτήματος του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στα Ν. Μουδανιά σύμφωνα με το τελικό σχέδιο «Αθηνά» του Υπουργείου Παιδείας, σε αντίθεση με το αρχικό σχέδιο που προέβλεπε τη μεταφορά του Τμήματος στο ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Ο Βουλευτής Χαλκιδικής Ευθύμιος Καρανάσιος σε δήλωσή του τόνισε:

«Είναι μια λύση που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους κοντά στον τόπο καταγωγής τους, με το μικρότερο δυνατό κόστος  αφού οι περισσότεροι φοιτητές προέρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα.

Για τη βελτιωμένη τελική απόφαση έγιναν αρκετές συναντήσεις και συζητήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και με τον ίδιο τον Υπουργό Παιδείας τον κ. Αρβανιτόπουλο. Οι θεσμικοί παράγοντες, ο Δήμος της Ν. Προποντίδας και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής κινηθήκαμε μεθοδικά και αθόρυβα διεκδικώντας την καλύτερη δυνατή επιλογή, έχοντας κατά νου την ανάγκη αναβάθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μέσω της διόρθωσης των παθογενειών που όλοι μας γνωρίζουμε. Πετύχαμε, την αλλαγή αυτή προς όφελος των φοιτητών αλλά και των οικογενειών τους».   

Γραφείο Ενημέρωσης & Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: